Solsidanin uudet jaksot 2019

Solsidanin uudet jaksot, dekkarisarja 60-luvun Australiasta, kotimainen Rehtori-komedia…. Listasimme syksyn 2019 parhaat tv-sarjat – poimi tästä oma suosikkisi!

Kun käperryt tänä syksynä sohvan nurkkaan kaukosäädin kädessäsi, onko suosikki-tv-sarjasi australialainen, suomalainen, ruotsalainen, espanjalainen vai englantilainen? Listasimme syksyn 2019 koukuttavimmat tv-sarjat!

Solsidan: rakastettu ruotsalaissarja palaa uusin jaksoin

Syksyn 2019 parhaan tv-sarjan ykköstilasta kamppailee väkevimmin ruotsalaisen Solsidanin uusi, kuudes tuotantokausi, joka on kuvattu viime keväänä. Nyt on tarjolla sinikeltaista aurinkoa myötähäpeän kera peräti 2,5 kuukauden ajan!

Lue myös: Suoratoistopalveluiden parhaat sarjat: 10 x koukuttava sarja

Tapahtumat sijoittuvat noin puolentoista vuoden päähän siitä, mihin sarjasta tehty elokuva päättyi.

Nörtti hammaslääkäri Alex ja kipakka taiteilija Anna ovat jälleen yhdessä. Perheen ja itsetunnon vieneiden vauvakilojen vuoksi Annan pitkään paitsiossa ollut näyttelijänura saa huiman harppauksen eteenpäin, kun Anna nappaa unelmaroolin isossa pukudraamassa.

Rahasta tarkat, sairaalloisen pihit Ove ja Anette alkavat vuokrata asuntoaan, mikä tietenkin vaikuttaa koko naapurustoon. Jotakin he vehkeilevät myös Fredden pikkuveljen kanssa.

Mutta todellinen konflikti nousee pintaan, kun naapurustoon muuttaa Mickanin ja Fredden kilpailijaksi toinen superpari. Ensin uutta pariskuntaa ihastellaan, mutta pian Mickanin ja Fredden bestiksinä näyttäytyvät Eric ja Suzy – yhteisnimeltään Eazy – saavat Mickanin vanhat, ahdistavat muistot esiin.

Mickan ei ole yhtään hyvällä tuulella jo senkään vuoksi, että Fredde on mennyt ottamaan sapattivuoden vanhan harrastuksensa innoittamana. Miten käy nyt shoppailun Östermalmin putiikeissa?

Eikä tässä vielä kaikki: luvassa on kaksi uutta kautta myöhemmin.

Solsidan 6. kausi 21.10. alkaen Yle Fem maanantaisin klo 22.00. C more jo 6.10. alkaen, palvelussa myös Solsidan-elokuva ja aiemmat kaudet. C morella myös suomalainen versio sarjasta.

Neiti Fisher nuoremman tutkimukset: dekkarisarja 1960-luvun Australiasta

Neiti Fisher nuoremman tutkimukset (Miss Fisher’s Modern Murder Mysteries)  tapahtuu 1960-luvun Australiassa.

Kyseessä on nokkela kahdeksanosainen sisarsarja Neiti Fisherin etsivätoimistolle, jossa seikkailija neiti Phryne Fisher katosi viimeisellä työtehtävällään.

Lue myös: Fanitatko Rantahotelli-tv-sarjaa? Näitä 10 asiaa et tiennyt suosikkisarjastasi

Neiti Fischer nuoremman etsivätoimisto

Neiti Fisherin etsivätoimiston uusi sankaritar on Peregrine Fisher, joka perii tätinsä talon ja loistoauton. Kahdeksanosainen sarja sijoittuu 1960-luvun Australiaan.

Elämänuraansa vasta etsivä Peregrine Fisher saa yllättävän viestin. Hänen tätinsä Phryne Fisher on jättänyt hänelle perinnön. Talon ja loistoauton lisäksi neiti Fisher nuorempi saa vihiä tätinsä edesottamuksista, ja kuulumisesta eri alojen lahjakkaiden naisten yhteisöön.

