Kulttuuri

Kauneimmat virret x 8: Maa on niin kaunis, Päivä vain ja hetki kerrallansa... – Äänestä suosikkiasi!

Virret lohduttavat ja liikuttavat, vaikka et olisi uskonnollinen. Kokosimme kauneimmat virret. Mikä on sinun suosikkisi?

Virret kuuluvat kirkolliseen perinteeseen, mutta niitä on toisinaan mukava kuunnella, vaikkei olisi lainkaan uskonnollinen. Kokosimme kauneimmat virret – kokonaisuudessaan löydät ne esimerkiksi Virsikirja.fi -sivustolta. Mikä on sinun lempivirtesi?

Lue myös: Jouluyö, juhlayö ja muut rakkaat joululaulut

Maa on niin kaunis

Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas, ihana on sielujen toiviotie. Maailman kautta kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie.

Päivä vain ja hetki kerrallansa

Päivä vain ja hetki kerrallansa, siitä lohdutuksen aina saan. Mitä päivä tuokin tullessansa, Isä hoitaa lasta armollaan. Kädessään hän joka päivä kantaa, tietää kaiken, mitä tarvitsen, päivän kuormat, levon hetket antaa, murheen niin kuin ilon seesteisen.

Herra, kädelläsi

Herra, kädelläsi asua mä saan, turvallisin käsi päällä maan. Siellä kaikki saavat uuden sydämen, rauhan annat haavat sitoen. Onneni on olla Herraa lähellä, turvata voin yksin Jumalaan. Onneni on olla Herraa lähellä, tahdon laulaa hänen teoistaan.

Maan korvessa

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, vaan ihana enkeli kotihin vie. Niin pitkä on matka, ei kotia näy, vaan ihana enkeli vieressä käy, vaan ihana enkeli vieressä käy.

Jumalan kämmenellä

Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen, Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen. Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on. Jumalan kämmenellä ei kukaan ole turvaton.

Soi kunniaksi Luojan

Soi kunniaksi Luojan nyt, virsi kiitoksen, tuon kaiken hyvän tuojan ja suojan ainaisen! Hän, Isä, rakkahasti ain vaalii luotujaan, ja kaiken taitavasti hän ohjaa tuolta taivaastaan.

Kosketa minua, Henki

Kosketa minua, Henki, kosketa, kirkkaus! Anna elämälle suunta ja tarkoitus.

Jumala loi, auringon, kuun

Jumala loi auringon, kuun ja järvet ja puut, ihmiset myös. Jumalan on taivas ja maa. Herraa me tahdomme kiittää. Herralle riemulla laulamme kiitosta. Herra, me kiitämme nimeäsi.

Kauneimmat virret – mikä on sinun suosikkisi? Äänestä!

Lähde: Virsikirja.fi, josta löydät virret kokonaisuudessaan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauneimmat virret x 8: Maa on niin kaunis, Päivä vain ja hetki kerrallansa... – Äänestä suosikkiasi!

Jomppe

Herra kädelläsi on ehdokkaana x 2.

Herra kädelläsi

Eikö kukaan oikokye nöitö, kun Herra ködelläsi kahteen kertaan! Tosin toisessa pilkku ja toisessa ei! Sama virsi kuitenkin.

ahkku

”Päivä vain ja hetki kerrallansa” olen oppinut tuntemaan saamenkielisenä ”Beaivve fal ja boddu hàvalàssii”,kolmen säkeistön kauniina virtenä.

Kosketa minua henki.

Toimitus

Hei, kiitos tarkkaavaisuudesta! Herra, kädelläsi oli tosiaan kaksi kertaa. Nyt juttua on korjattu.

Jälkimmäinen

Uskonnollinen on eri asia kuin uskovainen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.