Kulttuuri

Jouluelokuvat 2022 virittävät joulutunnelmaan – yllättävimmässä uutuudessa joulupukki pistää ranttaliksi

Jouluelokuvat 2022 tarjoavat laajan kattauksen huumoria, hömppää ja toimintaa. Listasimme 8 kiinnostavaa elokuvauutuutta.

Mikä olisi parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin pistää jouluelokuva pyörimään? Jouluelokuvat 2022 tarjoavat aimoannoksen joulumusiikkia, romanttisia kohtaamisia ja onnellisia loppuja. Joulutunnelma on taattu!

Listasimme 8 elokuvauutuutta, joissa vietetään joulua tavalla tai toisella. Vuoden uutuuksien joukossa on yksi kotimainen elokuva ja lukuisia amerikkalaisia Hollywood-tuotantoja.

Lue myös: Jouluelokuvat klassikoiden ja uutuuksien ystäville! 10 leffaa, jotka kannattaa katsoa

Jouluelokuvat 2022 tarjoilevat hulvatonta menoa, romantiikkaa ja mustaa huumoria

1. Kulkuset kulkuset – koko perheen komedia

Elokuvateattereissa 28.10

Hyvänmielen jouluelokuva kahden aivan erilaisen suvun ensimmäisestä yhteisestä jouluaatosta. Ilta saa yllättävän käänteen, kun isäntäpari paljastaa talon emännän olevan viimeisillään raskaana. Yhteinen ilta vaikuttaa katastrofaaliselta väärinkäsityksineen ja hermoromahduksineen, mutta lopulta joulun ihme sulattaa kaikkien sydämet.

Komediaa tähdittävät muun muassa Christoffer Strandberg, Martti Suosalo ja Pirkko Hämäläinen

Kulkuset kulkuset -elokuva
Kulkuset kulkuset -komedia kutkuttaa nauruhermoja. © Nordisk Film / Filmikamari

Lue myös Anna.fi:n juttu: Kaikkien aikojen parhaat romanttiset elokuvat – ja 10 koskettavaa opetusta rakkaudesta

2. Unohtumaton joulu (Falling for Christmas) – pääroolissa nostalginen Lindsey Lohan

Netflix

Kevyt amerikkalaiskomedia tarjoaa aimon annoksen hömppää jouluun. Lindsey Lohanin tähdittämässä elokuvassa hemmoteltu perijätär menettää muistinsa lasketteluonnettomuudessa ja päätyy viettämään joulua huono-onnisen leskimiehen ja hänen tyttärensä kanssa. Mitenköhän tarinassa käy?

3. Joulu sinun kanssasi (Christmas with You) – tähtipölyä ja pop-musiikkia

Netflix, 17.11

Elokuvassa poptähti (Aimee Garcia) etsii inspiraatiota uuteen jouluhittiin. Hän päättää toteuttaa nuoren fanin haaveen yhteisestä tapaamisesta. Matkan varrella hän saa tilaisuuden tosirakkauteen.

4. A Christmas Story Christmas – perinteistä joulutunnelmaa

HBO, 17.11

HBO:n hyvänmielen jouluelokuva on jatkoa 40 vuotta sitten julkaistulle Christmas Story -elokuvalle. Ralphie (Peter Billingsley) – nyt jo aikuinen mies – haluaa järjestää lapsillensa yhtä maagisen joulun kuin hän itse koki lapsuudessaan.

Ralphie palaa perheineen vanhaan lapsuudenkotiinsa, mutta joulutunnelma ei synnykään yhtä helposti kuin Ralphie toivoi.

5. Spirited – mielikuvitus valloilleen

Apple TV+, 18.11

Amerikkalainen jouluelokuva Sprited on musikaalinen versio Charles Dickensin novellista A Christmas Carol vuodelta 1843.

Sean Andersin ohjaama humoristinen elokuva kertoo jouluaaveesta, joka valitsee joka jouluaatto yhden pimeän sielun kolmen hengen pelastettavaksi. Tänä vuonna jouluaave valitsee kuitenkin väärän henkilön. Elokuvaa tähdittää Will Ferrel ja Ryan Reynolds.

Spirited
Will Ferrel ja Ryan Reynolds näyttelevät humoristisessa joulumusikaalissa Spirited. © Apple TV +

6. Farmijoulu (Christmas on Mistletoe Farm) – joulumieltä koko perheelle

Netflix, 23.11

Koko perheen hyvänmielen elokuva leskimiehestä, joka perii farmin pikkukylästä. Perheenisälle maalaiselämään sopeutuminen ei ole ihan mutkatonta, mutta lapset juonivat, miten perhe voisi asettua maalle pysyvästi. Rooleissa nähdään muun muassa Scott Garnham ja Scott Paige.

7. The Noel Diary – draamaa joulun alla

Netflix, 24.11

Menestyskirjailija Jacob Turnerin (Justin Hartley) äiti kuolee ja hän palaa lapsuudenkotiinsa selvittämään äitinsä jäämistöjä. Hän löytää päiväkirjan, joka sisältää salaisuuksia miehen menneisyydestä. Samalla hän törmää naiseen, joka etsii biologista äitiään. Kaksikko ryhtyy etsimään menneisyyttään vanhasta päiväkirjasta.

8. Violent night – mustaa huumoria

Elokuvateattereissa 2.12

Mustaa huumoria ja komediaa pursuavavassa Violent nightissa joulupukki pistää ranttaliksi. Varakas perhe otetaan panttivangiksi jouluaattona, mutta hyökkääjät yllättääkin itse joulupukki (David Harbour). Tämä joulupukki ei ole kuitenkaan kovin kiltti…

Norjalaisen Tommy Wirkolan ohjaamassa elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Emmy-voittaja John Leguizamo.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluelokuvat 2022 virittävät joulutunnelmaan – yllättävimmässä uutuudessa joulupukki pistää ranttaliksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.