Nämä lastenelokuvat hurmaavat myös aikuiset! 18 leffaa, jotka ilahduttavat koko perhettä

Animaatioita, klassikoita ja uusimpia hittejä. Kokosimme yhteen lastenelokuvat, joiden katselusta nauttivat myös aikuiset.

Laadukkaat lastenelokuvat sopivat koko perheen leffailtoihin ja tuovat hyvän mielen lasten lisäksi myös aikuisille.

Kokosimme yhteen eri suoratoistopalveluista löytyvät lastenelokuvat, joiden katselusta innostuvat myös aikuiset. Ovatko popcornit jo esillä?

Lue myös: Jos katsot HBO:sta vain yhden elokuvan, katso joku näistä – listasimme palvelun 12 kiinnostavinta leffaa

Lastenelokuvat Netflixissä

1. Naapurini Totoro (1988)

Japanilainen animaatiostudio Studio Ghibli on kulttimaineeseen nousseiden ohjaajien Hayao Miyazakin ja Isao Takahatan silmäterä. Naapurini Totoro on yksi studion ensimmäisistä elokuvista, ja siitä on tullut yksi maailman rakastetuimmista koko perheen leffoista. Elokuva kertoo sisaruksista, jotka muuttavat sairastuneen äitinsä lähelle maalle ja tutustuvat läheisessä metsässä asustaviin karvaisiin naapureihin.

Muita Studio Ghiblin klassikkoteoksia ovat muun muassa Henkien kätkemää, Liikkuva linna, Kikin lähettipalvelu ja Prinsessa Mononoke

2. Ghostbusters (1984)

Pyöriikö päässäsi jo tuttu sävel? Who you gonna call? Ghostbusters!

Aikoinaan huippusuosioon noussut elokuva kummitusten metsästäjistä saattaa tänä päivänä tuntua hieman vanhentuneelta ontuvine erikoistehosteineen. Aito ja alkuperäinen Ghostbusters on siitä huolimatta elokuva, joka jokaisen tulisi nähdä ainakin kerran elämässään. Se ei nimittäin ole pelkkä leffa, se on ilmiö.

3. Poika joka valjasti tuulen (2019)

Brittiläinen Netflix-draama Poika joka valjasti tuulen kertoo Afrikassa asuvasta 13-vuotiaasta William-pojasta, joka päättää tiedekirjan innoittamana rakentaa tuuliturbiinin nälänhädästä kärsivään kyläänsä. Koskettava tarina pohjautuu tositapahtumiin. Elokuva on suositun brittinäyttelijän Chiwetel Ejioforin esikoisohjaus.

4. Itse ilkimys (2010)

Ilkikurisia keltaisia vaahtosammuttimia pursuileva Itse ilkimys tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Elokuva sinkosi maailmanlaajuiseen supersuosioon jo heti ilmestyttyään. Sen jälkeen alkuperäinen leffa ja sen kikattelevat keltaiset kätyrit ovat innoittaneet useita jatko-osia ja spin-offeja.

5. Free Willy – Pelastakaa Willy (1993)

Kyyneleitä kirvottava Free Willy – Pelastakaa Willy on klassikkoelokuva, jonka juoni on kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Elokuvassa Jesse-poika tutustuu delfinaariossa uiskentelevaan onnettomaan Willy-miekkavalaaseen ja päättää vapauttaa sen takaisin luontoon. Elokuvan lopetus lähes taatusti itkut. 

Lastenelokuvia HBO:ssa

6. Madagascar (2005)

Klassikkoanimaatio Madagascar kokoaa yhteen Hollywoodin kirkkaimmat tähdet – ääninäyttelijöiksi. Elokuva kertoo elämänsä vankeudessa viettäneistä New Yorkin eläintarhan eläimistä, jotka päätyvät monen mutkan kautta Madagaskarille. Tarttuvan tunnuskappaleen lisäksi elokuva on hyvää viihdettä, joka miellyttää pieniäkin leffakriitikoita.

7. Up – kohti korkeuksia (2009)

Onko tässä kaikkien aikojen koskettavin animaatioelokuva? Up – kohti korkeuksia kertoo eläkkeelle jääneestä Carlista, joka päättää toteuttaa edesmenneelle Ellie-vaimolleen tekemänsä lupauksen. Matkan varrelle mahtuu seikkailua, viidakkoa ja monen monta ilmapalloa. Huippuanimaatio kahmaisi parhaan animaation Oscarin vuonna 2010.

8. Näin koulutat lohikäärmeesi (2010)

Viikinkien ja lohikäärmeiden yhteiselo ei ole aina ollut mutkatonta. Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvassa Hiccup-poika päätyy perinteiden vastaisesti ystävystymään lohikäärmeen kanssa. Hellyttävä Toothless-lohikäärme lumoaa suurilla silmillään paatuneemmankin lohikäärmeskeptikon. Koukkuun jääneet katsojat voivat herkutella myös elokuvan jatko-osilla.

9. Lemmikkien salainen elämä (2016)

Itse ilkimys -elokuvien tekijöiltä ilmestyi vuonna 2016 uusi nauruhermoja kutkuttava seikkailuelokuva Lemmikkien salainen elämä. Elokuvassa seikkailee Max-terrierin lisäksi muun muassa Duke-koira, Chloe-kissa ja Tiberius-haukka. Lastenelokuvan huippuhahmo on kuitenkin rikollisliigaa johtava pörröinen ja valkoinen Lumipallo-pupu.

