Kulttuuri Tilaajille

Raija Orasen jatkokertomus: Metsästäjän sydän, osa 2/5

Raija Orasen jatkokertomuksen toisessa osassa Hjalmar Linder äkkirakastuu ja avioituu Mannerheimin sisaren Sophien kanssa, mutta avioelämästä ei tule aistillista. Venäjän sorto herättää Suomessa kiivailua, ja Hjalmarin on vaikea muodostaa poliittista kantaansa.

Hjalmar Linder tapasi Gustafin vanhimman sisaren Sophie Mannerheimin yllättäen pitkästä aikaa istuessaan Tante Auroren luona Hakasalmen huvilan salongissa. Täti ­itse makasi vuoteessa ja kaikki uskoivat että hän teki kuolemaa. Sophie muistutti kovasti Gustafia, molemmat olivat älykkäitä ja kauniita, määrätietoisia ja hienostuneita, sen Hjalmar tunnusti auliisti.

He joivat salongissa potilaan heräämistä odotellessaan kahvia ja söivät kakkua ja pikkuleipiä. Sophie oli ollut vuosia seuraneitinä Tante Aurorelle, josta oli tullut Hjalmarin tukija äiti Marien kuoleman jälkeen.

Itse asiassa Aurora olisi halunnut adoptoida kaikki Constantin ja Marie Linderin lapset, hän ei uskonut että leski kovin nuorine uusine vaimoineen olisi kykenevä heitä kasvattamaan, mutta hanke oli tyssännyt isän ankaraan vastustukseen. Aurora Karamzinin ajatukset arveluttivat häntä, ne olivat yksinkertaisesti liian uudenaikaisia eivätkä välttämättä ehdottoman lojaaleja keisarille.

Tietysti hänen elämässään on ollut paljon tragedioita, mutta myös paljon onnea.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.