Kulttuuri Tilaajille

Rakkautta ja villasukkia, osa 8/10

Kardashianien perhe innostuu sukista, ja siksi koko kylän naiset kutsutaan villasukkatalkoisiin.

Maija:

PAKKO OLI KUTSUA käsityöpiiri apuun, kun kävi ilmi, että joku niistä kamalista Kardashianeista oli innostunut meikäläisen sukista ja oli tilannut nyt sellaiset koko suvulle kiitospäivälahjoiksi. Äkkiäkös sitä nyt yhden suvun villasukat olisi kutonut, mutta se ei kuulemma Millan mielestä ollutkaan se ongelma.

– Äiti rakas, hän sanoi. – Nyt on pakko kutoa niin paljon sukkia varastoon kuin mahdollista, sillä kun Kardashianit julkaisevat marraskuun lopulla Instagramissa thanksgiving-kuvansa, meidän verkkosivut tukehtuu tilauksiin. Todennäköisesti nää sukat myydään loppuun muutamassa minuutissa, oli niitä kuinka paljon hyvänsä!

Ensin olin aivan varma, että Milla liioittelee. Vasta kun hän näytti tietokoneelta, että tosi-tv-sarjojen myötä kuuluisaksi tulleella Kardashianien perheellä oli netissä yhteensä satoja miljoonia seuraajia, aloin ymmärtää, miten isosta asiasta oli kyse.

Kuuntele osa Kirsti Mannisen lukemana podcastina

OLI SELVÄÄ, ettei minun lankavarastollani pitkälle potkittaisi, vaikka edellisviikolla kehräämöltä oli tullut iso paketti Juuson katraan kevätvilloista kehrättyjä lankoja. Siihen laskuun riittivät vielä säästöni, mutta kun piti ruveta haalimaan alpakanvillaa, rahoituksesta uhkasi tulla ongelma. Sen Juuson kaverin alpakanvillalangat ostettiin kaikki. Lisää käsittelemätöntä alpakanvillaa oli tarjolla Varsinais-Suomessa yhdellä maatilalla, jossa pidettiin terapia-alpakoita. Kun tilan isäntäväki ei ollut innostunut käsitöistä, heille oli kertynyt varastoon useamman vuoden aikana kerittyä alpakanvillaa, jonka saisi kuulemma ostaa sopuhintaan. Erä oli kuitenkin niin iso, että hinta nousi jo yli kahteentuhanteen euroon.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.