Kulttuuri

Suomen matkailuvinkit 2024: Listasimme ihanimmat majoituspaikat, ravintolat, käyntikohteet ja kaupat

Sisältövaroitus! Tämä juttu aiheuttaa välittömän halun lähteä reissuun. Suomi on pullollaan ihania kauppoja, majoituselämyksiä ja nähtävää!

Suomen matkailuvinkit 2024 tarjoilevat hengästyttävän runsauden ihania käyntikohteita. Valitse alue, jonne haluat matkustaa ja lue täsmävinkit ihanista puodeista, hotelleista, museoista ja käyntikohteista. Huomaat, että loma kotimaassa alkaa tuntua yllättävän eksoottiselta!

Lue myös: Viron parhaat matkakohteet autolla tai julkisilla: Kokosimme 5+1 ajankohtaista tärppiä

Helsinki ja Uusimaa

Sisustusliike Envy

Kruununhaassa sijaitseva pieni Envy on uutta ja vanhaa yhdistelevä sisustusliike, jonka valikoimaa on pakko tutkia ajan kanssa. Tarjolla on muun muassa taidetta, paperituotteita, piensisustusta, huonetuoksuja ja tekstiilejä.

Mariankatu 24, Helsinki

Sisustuskauppa Envy
Sisustuskauppa Envy © Envy

Sisustusmyymälä Puistotie 5

Sisustus- ja lifestylemyymälä Puistotie 5 sijaitsee Munkkiniemessä lähellä muun muassa Alvar Aallon kotitaloa. Valikoimassa on useiden pääosin pohjoismaalaisten ja eurooppalaisten brändien tuotteita: piensisustusta, mattoja, astioita, säilytystuotteita ja paperitavaraa – lapsia unohtamatta!

Munkkiniemen Puistotie 5, Helsinki

Puistotie 5 sisustuskauppa
Puistotie 5 sisustuskauppa © Puistotie 5

Kaunissaari

Kaunissaari on Helsingin lähisaarista vielä montaa muuta tuntemattomampi on Kaunissaari, joka sijaitsee Sipoon saaristossa ja on Helsingin itäisin ulkoilusaari. Rauhallisella saarella on muun muassa luontopolku, vuokrattavia saunoja ja kesäkahvila, josta saa muun muassa maukkaita vohveleita. Kesällä saarelle kulkee yhteyslaiva.

Helsinki Kaunissaari
Helsinki Kaunissaari © Aino Loikkanen

Ravintola Olivia

Ravintola Olivia sijaitsee Helsingin päärautatieasemalla. Tunnelmallisempaa ja helpommin saavutettavaa ravintolaa saa etsiä.

Olivia ravintola
Olivia ravintola © Olivia

Outrun

Pasilan betonikaupunginosassa sijaitseva retrofuturistinen kahvila Outrun on upea väriläiskä harmauden keskellä.

Outrun
Outrun © Outrun

Cafe Höijer

Ateneumin taidemuseon yhteydessä toimiva Cafe Höijer on museolipun ostajan must-kohde. Upea kaari-ikkuna avautuu Rautatientorille ja iltapäivätee tarjoillaan pöytään.

Cafe Höijer Ateneum
Cafe Höijer Ateneum © Samuel Ashcroft Photography

Billnäs Gård

Yksityinen luksusboutique-hotelli Billnäs Gård on kuin menisi ulkomaille Etelä-Ranskaan. Yli satavuotias kivitalo on vuosien remontissa palautettu loistoonsa pieteetillä.

Vasarasepäntie 42, Raasepori

Billnäs Gård
Billnäs Gård

Lue myös: Suomi sai kaksi uutta Michelin-ravintolaa Helsinkiin ja Rukalle – kolmas tähti jäi edelleen uupumaan

Porvoo

Finformin myymälä

Pohjoismaisiin vaate- ja sisustusbrändeihin erikoistuneen Finformin myymälä sijaitsee Porvoon jokirannassa. Valoisassa myymälässä tuotteiden esillepanoon on panostettu ja valikoima on mietitty harmooniseksi kokonaisuudeksi kauniita skandikotiin sopivia tuotteita kotiin ja päälle.

Jokikatu 35, Porvoo

Finform
Finform © Finform

Runo Hotelli

Vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevan Runo Hotellin rauha on omaa luokkaansa. Pistäytyä kannattaa jo pelkästään hotellin ravintolassa ruokailemassa tai brunssilla. Yksilölliset huoneet on suunnitellut Joanna Laajisto. Kesän ajan hotellissa on esillä Fanny Tavastilan kuratoima Flower Power -taidenäyttely, johon voi tutustua ilmaiseksi vaikkei hotellissa yöpyisikään.