Näppärä ja sanavalmis Peregrine tuntuu perineen myös liudan tätinsä parhaita piirteitä – hänellä on utelias luonne ja hoksottimet kohdallaan.

Olisiko Peregrinessä ainesta peräti tädin vahvan taustajoukon uudeksi jäseneksi? Kuoriutuuko myös Peregrinestä etsivä, ja samalla hämärähommista epäillyn poliisipäällikön painajainen?

Yle TV1 16.10 alkaen ma–pe klo 17.10 Kaikki jaksot Yle Areenassa 90 päivää alk. 16.10.

La República – tasavalta: Espanja ennen sisällissotaa

Espanjalainen La República – tasavalta -sarja kertoo myrskyisästä ajasta ennen Espanjan sisällissotaa 1930-luvun tasavallan vuosina. Nuori Fernando de la Torre joutuu valitsemaan järjen ja tunteiden, suvun ja rakkauden välillä.

Yle Teeman aiemmin esittämän La Señora -epookkisarjan sisarussarja La República – tasavalta jatkaa siitä, mihin La Señora päättyi. Sarja sijoittuu Madridiin ja sen lähiympäristöön ja kuvaa elämää maalla ja kaupungissa aikana, jolloin politiikka jakoi espanjalaiset radikaalisti ja peruuttamattomasti kahtia.

Sarjan keskushenkilöt (de la Torren perhe) omistavat ison maatilan, jossa perhe on elänyt parhaimmat hetkensä. Mutta nyt sukutila on vaarassa, kun Agustin de la Torre yhdessä muiden suurmaanomistajien kanssa asettaa omat maatyöläisensä työsulkuun.

Anarkistien agitaattorit lietsovat levottomuuksia, ja tilanne uhkaa riistäytyä käsistä avoimeksi väkivallaksi.

La Republican ensimmäistä tuotantokautta vuonna 2011 katsoi koko Espanja. Mutta osoittautui, että 1930-luvun tapahtumista on edelleen vaikea puhua Espanjassa.

Niinpä oikeistolaisen hallituksen tultua valtaan suosikkisarjan kakkososa joutui peräti seitsemäksi vuodeksi hyllylle. Oliko kyse suoranaisesta sensuurista vai väitetyistä tv-kanavan talousvaikeuksista?

Televisiosarjan kohtalosta väiteltiin parlamenttia myöten, ja lopulta epäiltiin myös useiden muiden historiallisten sarjojen kokeneen saman kohtalon.

Lopulta hillokellarissa muhinut kakkososa nähtiin vuonna 2018. Mutta silloinkin se sijoitettiin puolen yön aikaan ja vasta voimakkaiden protestien jälkeen esitysaikaa aiennettiin.

Yle Teema alkaen 18.9. ke–pe klo 20, jaksot Areenassa 90 päivän ajan alkaen 18.9.

MotherFatherSon: Richard Gere tähtenä englantilaissarjassa

Richard Gere on nyt ensimmäisessä merkittävässä tv-roolissaan MotherFatherSon-sarjan rikkoutuneen perheen kovana mediamoguli-isänä.

BBC:n tuottama MotherFatherSon on kahdeksanosainen draamasarja, jonka keskiössä on rikkoutunut perhe: piinkova yhdysvaltalainen mediamoguli Max (Richard Gere), tämän etääntynyt ex-vaimo Kathryn (Helen McCrory, mm. Peaky Blinders, Harry Potter -elokuvat) ja heidän poikansa, isänsä vaatimusten alla sortuva Caden (Billy Howle, mm. Syyttäjän todistaja).

Mediamoguli Max pitää hyppysissään brittipolitiikkaa omistamiensa yhtiöiden kautta. Maxin poika Caden on Maxin suurimman sanomalehden päätoimittaja, mutta taistelu isän hyväksynnästä on kovaa. Caden syöksyy kierteeseen, joka uhkaa tuhota koko perheen.

Mediamoguli itse on teräspohatan poika, joka möi isänsä tehtaat rakentaakseen mediaimperiuminsa. Hän on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista miehistä, jolta pääministerit pyytävät audienssia, koska tietävät hänen kannatuksensa ratkaisevan vaaleja.

