Ilmaiset elokuvat asuvat Yle Areenassa – katso ainakin nämä 10 leffaa

Yle Areena on täynnä ilmaisia elokuvia. Kokosimme yhteen palvelun parhaat leffat.

Ilmaiset elokuvat piristävät niin vapaapäivää kuin kukkaroakin. Yle Areenasta löytyy maksutonta katseltavaa kotimaisten ja ulkomaisten elokuvien ystäville.

Lue lisää: Nämä Yle Areena -sarjat todella toimivat – 10 sarjaa, joihin olemme koukussa juuri nyt

Katsotko mieluummin vanhan ajan klassikkoja vai luotatko viime vuosien tuotantoon? Oletko enemmän draaman ystävä vai janoatko elämääsi romantiikkaa tai jännitystä? Kokosimme yhteen kymmenen Yle Areenasta löytyvää leffaa, jotka kannattaa lisätä katselulistalle.

Nämä ilmaiset elokuvat ovat katselemisen arvoisia!

Uudet ilmaiset elokuvat Yle Areenassa

1. Looper (2012)

Bruce Willisin tähdittämä Looper on samaan aikaan ajatuksia herättävä ja jännittävä. Scifi-jännäri kuvaa tulevaisuuden maailmaa, jossa aikamatkustus on mahdollista, mutta kiellettyä ja saatavilla vain mustan pörssin kautta. Tulevaisuuden mafiamiehet lähettävät uhrinsa aikakoneella menneisyyteen palkkamurhaaja Joen (Joseph Gordon-Levitt) käsiteltäväksi. Miten käy, kun Joe saa uhriksi vanhemman version itsestään?

2. Brexit – temppu ja miten se tehtiin (2018)

Tositapahtumiin pohjautuva brittiläinen Brexit – temppu ja miten se tehtiin pureutuu yhteen tämän hetken ajankohtaisimmista poliittisista tapahtumista: Britannian eroon Euroopan unionista. Draamaelokuva kuvaa, miten Brexitin taustalla häärinyt Dominic Cummings (Benedict Cumberbatch) juoni ennennäkemättömän vaalikampanjan, joka sai tarkan kohdentamisen ja mainostamisen avulla taivuteltua enemmistön brittiväestöstä EU-eron puolelle.

3. All The Money In The World (2017)

Kidnappausdraama All The Money In The World on tositapahtumiin perustuva kuvaus miljardööri John Paul Gettystä, jonka 16-vuotias pojanpoika kidnapataan. Lunnaiksi vaaditaan 17 miljoonaa euroa. Roposistaan tarkka Getty ei kuitenkaan ole valmis luopumaan rahoistaan pojan takia.

Gettyä elokuvassa näyttelee Christoffer Plummer, mutta alun perin rooliin pestattiin Kevin Spacey. Lähes kaikki elokuvan kohtaukset jouduttiin kuvaamaan uusiksi vain noin kuukausi ennen ensi-iltaa Spaceyn ahdistelukohun vuoksi. Kiire ei kuitenkaan näy lopputuloksessa. All The Money In The World on eheä ja koukuttava elokuva, joka vakuuttaa sekä ohjauksellaan että näyttelijäsuorituksillaan.

4. Neruda (2016)

Nobel-palkittu runoilija ja kommunistipuolueen poliitikko Pablo Neruda joutuu pakenemaan maan alle 1940-luvun Chilessä jouduttuaan presidentti González Videlan silmätikuksi. Neruda on älykäs ja nokkela elämäkerrallinen kuvaus Chilen tunnetuimmasta lainsuojattomasta, joka ei jätä ketään kylmäksi.

5. Aamunkoiton lupaus (2017)

Romain Garyn omaelämäkerrallinen Aamunkoiton lupaus on draama puolalaisesta pojasta ja hänen äidistään, joka pakenee poikansa kanssa Ranskaan. Siellä pojasta kasvaa kirjailija ja taistelupilotti. Elokuva koskettaa jo pelkällä tarinallaan. Samalla se on erinomainen näyttelysuorituksiltaan ja ohjaukseltaan.

