Kulttuuri

Poimi matkavinkit Prahaan - lähde tunnelmalliselle kaupunkilomalle

Kuhiseva turistikohde Praha kätkee muuriensa sisään myös seesteisiä rauhoittumiskeitaita. Siansivusta ja makkarasta tunnettu keittiö uudistuu, herkutella voi nyt terveellisellä lähiruoalla.

1. Keisarillista kahvilaloistoa Prahassa

Koukeroisesta kauneudestaan kuulu art nouveau -tyylisuunta kukkii Prahan ravintolasisustuksissa. 1900-luvun alun viehkeydestä voi nauttia muun muassa Vltavan rannalla lekottelevassa Café Savoyssa, jonka maineikkaalla aamiaisella voit herkutella esimerkiksi mustien tryffelisiivujen kera tarjoiltavista paistetuista munista. Katsekontaktin luominen kanssaruokailijoihin voi olla vaikeaa, sillä liki jokainen tuijottaa mestarillisesti restauroitua kattoa.

Kullatuista, joutsenenkaulaa imitoivista naistenhuoneen hanoistaan tunnettu, vuonna 1913 avautunut art deco -ylellisyyden kehto Café Imperial palvelee asiakkaitaan tyylistä tinkimättä kohtuuhinnalla aamiaisajasta illallishämyyn. Maistele siellä vaikkapa kaniterriiniä tai ankkamakkaraa.

praha on tunnelmallinen kaupunkikohde

2. Kulinarismin keitaita

Modernin prahalaiskulinarismin keskittymä on Kansallismuseon liepeillä sijaitseva linjakas Čestr. Tšekkityyliin ruokalista on sangen lihapainotteinen, mutta silti modernin selkeä. Täydellisen pihvin ohella voit makustella vaikkapa häränlihasashimia. Paikan taustavoimana toimii paikallinen luomuteurastamo. Tšekki-tv:n huippukokin Radek Kašpárekin Field Restaurantista jopa paikalliset jaksavat jonottaa pöytävarausta. Lähiruokaan keskittyneen ravintolan hienostunut maistelumenu on yksi kaupungin puhutuimmista. Erityisen hyvät kaupat teet nauttimalla ravintolassa kolmen ruokalajin luksuslounaan, jonka hinta jää vain noin 15 euroon.

3. Muotia ja kristalleja

Tyypillisiä tuomisia Prahasta ovat granaattikorut ja kristallilasit. Molempia löytyy liki joka kulmalta varsinkin Prahan linnaa lähestyttäessä. Hinnan kanssa on hyvä olla tarkkana, sillä se on merkitty tuotteeseen ani harvoin, ja ilman tinkimistä joutuu aina maksamaan liikaa. Kauneimmat korut tai kristallit löydät kuitenkin antiikkiliikkeistä. Yksi kiehtovimmista on Malá Stranassa eli pienellä puolella sijaitseva Antique Újezd.

Tšekkimuodin ykkösnimi on Tatiana Kovaříková, jonka suunnittelema asu nähtiin Wessexin herttuatar Sophiella Ruotsin prinssihäissä. Leidimäisiksi viimeistellyt, laatumateriaaleista loihditut luomukset ovat paikallisittain hyvin kalliita, mutta meikäläisittäin saavutettavia.

4. Kulttuurikohteita: Prahan linna, Kultainen kuja, Franz Kahfkan koti…

Jos haluat nähdä Prahan romanttisimmat kasvot, suuntaa joen yli Malá Stranaan eli pienelle puolelle. Kävele Prahan linnan taakse Hradčanyn alueelle. Siellä näet muun muassa autoliikenteeltä suljetun keskiaikaisen Kultaisen kujan. Värikkäistä pikkutaloistaan tunnettu kultaseppien kotikuja on todistanut myös taiteilijaelämää, sillä saksalaisvähemmistöön kuulunut kirjailija Franz Kafka asui talossa numero 22.

Prahaa voi tuskin edes kuvitella ilman klassista musiikkia. Vaikuttavin paikka konsertin kokemiseen on vuonna 1912 valmistuneen kaupungintalon Smetana-sali. Vierailuun kannattaa varata aikaa, sillä sisustus on osittain Tšekin tunnetuimman taiteilijan, Art Nouveau -mestari Alfons Muchan suunnittelema.

5. Hotelli laatua arvostaville

Raatihuoneen aukion tienoilla tapahtuu aina jotain. Siksi moni seesteisistä unista haaveileva suuntaa toiselle puolelle jokea nukkumaan. Esimerkiksi Frank Gehryn suunnitteleman modernin arkkitehtuurin saavutusta eli tanssivaa taloa vastapäätä sijaitseva Mamaison Hotel Riverside tarjoaa parhaimmillaan jokinäkymän ja klassisen tyylikkäät huoneet.

praha on tunnelmallinen kaupunkikohde

Sijainniltaan loistava Best Western Royal Palace sijaitsee rauhallisen kadun varrella Malá Stranassa. Kuitenkin kaupungin kuhinaan Kaarlensillalle on vain muutaman minuutin happihyppely. Raitiovaunupysäkki odottaa nurkan takana. Huoneet ovat sisustukseltaan runsaan romanttiset.

Lue myös nämä matkajutut:

Lähtisitkö kylpylälomalle? Esittelyssä 5 rentouttavaa kylpylää kotimaasta ja ulkomailta Huippuvinkit matkailijalle: Lontoon ainutlaatuiset museot Suunnitteletko lomareissua? Katso tästä maailman turvallisimmat matkakohteet

Kommentoi

Kommentoi juttua: Poimi matkavinkit Prahaan - lähde tunnelmalliselle kaupunkilomalle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.