Olavi Paavolaisen huvila paljastaa kirjailijasta uusia puolia – katso video!

Olavi Paavolaisen Keuruulle 1940-luvulla rakennuttama kesähuvila näyttää, että kuuluisa kirjailija oli paljon muutakin kuin kiihkeä tulenkantaja. Kotiliesi pääsi vierailemaan kirjailijan kesäparatiisissa. Miltä siellä näyttää nykyään?

Olavi Paavolainen oli kirjailija ja Tulenkantajat-ryhmät perustaja, josta ei ensimmäisenä tule mieleen puutarha.

Miehen Keuruulla sijainnut kesähuvila paljastaa kuitenkin, että ristiriitainen ja hurja kulttuuripersoona oli intohimoinen kasviharrastaja.

Huvilan pihalla kasvaa yhä Paavolaisen istuttamia kurjenpolvia, sananjalkoja, vuorenkilpiä, virmajuuria, ukonputkia ja ruttojuuria, vaikka mies menehtyi jo vuonna 1964.

Lue myös: Hertta Kuusinen oli Olavi Paavolaisen salattu rakastettu

Yrittäjä remontoi huvilan entiseen loistoonsa

Yrittäjä Rabbe Holmberg on entisöinyt huvilan Paavolaisen hengessä ja aikoo palauttaa pikkuhiljaa myös pihan entiseen loistoonsa.

Tekemistä riittää, sillä Paavolaisen esikuvana oli hänen synnyinkotinsa. Kannaksen Kivennavalle jääneen Vienolan mahtava puutarha. Se oli Paavolaisen Alice-äidin luomus. Häneltä poika peri rakkautensa kasveihin.

Lue myös: Paavolaisella oli alastomuudestakin oma käsityksensä

Rabbe Holmberg on jo kuullut Keuruulla tarinoita, joiden mukaan tontille tuotiin autokuormittain multaa, jotka tarkka omistaja tarkasti portilla henkilökohtaisesti. Ainuttakaan juolavehnän palaa tai muita rikkakasveja ei Paavolaisen paratiisiin saanut tulla.

Katso video, miltä Paavolaisen huvilalla Pekanniemessä nyt näyttää:

Olavi Paavolaisesta ja hänen huvilastaan kerrotaan Kotilieden numerossa 26/2018.  Millaista, välillä hurjaakin taiteilijaelämää, huvilalla vietettiin? Tilaa lehti nyt kotiisi tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Olavi Paavolaisen huvila paljastaa kirjailijasta uusia puolia – katso video!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X