parhaat espanjankieliset tv-sarjat kielenopiskeluun

Parhaat espanjankieliset Netflix-sarjat kieltenopiskeluun: Oletko jo katsonut kaikki?

Historiallista pukudraamaa, koukuttava trilleri ja elämänmakuista komiikkaa – näitä tarjoilevat parhaat espanjankieliset tv-sarjat.

Kaikki tietävät ikonisen Serranon perhe -televisiosarjan, jota esitettiin vuosien ajan televisiossa. Sarja sai monet suomalaiset hullaantumaan espanjasta, eikä ihme.

On olemassa kuitenkin suuri joukko muitakin espanjankielisiä sarjoja, joiden avulla voi saada paitsi kielikylpyä, opetella uutta kieltä hauskalla tavalla.

Listasimme parhaat espanjankieliset Netflix-sarjat kielenopiskeluun!

Lue myös: Sarjamurhia, stalkkeri, maailmanloppu… Kevään synkät Netflix-sarjat koukuttavat!

Parhaat espanjankieliset Netflix-sarjat kieltenopiskeluun

Grand Hotel (2011–2013)

3 kautta, ikäraja K-13

Espanjan Downton Abbeyksi tituleerattu sarja sijoittuu 1900-luvun alun hulppeaan hotelliin. Sulavakäytöksinen Julio Olmeda pestautuu hotelliin töihin selvittääkseen, mitä tapahtui hänen hotellissa työskennelleelle sisarelleen, joka on mystisesti kadonnut. Pian hotellilta löytyy siskon työasu – yltä päältä veressä. Myysteriin sekoittuu pian myös rakkautta ja viettelyksiä, kun Julio rakastuu hotellin omistajan tyttäreen, Aliciaan.

Näyttävä epookkidraama on voittanut lukuisia palkintoja.

Rahapaja (2017–)

2 kautta, ikäraja K-16

Rikollisjoukolla on mestarillinen suunnitelma. Valmistauduttuaan kaikkien aikojen suurimpaan ryöstöön vuoden ajan Espanjan maaseudulla, he ovat vihdoin valmiit ryöstämään Espanjan kuninkaallisen rahapajan.

Kahdeksan omalaatuista ryöstäjää lukittautuu rahapajaan, ottaa joukon panttivankeja ja alkaa painaa uutta rahaa kuin viimeistä päivää. Onnistuvatko rikolliset saamaan poliisit näyttämään syyllisiltä, kuka panttivangeista ryhtyy rikoskumppaniksi ja saako virkavalta ryöstön suunnitelleen Professorin kiinni ennen kuin joukko pakenee rikkaudet mukanaan?

Supersuosittu Rahapaja nousi keväällä 2017 Netflixin katsotuimmaksi ei-englanninkieliseksi sarjaksi. Sarjan kaksi ensimmäistä kautta kannattaa katsoa juuri nyt, sillä äärimmäisen koukuttavan sarjan kolmas kausi ilmestyy heinäkuussa 2019.

Velvet – Muotitalon tarina (2014–2016)

4 kautta, ikäraja K-13

Millaista on arki yhdessä Espanjan hienoimmissa tavarataloissa 1950- ja 1960-luvuilla? Draamasarjan sukeltaa syvälle muodin ja bisneksen maailmoihin. Tavaratalo tarjoaa kulissit myös sen omistajan Albertin ja köyhän ompelijan Anan rakkaudelle. Saako kaksi niin erilaisista taustoista tulevaa ihmistä lopulta toisensa?

Sarja sopii mainiosti kieltenopiskeluun, sillä sarjan henkilöt puhuvat pääosin selkeää espanjaa ilman liiempiä slangi- tai murreilmauksia.

Eliittikoulu (2018–)

1 kausi, ikäraja K-13

Espanjankielisessä Netflix-sarjassa seurataan kolmen työväentaustaisen opiskelijan selviytymistä eliittikoulussa, johon maan kerma lähettää jälkikasvunsa opiskelemaan ja sekoilemaan. Ihmissuhdekoukeroiden ympärille kietoutuvan sarjan ensimmäisessä jaksossa kuvioon sekoittuu myös murha, josta koulun kolmea uutta oppilasta syytetään.

Lukiodraamaa ja teinielämää yhdistelevän sarjan on sanottu olevan kuin yhdistelmä Gossip Girliä sekä HBO:n Big Little Liesia. Koukuttava, kahdeksanosainen ykköskausi vetoaa kuitenkin todennäköisesti muihinkin kuin teineihin. Sarjan kolmas kausi ilmestyy Netflixin mukaan syyskuussa.

Keskustytöt (2017–)

3 kautta, ikäraja K-16

1920-luvun Madridissa nainen on joko miehensä, isänsä tai veljensä holhokki. Uusi maailma kuitenkin kolkuttelee ovella, ja neljä naista pääsee töihin puhelinkeskukseen keskustytöiksi. Työpaikka merkitsee naisille ensiaskeleita kohti itsenäisempää elämää.

Historiallinen pukudraama käsittelee riipaisevalla ja koskettavalla tavalla ihmessuhteita kuvaten myös kiinnostavasti aikakautta, jolloin vallankumous odottaa nurkan takana.

Sodan aika (2017)

1 kausi, ikäraja K-16

Vuoteen 1921 sijoittuvassa sarjassa kuningatar Victoria Euginia lähettää joukon madridilaisia naisia perustamaan sairaalan Marokkoon, missä käydään Rifin sodan taisteluita. Naiset kohtaavat paitsi sodan kauhut löytävät myös rakkautta sairaalan lääkäreiden ja potilaiden käsivarsilta.

Espanjankielinen sarja on täydellistä katsottavaa historiallisten pukudraamojen ystävälle ja jokaiselle, joka pitää Hakekaa kätilö! -sarjasta.

Jane the Virgin (2014–)

Jane Villanueva on 23-vuotias uskonnollinen latinonainen, joka on päättänyt pysytellä neitsyenä avioliittoon asti. Henkilökohtaista sydänsurua poteva gynegologi kuitenkin vahingossa sekoittaa Janen toiseen asiakkaaseen ja keinohedelmöittää tämän. Posketon tapahtumasarja saa alkunsa.

Latinalaisen Amerikan saippuasarjoista eli telenoveloista tyyliä ja innoitusta hakeva sarja on saanut suitsutusta kriitikoilta. Niin pääosaa näyttelevä Gina Rodriguezin kuin raikas ja omaperäinen käsikirjoituskin ovat saaneet kiitosta. Sarja on osittain englannin- ja osittain espanjankielinen.

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat espanjankieliset sarjat kielenopiskeluun?

Avainsanat

Keskustelu

Francon aikaan / Francon jälkeen (Cuéntame como pasó) on paras, koska se hyvä fiktiivinen oikeaan Espanjan historiaan perustuva sarja, joka perustuu tapahtumiin 1960-luvulta kohden nykyaikaa.
Syskuussa Yle Teemalla La república lienee yhtä hyvä.

Kommentoi juttua: Parhaat espanjankieliset Netflix-sarjat kieltenopiskeluun: Oletko jo katsonut kaikki?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X