10. Perhe on painajainen (2000)

Jenkkikomediassa Perhe on painajainen sairaanhoitaja Greg Focker tapaa tulevan kihlattunsa vanhemmat ensimmäisen kerran. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan.

Leffan on ohjannut Austin Powers -elokuvien ohjaaja Jay Roach. Komedian pääosia näyttelevät Ben Stiller ja Robest de Niro. Elokuvissa nähdään myös muita lempparinäyttelijöitä, kuten Owen Wilson ja Blythe Danner.

Lastenelokuvat Yle Areenassa

11. Poika ja ilves (1998)

Nostalginen Poika ja ilves on kaikkien aikojen katsotuin suomalainen lastenelokuva. Koko perheen seikkailuelokuvassa 12-vuotias poika ystävystyy eläinpuistossa kasvaneen ilveksen kanssa. Koskettavan tarinan lisäksi elokuvan ehdottomia kohokohtia ovat Lapin henkeäsalpaavat maisemat – ja tietysti komea Leevi-ilves.

12. Suden arvoitus (2006)

Poika ja ilves -elokuvankin ohjanneen Raimo O. Niemen toinen klassikkoteos käsittelee sekin ihmisen ja eläinten välistä suhdetta. Seikkailuelokuvassa 12-vuotiaat Salla ja Matias yrittävät pelastaa kahta orpoa sudenpentua joutumasta vääriin käsiin. Kuusamossa kuvatun elokuvan pääosissa nähdään Tiia Talvisaran ja Janne Sakselan lisäksi koirasusia. 

13. Me Rosvolat (2015)

Siiri Kolun kirjoihin pohjautuva Me Rosvolat on vauhdikas seikkailuelokuva, jossa maantierosvot kidnappaavat 10-vuotiaan Viljan. Lainsuojaton perhe elelee vähät välittämättä säännöistä ja normeista. 

Perheen pienimpiä elokuvissa viihdyttää vauhdikas meno ja meininki. Aikuisempi väki voi nauttia tuttujen suomalaisten näyttelijöiden, kuten Jussi Vatasen ja Lotta Lehtikarin, roolisuorituksista. 

Lastenleffoja Viaplayssa

14. Aladdin (2019)

Tuttuun Disney-tarinaan pohjautuvassa Aladdin-elokuvassa hyväsydäminen varas rakastuu rohkeaan ja päättäväiseen Jasmine-prinsessaan. Elokuva tuo kotisohvalle tuhannen ja yhden yön salaperäistä tunnelmaa sinisten lampunhenkien ja lentävien taikamattojen avulla. Huumoria ja yhteislauluja unohtamatta!

15. Sing (2016)

Hyväntuulinen Sing ei ehkä hurmaa omaperäisyydellään, mutta tuo hymyn huulille. Musiikkianimaatiossa joukko eläimiä osallistuu Buster-koalan järjestämään laulukilpailuun, jonka tavoitteena on pelastaa Busterin perinteikäs teatteri. Vaikuttavaa laulamista sisältävä elokuva kokoaa yhteen Matthew McConaugheyn ja Reese Witherspoonin kaltaisia supertähtiä. 

16. Egyptin prinssi (1998)

Vuonna 1998 ilmestynyt Egyptin prinssi oli valmistuessaan kaikkien aikojen kallein animaatioelokuva. Tuotantoon kului 60 miljoonaa euroa, ja 350 taiteilijalla ja animaattorilla vierähti jopa neljä vuotta elokuvan tekemisessä. Muinaiseen Egyptiin sijoittuva animaatio vetää edelleen vertoja uudemmalla teknologialla tehdyille moderneille kilpailijoille.

17. Jumanji (1995)

Seikkailufantasia Jumanjista on ilmestynyt vuosien varrella muitakin versioita ja jatko-osia, mutta alkuperäinen vuoden 1995 elokuva on niistä klassisin. Edesmenneen, rakastetun Robin Williamsin tähdittämässä elokuvassa seikkaillaan taianomaisen viidakkopelin maailmassa. Varo, ettet joudu krokotiilin syömäksi!

18. Shrek (2001)

Oletko kuvitellut, että vihreiden jättien tähdittämä Shrek on lastenelokuva? Ehei. Ilmestyessään elokuvan sanottiin olevan tarkoitettu lähinnä aikuisille. Helpon juonensa ansiosta animaatio sopii myös perheen pienimmille.

DreamWorks-yhtiön tuottama Shrek-elokuva nousi ilmestyttyään huippusuosioon ja kiidätti samalla tuotantoyhtiön virallisesti Disneyn kilpailijaksi. Myöhemmin vihreä Shrek onkin nähty DreamWorksin maskottina.

Lue myös Annan juttu: Tunnetko nämä ikoniset rakkauselokuvat ja niiden pääparit? Testaa tietämyksesi!

Avainsanat

Keskustelu

Selkeästi puuttuu yksi parhaista, Late Lammas (Shaun the Sheep), samaten uupuu saman tekijätiimin Kanin kirous (Curse of the Were-Rabbit)

Kommentoi juttua: Nämä lastenelokuvat hurmaavat myös aikuiset! 18 leffaa, jotka ilahduttavat koko perhettä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X