Kulttuuri

Tiedätkö, mitä suomalaiset sananlaskut tarkoittavat? Testaa!

Mitä tarkoittaa ”ei kannettu vesi kaivossa pysy”? Entä ”ei vara venettä kaada”? Testaa tiedätkö, mitä vanhat suomalaiset sananlaskut todella tarkoittavat!

Vanhan kansan viisauksien merkitys alkaa pikkuhiljaa hämärtyä, kun sananlaskujen sanasto ja niiden kuvaama arki lipuu kauas menneisyyteen. ”Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla”, kuuluu monelle tuttu sananlasku, mutta sen merkitys voi kuitenkin jäädä hämäräksi, koska harva enää tietää, että ”pivo” on aikanaan merkinnyt kämmentä.

Kuinka hyvin sinä tiedät, mitä vanhat sananlaskut tarkoittavat? Tee Kotilieden testi ja selvitä asia!

Mitä jos innostaisit myös suvun nuorimmaiset testaamaan taitonsa sananlaskujen parissa? Saako nuorempi sukupolvi yhtä hyvän tuloksen kuin vanhempi?

Lue myös: Viedäänkö sinua kuin pässiä narussa tai tekisikö mieli nostaa kissa pöydälle? Eläimelliset sananlaskut ovat silkkaa neroutta

Suomalaiset sananlaskut: Testaa tietämyksesi!

Lue myös Anna.fi: ”Vaatimattomuus kaunistaa” ja ”Ei leikki leipää tuo” – elämästäsi tulee onnellisempaa, kun unohdat nämä vanhan kansan viisaudet

Mikä on suosikkisi suomalaisista sananlaskuista? Entä minkä merkitys on sinulle edelleen hieman hämärä? Kerro kommenteissa! 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiedätkö, mitä suomalaiset sananlaskut tarkoittavat? Testaa!

Käpy

Älä anna aurigon laskea vihasi ylle.Vara on viisautta.Hyvä antaa vähästään,paha ei paljostakaan.

Kikka

Älä mene vihoissa nukkumaan sovi asia ennen.
Kyhä antaa tarvitsevalle helpommin kuin rikas.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.