Kulttuuri

Neljä inspiroivaa kirjaa vahvoista naisista – Tartu näihin tietokirjoihin tänä keväänä!

Haluatko lukea tarinoita tosielämän rohkeista naisista? Tässä neljä tietokirjaa, jotka varmasti herättävät vahvoja tunteita!

Kevään uutuusteoksissa lapset kyselevät keskitysleireistä ja Isisin kaappaama jesidinainen kertoo, millaista oli terroristien seksiorjana.

kysy keskitysleireistä, nonfiktio, tietokirja, uutuuskirja 2018

Kysy keskitysleiristä

Etukäteen kirjan idea kuulosti minusta hölmöltä: keskitysleiriltä selvinnyt 93-vuotias nainen vastaa koululaisten kysymyksiin. Olin väärässä. Lapset kysyvät konkreettisia asioita: Mitä vaatteita teillä oli yllä? Oliko myös kilttejä SS-sotilaita? Näittekö öisin unia? Entä kun teillä oli kuukautiset? Tämä kikkailematon kirja kosketti minua enemmän kuin moni fiktiivinen keskitysleiriromaani.

Hèdi Fried: Kysymyksiä joita minulle on esitetty keskitysleiristä, suom. Pirkko Talvio-Jaatinen, Nemo

Unohtumattomat äänet, jazzin suuret naislaulajat, nonfiktio, tietokirja, kirjavinkki, kirjauutuus 2018

Jazzin suuret naiset

Oletko miettinyt, mistä aloittaa jazzin kuuntelu? Harri Kalha nostaa tietokirjassaan esiin jazzin suuret naislaulajat Billie Holidaysta Ella Fitzgeraldiin, Nina Simoneen ja Peggy Leehin. On uskomatonta, että miehisenä pidetyn jazzin alalta on kirjoitettu yli 500 sivua upeista naisista. Teos on täynnä inspiroivia soittolistoja niin aloittelijoille kuin hipstereillekin. Kirja käteen ja kuuntelemaan elämää – ja miehiä – nähneitä naisia!

Harri Kalha: Unohtumattomat äänet – jazzin suuret naislaulajat, Like

naisten valtakunta, uutuuskirja 2018, lukuvinkki, nonfiktio, tietokirja

Naisten suvut ja talot

Singaporelainen huippujuristi luopui urastaan. Pian hän huomasi asuvansa keskellä ikiaikaista kiinalaista naisten hallitsemaa yhteisöä, josta tämä tietokirja kertoo. Mosuo-heimon naiset eivät mene naimisiin, vaan heillä on vierailevia avomiehiä. Lapset ovat naisten, työt tehdään talkoilla yhdessä ja jos yhdellä on auto, tarvitsevat voivat käyttää sitä. Yksiavioisuus ja mustasukkaisuus eivät kuulu naisten valtakuntaan.

Choo WaiHong: Naisten valtakunta, suom. Sirpa Saari, Minerva

viimeinen tyttö, uutuuskirja 2018, kirjavinkki, tietokirja, nonfiktio

Kaikesta voi selvitä

Mielivaltaisen, systemaattisen terrorismin uhriksi joutuminen on varmasti kauheinta, mitä ihmiselle voi tapahtua. Irakilainen jesidinainen Nadia Murad kertoo, millaiseksi hänen elämänsä muuttui, kun Isis valtasi hänen kotikylänsä ja myi hänet ja kylän muut nuoret naiset terroristien seksiorjiksi. Tarina on synkkä, mutta ei toivoton. Se osoittaa, millaisia voimia ihminen löytää itsestään, kun saa apua. Nadian ansiosta rikolliset voivat joutua vastaamaan teoistaan.

Nadia Murad: Viimeinen tyttö, suom. Sami Heino, Otava

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neljä inspiroivaa kirjaa vahvoista naisista – Tartu näihin tietokirjoihin tänä keväänä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.