yhteen vai erikseen

Jompi kumpi vai jompikumpi? Kirjoitetaanko nämä sanat yhteen vai erikseen? Testaa, kuinka hyvin tunnistat yhdyssanat 

Välillä voi olla vaikea tietää, kirjoitetaanko sana yhteen vai erikseen. Tee Kotilieden yhdyssanatesti ja selvitä, kuinka hyvin yhdyssanat ovat hallussasi.

Yksi suomen kielen kenties haastavimmista pulmista on tietää, kirjoitetaanko tietyt sanat yhteen vai erikseen.

Yhdyssanapulmien kanssa kamppailevan ei kannata lannistua. Moni kirjoittaja tuskailee asian kanssa.

Ongelmaa ei helpota sekään seikka, että joskus sanat voidaan kirjoittaa sekä yhteen että erikseen, kuten pikkujuttu ja pikku juttu.

Onneksi asian voi usein tarkistaa. Esimerkiksi Kielitoimiston sanakirjasta löytyy kattava valikoima erilaisia sanoja. Myös YVE.fi-palvelu neuvoo kielipulmien kanssa tuskailevia.

Kokosimme kymmenen erilaista yhdyssanaa tai sanaliitoa, jotka tuottavat usein vaikeuksia.

Tee nyt Kotilieden yhdyssanatesti ja kokeile, miten hyvin yhdysanat sujuvat sinulta. Tiedätkö esimerkiksi, mikä on sanan  sanan samanaikaisesti oikea kirjoitusasu?

Lue myös: Kehottaa vai kehoittaa, viikoittain vai viikottain? Testaa, tiedätkö, tuleeko näihin sanoihin i-kirjain vai ei!

Yhteen vai erikseen? Tee Kotilieden yhdyssanatesti!Lue myös: Meänkieli on sekoitus suomea ja ruotsia – ymmärrätkö sitä? Tee testi!

Miten testi sujui, minkä tulokset sait?

Lähde: Kielitoimiston sanakirja

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jompi kumpi vai jompikumpi? Kirjoitetaanko nämä sanat yhteen vai erikseen? Testaa, kuinka hyvin tunnistat yhdyssanat 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X