Kulttuuri

Ihastuitko sinäkin näihin Kummeli-pollareihin? Kontio ja Parmas -tv-sarjan toinen tuotantokausi alkaa

Riemastuttava poliisisarja Kontio & Parmas kertoo uusissa jaksoissaan jälleen pikkukaupungin poliiseista ja omalaatuisista tyypeistä. Lue Kotilieden arvio sarjan toisesta tuotantokaudesta!

Kontio & Parmas -televisiosarjan pääosissa esiintyvät 1990-luvun megasuositusta Kummeli-tv-sarjasta tuttu muusikko Heikki Silvennoinen (Kontio) ja nuoren polven näyttelijä Elsa Saisio (Parmas).

Lue myös: Supersuositun Orjattaresi-tv-sarjan toinen tuotantokausi alkaa Ylellä 

Silvennoinen ja Saisio tekevät hienosti roskaruokaa mättävän jurrikkamaisen poliisiäijän ja joogaavan, modernin terveysmimmin roolit väistämättömine yhteentörmäyksineen.

Kontio on usein lähellä toksista maskuliinisuutta, mutta onnistuu lempeydellään ja elämänkokemuksellaan hiuksenhienosti kuitenkin väistelemään pahimmat karikot, usein huumorintajuttomaksi uskomansa Parmaksen kriittisten kommenttien siivittämänä.

Tästä Kontio & Parmas -sarja alkoi

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi alkoi siitä, kun muutaman vuoden poliisina työskennellyt puoliksi virolainen Auni Parmas saapui työpaikkahaastatteluun Valkeakosken poliisilaitokselle. Hän sai paikan ja työparikseen komisario Otso Kontion.

Eriparinen kaksikko ystävystyi ja pui Kontion Volvossa monenlaisia ihmiselämän kiemuroita samalla kun he selvittävät toinen toistaan erikoisempia ja vaarallisempia tehtäviä.

Sarjan ovat käsikirjoittaveet Heikki Silvennoinen ja Heikki Vihinen. Silvennoisen pääroolin lisäksi muita Kummelista tuttuja esiintyviä ovat Timo Kahilainen poliisipäällikkönä, Heikki Hela syrjäytyneenä hippinä ja Heikki Vihinen kahvila Mokkapirtin isäntänä.

Lue myös: Televisiovinkki: Tuhansia ihmisiä Chilessä pelasteneiden suomalaisten sankariteosta kerrotaan nyt ensimmäistä kertaa

Uusissa jaksoissa Kontio on ahdingossa

Uusissa jaksoissa aloitetaan siitä, mihin ensimmäisellä kaudella päädyttiin: kypsällä iällä rakastunut Kontio on jätetty alttarille ja onnettomuuden kruunaa se, että farmari-Volvokin varastetaan.

Lohtua voi etsiä vain rockista, Jimi Hendrixistä, Creamista ja muista luotettavista lähteistä, tosin kuusikymppistä Kontiota puolta nuoremmat työtoverit eivät ole näistä mestareista kuulleetkaan.

Sarjassa nähdään monia tuttuja kasvoja, kuten Mari Perankoski, Ona Kamu, Timo Kahilainen ja itse rockkukko Pate Mustajärvi.

Piipahtaapa Arja Korisevakin sarjassa omana itsenään, mutta samalla näytellen Kontion ex-tyttöystävää ja tämän tyttären äitiä.

Uusia kasvoja ovat muun muassa Kirsi Ylijoki, Jouni Hynynen, Inka Kallén, Hannele Lauri, Sari Havas ja Tapio Liinoja.

Valkeakosken pikkukaupunki on yksi tähdistä

On uskomatonta, miten Valkeakosken paperitehdaskaupungista on kuvauksissa otettu kaikki paras irti visuaalisesti: kahden järven välissä sijaitseva pikkukaupunki on suorastaan pittoreski.

Kaupunki on ehdottomasti yksi sarjan tähdistä, rumankaunis mennyttä suuruuttaan kaipaava tehdaskaupunki, jossa sivuraiteelle jääneitä riittää herkullisiksi hahmoiksi.

Toinen kausi sisältää yhteensä kymmenen jaksoa ja sarjasta ilmestyy Ruutuun uusi jakso joka perjantai. Ensimmäinen tuotantokausi näkyi myös Nelosella, mutta vielä ei tiedetä tuleeko suosikkisarja sinne tai Jimille, jossa sarjaa on myös voinut katsoa.

Kontio & Parmas oli Kultainen Venla -palkintoehdokkaana ensimmäisen tuotantokauden jälkeen.

Kontio & Parmas Ruutu+:ssa joka perjantai 31.5. alkaen. Ensimmäisen jakson voi katsoa ilmaiseksi Ruudussa 31.5. klo 20.58.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihastuitko sinäkin näihin Kummeli-pollareihin? Kontio ja Parmas -tv-sarjan toinen tuotantokausi alkaa

AivanParasta

Vihdoinkin jatkoa sellaiselle missä korostetaan inhimillisyyttä, mutta on kuitenkin tehty koskettavaa ja jännittävää draamaa.

Ehdoton fani

Parasta viihdettä tv:stä. Viikon kohokohta. Täysi tyrmistys kun jatkui vain ruutu+ kanavalta.

Vinyyli

Ajatonta huumoria, 10 pistettä!!!!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.