Rihkamakatu 4, Porvoo

Runo Hotel
Runo Hotel © Runo Hotel

Varsinais-Suomi

Casa Haartman

Naantalissa sijaitseva Casa Haartaman on taiteilija Axel Haartmanin koti ja ateljee, joka on koristeellisuudessaan kiehtova aikamatka 1900-luvun alkuvuosikymmenten klassistiseen tyyliin. Haartman teki itse talon koristemaalauksia ja suunnitellut myös esillä olevia huonekaluja.

Luostarinkatu 3, Naantali

Casa Haartman
Casa Haartman © Åbo Akademin säätiö / Katri Lehtola

Taattisten tila

Maatilamajoitus, taiteilijaresidenssi, kahvila ja taidegalleria. Taattisten tila hurmaa vanhan ajan tunnelmallaan. 10 uniikkia huonetta on sisustettu raikkaasti paikan henkeen sopivilla perinteisillä tapeteilla ja puuhuonekaluilla.

Koverintie 23, Naantali

Taattisten tila
Taattisten tila © Taattisten tila

Satakunta

Katoko

Porissa sijaitsevan Katokon valikoimaan kuuluu modernia, värikästä ja nuorekasta sisustusta, asusteita ja vaatteita. Karkkikauppamaisesta esillepanosta löytää väriläiskän kotiin. Myös nettikauppa!

Itäpuisto 9, Pori

Katoko
Katoko © Katoko

Tampere

By Pia’s

Ostokset ja unet

Boho-tyylistään tunnetun kotimaisen By Pia’s -merkin Tampereen myymälän yläkerrassa on samaan makuun ja tunnelmaan sopiva majoitushuoneisto. Sisustuksen maanläheiset sävyt ja raikas tyyli rauhoittavat kiireisen päivän jälkeen.

Lapinniemenranta 4, Tampere

By Pia’s asunto ja myymälä Tampereella
By Pia’s asunto ja myymälä Tampereella © By Pia’s

Museo Milavida

Museo Milavidan Muodin huipulla -näyttely esittelee huippusuunnittelijoiden luomuksia 1770-luvulta lähtien. Mukana on muun muassa korsettiasuillaan hätkähdyttänyt Jean-Paul Gaultierin luomus. Uusinta uutta on näyttelijä Alma Pöystin Oscar-juhlissa yllä nähty Anne-Mari Pahkalan punainen iltapuku.

Milavidanrinne 8, Tampere

Museo Milavida
Museo Milavida © Maris Morkans

Lillan

Vuonna 1927 valmistuneeseen puutaloon tehty boutique-hotelli Lillan on panostanut rauhoittavaan tunnelmaan. Sävyt saavat pulssin laskemaan ja sijainti Tampereen Viinikan puutaloalueella luo kodikkaan ja sympaattisen fiiliksen.

Kurjentaival 35, Tampere

Hotel Lillan Tampereella
Hotel Lillan Tampereella

Keski-Suomi

Alvar Aalto -kohteet

Jyväskylää kutsutaan myös Alvar Aalto -pääkaupungiksi. Vierailla voi kaikkiaan 30 kohteessa. Mukana mm. viime vuonna avautunut Aalto2-museokeskus, Säynätsalon koetalo ja kunnantalo sekä kuvassakin oleva Muuramen kirkko, joka valmistui peruskorjauksesta vuonna 2016.

Muuramen kirkko, Sanantie 7, Muurame

Muuramen kirkko
Muuramen kirkko © Tero Takalo-Eskola

Petäjäveden kirkko

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Petäjäveden vanha kirkko on koettava itse. Vuosina 1763–1765 paikallisvoimin rakennettu kirkko on täynnä huikeita veistettyjä yksityiskohtia. Hämyinen tunnelma on uniikki.

Vanhankirkontie 9, Petäjävesi

Petäjäveden kirkko
Petäjäveden kirkko © Kansallismuseo

Lue myös Anna.fi: Koli on muutakin kuin ikoninen näköalapaikka – näitä vähemmän tunnettuja helmiä ei kannata jättää väliin

Itä-Suomi

Pulsan asema

Lappeenrannan keskustasta noin 25 kilometrin päässä sijaitseva Pulsan asema on yllättäjä! Vanhassa asemarakennuksessa sijaitseva sisustusliike on täynnä piensisustusta, huonekaluja, tekstiilejä, keittiötarvikkeita skandikotiin ja moderniin maalaistyyliin.

Pulsan Aseman tie 21, Lappeenranta

Pulsan asema
Pulsan asema

Juttu on julkaistu Dekossa 6/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomen matkailuvinkit 2024: Listasimme ihanimmat majoituspaikat, ravintolat, käyntikohteet ja kaupat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.