Mikä klassikkokirja sinun kannattaisi lukea seuraavaksi? Tee testi, joka antaa suosituksen!

Anna klassikkokirjatestin suositella sinulle luettavaa! 7 helppoa kysymystä paljastavat, mihin klassikkoon seuraavaksi kannattaa tarttua.

Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, Mika Waltarin Sinhue egyptiläinen, L. M. Montgomeryn Runotyttö-sarja, Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan… Suosikkiklassikkokirjoja on yhtä paljon kuin lukijoitakin. Mutta mikä klassikkokirja sinun kannattaisi lukea seuraavaksi? Tee vinkeä testi, joka suosittelee sinulle luettavaa!

Lue myös: Ääneen lukemisessa voi piillä ratkaisu lasten hiipuvaan lukuinnostukseen – ja 5 muuta syytä, miksi ääneen lukeminen kannattaa

Mikä klassikkokirja sinun kannattaa lukea? Tee 7 kysymyksen hauska testi!

Lue myös: Kotimaiset klassikot top 30 – kuinka monta kirjaa olet näistä lukenut?

Miksi klassikoita kannattaa lukea?

  • Moni klassikko on kirjana mahdottoman hyvä. Juoni on koukuttava, kieli kutkuttavaa ja joskus nykyihminen voi huomata, että 200 vuotta sitten kirjoitetun teoksen teemat ovat edelleen ajankohtaisia.
  • Klassikot auttavat ymmärtämään nykykulttuuria. Uusi kirjallisuus ja muu kulttuuri rakentuvat vanhan päälle, ja uudet tekstit viittaavat vanhoihin.
  • Klassikot auttavat ymmärtämään mennyttä, sillä ne heijastelevat aikansa historiaa. Niihin on talletettu ajatuksia, asenteita ja kyseisen ajan tärkeitä aatteita.
  • Suomalaiset klassikot kertovat siitä, mitä suomalaiset ovat ajatelleet suomalaisuudesta vuosikymmenten saatossa. Tästä syystä klassikot avaavat silmät myös suomalaisuuden ymmärtämiselle.

Lue myös Anna.fi: Kaipaatko lukemista? Tuija Pehkonen, Tommi Korpela, Arja Koriseva ja muut tunnetut himolukijat vinkkaavat parhaat kirjat lomapäivien iloksi

Lähde: Maria Laakso & Johanna Rojola: Taltuta klassikko! (Tammi, 2019)

Mikä on suosikkiklassikkosi? Paljasta kommenteissa!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mikä klassikkokirja sinun kannattaisi lukea seuraavaksi? Tee testi, joka antaa suosituksen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X