Kulttuuri

Peruna-elokuva – suomalaisten suosikkimukula saa oman elokuvan

Peruna-elokuvaa tulee tähdittämään Suomen huippunäyttelijöistä koottu tähtikaarti. 1600-luvulle sijoittuva komedia kertoo startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen, aikana jolloin kansa syö naurista.

Elokuvan rooleissa nähdään sekä tuttuja kotimaisia näyttelijöitä että uusia nousevia nimiä: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela.

Elokuva kuvataan syksyllä 2019, ja ensi-iltaan se tulee syksyllä 2020.

Perunalla on pitkä historia. Historiankirjojen mukaan peruna tuli Suomeen 1700-luvulla, mutta koska kyseessä on elokuva, tiettyjä taitteellisia vapauksia elokuvassa tullaan näkemään. Peruna on aikoinaan käynyt melkoisen kilpailun ennen kuin siitä on tullut suomalaisten ruokapöytien perusruoka. Nyt sillä on jopa omat perunamarkkinat ja siitä on tehty myös kirja. Kirjan Peruna – parhaat reseptit (Readme 2018) on kirjoittanut Kotilieden food manager Sanna Mansikkamäki.

Tyrnävän perunamarkkinoita vieteään syyskuun viimeisenä viikonloppuna vuosittain ja ne keräävät toistakymmentätuhatta vierailijaa Tyrnävälle tuona yhtenä lauantaina. Vuonna 2019 syksyllä Perunamarkkinat pidetään 28.9.2019.

Näyttelijä Joonas Nordmanin esittämä innokas startup-yrittäjä nuuhkii perunaa elokuvassa Peruna. Kuva: Yellow Film & TV
Näyttelijä Joonas Nordmanin esittämä innokas startup-yrittäjä nuuhkii perunaa elokuvassa Peruna. Kuva: Yellow Film & TV

Lue myös: ”Eivätkö lapset enää saa perunaa?” Ruokatoimittaja kauhistui ja kokosi parhaat perunareseptit kirjaksi

Perunan ohjaa Joona Tena (Roba, Syke, Supermarsu, FC Venus) ja sen on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Jättiläinen). Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Olli Haikka.

perunan brändilähettiläät Kari Hietalahti, Joonas Nordman, Mikko Penttilä ja Alex Anton marssivat kylän raitilla noususuhdanteessa.
Perunan brändilähettiläät näyttelijät Kari Hietalahti, Joonas Nordman, Mikko Penttilä ja Alex Anton marssivat kylän raitilla noususuhdanteessa. Kuva: Yellow Film & TV

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna-elokuva – suomalaisten suosikkimukula saa oman elokuvan

strömming och potatis

kuulostaa jännältä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.