Lue lisää Seurasta: Elokuva-arvio: Aamunkoiton lupaus on kirjailija Romain Garyn omaelämänkerta – pieni poika rakasti vaativaa ja dominoivaa yksinhuoltajaäitiään kaikesta huolimatta

Kultaiset klassikot Yle Areenassa

6. Englantilainen potilas (1996)

Englantilainen potilas on romanttisten draamojen kärkikastia. Toiseen maailmansotaan sijoittuva elokuva kuvaa kuuden ihmisen kohtalokkaita vaiheita Saharassa ja Italiassa rakkauden ja kuoleman sekaisessa ajassa. Elokuva pohjautuu Michael Ondaatjen samannimiseen romaaniin. Se on leffa, joka kaikkien pitäisi nähdä ainakin kerran elämässään. Lukuisia palkintoja kahminut draama on valittu yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi.

7. Tanssii susien kanssa (1990)

Seitsemällä Oscarilla palkittu klassikkoteos Tanssii susien kanssa on kuvaus ratsuväen luutnantista, joka saa komennuksen preerian yksinäiselle vartioasemalle. Yle Areena hemmottelee ohjaaja Kevin Costnerin faneja oikein urakalla. Suoratoistopalvelusta löytyvä Tanssii susien kanssa on nimittäin lähes neljän tunnin mittainen ohjaajan versio.

8. Kertomus sokeudesta (2008)

Nobel-palkitun José Saramagon menestysromaaniin pohjautuva Kertomus sokeudesta kertoo sokeutta aiheuttavasta epidemiasta, joka alkaa hiljalleen levitä. Epidemian ensimmäiset uhrit eristetään ja jätetään oman onnensa nojaan, jotta sairaus ei leviäisi.

Kertomus sokeudesta ei ole millään mittakaavalla helppo purtava. Yhteiskunnallisella kritiikkillä kyllästetty teos on ahdistava ja masentava. Samalla se on äärimmäisen laadukkaasti tehty ja näkemyksellinen elokuva, joka on ehdottomasti yksi Areenan valikoiman parhaimmistoa.

9. Raid (2003)

Vuosituhannen alussa kotimainen Raid tuli tunnetuksi tv-sarjana. Kolme vuotta myöhemmin sarjalle valmistui samanniminen jatko-osa elokuvan muodossa.

Raidelokuvassa rikollisen maineessa oleva Raid (Kai Lehtinen) palaa Suomeen selvittelemään outoa tulipaloa, jossa hänen entisen naisystävänsä Tarjan (Mari Rantasila) väitetään kuolleen. Musta huumori ja vähäeleinen näytteleminen takaavat, että elokuva on edelleen, lähes kaksikymmentä vuotta ilmestymisensä jälkeen, ajankohtainen elokuva.

10. Tie (2009)

Maailma on ajautunut tuhoon. Luonnonmullistuksen vuoksi ruoka on vähissä ja ilma hyytävän kylmä. Isä (Viggo Mortensen) ja poika (Kodi Smit-McPhee) vaeltavat läpi harmaan ja palaneen Amerikan, seuranaan ainoastaan ase ja toisensa. Tie on kaikessa karuudessaan vaikuttava katseluelämys, joka jää kalvamaan mieltä vielä pitkäksi aikaa.

Avainsanat

Keskustelu

Sanos se, koskaan ei ole näytetty katsojaluku tilastoja YLEN ohjelmista kuinka paljon niitä katsotaan, Uutiset on katsotuin mutta kaikki muu soopa mitä sieltä tulee päivästä toiseen. Onkin ihmeellistä että kukaan ei puutu tai muuta ohjelmiston tasoa että olisi verorahoille jotakin vastiketta. On lähinnä suojatyöpaikka ja
henkilökuntaa talossa onkin huima määrä mutta kaikki mitä se tuottaa on ala-arvoista ohjelmistoa.
Jopa radion puolellakin saivat ohjelmat ja asemat sekaisin ja nyt siellä puhuu 3 toimittajaa yhteen mikrofoniin saman aikaisesti.

Miksi en löydä näitä leffoja Areenasta?

Hei Jj! Areenan elokuvavalikoima muuttuu jatkuvasti. Tämä kooste on julkaistu 27.2., joten osa elokuvista on voinut jo poistua palvelun valikoimasta. Päivitämme juttua kevään aikana. Ystävällisesti, Milla Kukkonen / Kotiliesi

Kommentoi juttua: Ilmaiset elokuvat asuvat Yle Areenassa – katso ainakin nämä 10 leffaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X