Kulttuuri

Nämä ovat Suomen 10 suosituinta matkakohdetta Instagramissa – Suomenlinna ylivoimainen ykkönen

Matkailuyritys TravelBird listasi Instagramin tägätyimmät matkakohteet meillä ja muualla. Suomenlinna ylsi kaikkien kohteiden top 100:an sijalle 94. Katso Suomen 10 kiinnostavinta kohdetta Kotilieden jutusta!

TravelBirdin selvitys kartoitti, mitkä ovat kunkin maakunnan kaksi tägätyintä kohdetta. Suomen kohdalla top 10 näyttää tältä:

1. Suomenlinna on maailmanperintökohde

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Suomenlinna lunasti kotimaan kohteista ylivoimaisen ykköspaikan 133 447:llä tägillään. Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus, jonka rakennustyöt aloitettiin 1748.

Suomenlinna on suosittu kohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa ja vuosittain kävijöitä riittää satojatuhansia.

2. Pyynikiltä aukeaa mahtava maisema

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Tampereella sijaitseva Pyynikki on kaupunginosa, joka sijaitsee korkean harjun laella ja tarjoaa upean näkymän Pyhäjärvelle. Paikalliset vannovat näkötornin kahvilan munkkien nimeen ja väittävät niitä jopa maan parhaiksi.

Pyynikinharju on maailman korkein soraharju, joka on valittu valtakunnallisesti merkittäväksi maisemanähtävyydeksi 1933.

3. Nallikarilla saa nauttia hiekkarannasta

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Oulun Nallikari on julkinen virkistys- ja matkailualue, joka tunnetaan hiekkarannastaan ja näkötornistaan. Nallikari sijaitsee Hietasaaren merenpuoleisella länsirannalla.

4. Joulupukin Pajakylässä voi tavata Joulupukin

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Rovaniemen napapiirillä sijaitseva Joulupukin Pajakylä on suosittu matkailukohde. Pajakylässä on kauppoja, Joulupukin Pääposti ja muuta nähtävää.

Kävijät voivat jopa tavata itse Joulupukin.

5. Turun linna on nykyään museokäytössä

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Turun linna on 1200-luvun lopussa Aurajoen suulle perustettu linna Turussa. 1800-luvun lopulta alkaen linna on toiminut museokäytössä.

Museovirasto on määritellyt linnan yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä, ja se onkin Turun suosituimpia nähtävyyksiä.

6. Helsingin tuomiokirkko edustaa uusklassismia

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Helsingin tuomiokirkko tunnettiin alun alkaen Nikolainkirkkona ja sen jälkeen Suurkirkkona. Carl Ludvig Engelin suunnittelema uusklassismia edustava kirkko sijaitsee Senaatintorin laidalla Kruununhaassa. Tiesitkö, että valkoiselta näyttävä kirkko on todellisuudessa maalattu kolmella vaaleanharmaan sävyllä?

Kirkossa vierailee vuosittain yli 500 000 ihmistä, joista noin puolet on ulkomaalaisia turisteja.

7. Oulun kauppahalli yhdistää syömisen ja ostokset

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Oulun jo yli 110-vuotias Kauppahalli Oulun torilla tarjoaa kävijälle niin ruokaa kuin käsitöitä ja muita ostosmahdollisuuksiakin.

Oulun kaupunginvaltuusto päätti kauppahallin rakentamisesta vuonna 1889 silloisten tiukentuvien elintarvikkeiden hygieniamääräysten vuoksi. Erityisesti lihakauppa haluttiin siirtää avoimelta torilta hallin suojaan. Kauppahalli valmistui vuonna 1901.

8. Puijon torni pyörii

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Puijon torni on Kuopion Puijolla sijaitseva 75 metriä korkea näkötorni. Tornista käytetään myös nimityksiä Suurtorni, Linkkitorni ja ”Pottunuija”.

Tornin ravintolassa saa nauttia ruoasta maisemien vaihtuessa, sillä torni pyörii.

9. Arktikum on pohjoinen tiedekeskus

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Tiedekeskus ja museo Arktikum sijaitsee Rovaniemellä. Rakennuksen arkkitehtuurin näkyvin piirre on 172 metriä pitkä lasiputki, joka muodostaa Arktikumin maan päälle näkyvän osan.

Vuonna 2015 Arktikumissa vieraili lähes 100 000 kävijää.

10. Yyterissä voi nauttia lämpimistä kesäpäivistä

Nämä ovat suosituimmat matkakohteet Instagramissa.

Porin Yyteri tunnetaan valkoisesta, kuuden kilometrin pituisesta hiekkarannastaan, josta kohoilevat laajat dyynialueet.

Yyterissä voi uimisen lisäksi harrastaa esimerkiksi rantalentopalloa, golfia, ratsastusta ja surffausta.

Lue myös:

Hanna Sumari paljastaa parhaat matkavinkit Saarenmaalle – nämä tärpit kannattaa ottaa talteen! Tee nyt ostosmatka Tukholmaan – 3 vierailun arvoista puutarhamyymälää viherpeukaloille 5 ihanaa syytä valita Malta – katso lomailijan matkavinkit Tallinnan Telliskivi on kulinaristin unelmakohde – katso tästä 10 ravintolavinkkiä Kolin kansallismaisema palkitsee turistin jokaisena vuodenaikana – lue Kolin tarina

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nämä ovat Suomen 10 suosituinta matkakohdetta Instagramissa – Suomenlinna ylivoimainen ykkönen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.