Ensimmäisessä jaksossa Maxilta tiedustellaankin, onko hän tullut Lontooseen valitsemaan pääministeriä vai tapaamaan poikaansa.

Isä on valmistellut poikaansa Cadenia mediaimperiuminsa perijäksi jo vuosia. Pesti isän omistaman lehden historian nuorimpana päätoimittajana ja hulppea omaisuus ovat kauniit kulissit, joiden takana on onneton nuorimies.

Isän asettamat odotukset ja paineet ovat kovat, ja niiden alla murentuva Caden on romahduspisteessä.

Ex-vaimo Kathryn on syntynyt aristokraattiperheeseen. Kathryn teki uraa journalistina, ja hänen nyt jo päättynyt avioliittonsa Maxin kanssa antoi hänelle pääsyn valtaapitävien luo. Cadenin romahdus saattaa Kathrynin jälleen yhteen perheensä kanssa.

Maxin imperiumia ja mainetta uhkaa kokenut, Maxin omistamasta ja Cadenin luotsaamasta National Reporter -lehdestä ulos savustettu toimittaja Maggie ja tämän entinen kollega Nick.

Nick tutkii kadonneen teinitytön tapausta selvittäneen yksityisetsivän murhaa. Maggie lupaa auttaa Nickiä tutkimaan tapausta, mikäli tämä puolestaan auttaa Maggieta nappaamaan Maxin ja Cadenin, joiden hän arvelee sekaantuneen murhaan.

C More 8.10. lähtien. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa. Sen jälkeen jaksoja julkaistaan yksi per viikko.

Rehtori: kotimainen työpaikkakomedia opettajainhuoneesta

Rehtori on dokumentin piirteitä lainaava työpaikkakomedia, jonka tapahtumat sijoittuvat yläkoulun opettajainhuoneeseen. Uuden suomalaissarjan rooleissa nähdään sekä eturivin tähtiä että nousevia kykyjä.

Lue myös: Nyt nauretaan opettajille! Uudet kotimaiset komediasarjat Kellot soi ja Rehtori sijoittuvat koulumaailmaan

Komediasarja kertoo yläkoulun rehtorista Sarista (Terhi Suorlahti) ja koulun opettajainhuoneesta. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Mikko Penttilä, Sara Paasikoski, Pia Andersson, Elmer Bäck, Lotta Lindroos, Kaarina Hazard ja Mikko Roiha.

Rehtori Sari on epätoivottu pomo, joka yrittää koko ajan liikaa. Suurten visioiden naisena Sarilla on paljon suunnitelmia johtamansa koulun suhteen, mutta käytännön toteutus ei ole Sarin vahvuuksia.

Nolojen tilanteiden nainen yrittää oikaista kaikessa ja tehdä jatkuvasti vaikutuksen muihin, mutta useimmiten aiheuttaa vain ongelmia – ennen kaikkea itselleen.

Kaikista eniten Sari haluaisi kuulua muiden opettajien joukkoon, olla rento ja rakastettu pomo, mutta opettajat eivät tunnu lämpenevän omalaatuiselle rehtorilleen.

Rehtorissa päästään kurkistamaan, miten epätoivoisiin yrityksiin ihminen voi sortua yrittäessään säilyttää kasvonsa ja kalastellessaan muiden suosiota.

Lopputulos on hervotonta komediaa opettajainhuoneen kahvintuoksuisissa uumenissa, joka pistää ajattelemaan työyhteisöjä uusin silmin.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet terävistä komediakynistään tunnetut Anna Brotkin (mm. Aikuiset, Jättekiva, Modernit miehet) ja Paula Korva (mm. YleLeaks, Saturday Night Live, Putous, Konttori Suomi). Paula Korva vastaa myös ohjauksesta.

Rehtori alkaa C Moressa marraskuussa 2019. MTV:n kanavilla sarja nähdään myöhemmin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Solsidanin uudet jaksot, dekkarisarja 60-luvun Australiasta, kotimainen Rehtori-komedia…. Listasimme syksyn 2019 parhaat tv-sarjat – poimi tästä oma suosikkisi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X