Kulttuuri

Parhaat Tallinnan matkavinkit 2024 – ihastu hurmaavan erikoisiin kohteisiin

Tallinnassa voi edelleen löytää paikkoja, joita ei ole muualla. Nappaa vinkit uutuusravintoloihin, kauppoihin ja hotelleihin jutustamme.

Tallinnan matkavinkit 2024 kootusti: Yövy kontissa, syö Pariisissa ja vieraile päätähuimaavassa kirjakaupassa. Kaikki löytyy Tallinnasta.

Kaupunki on edelleen runsaudensarvi vierailijalle eikä Tallinnassa ole pakko tyytyä tavanomaiseen. Nappaa vinkit ikimuistoiseen reissuun jutustamme.

Pop-taiteen museo PoCo

Tallinnan uusin museo on Rotermannin korttelissa sijaitseva pop-taiteen museo PoCo. Museon perustaja Linnar Viik on kerännyt pop-taidetta yli 30 vuoden ajan ja nyt valtaosa kokoelmasta, kuten Andy Warholin, Banksyn, Jeff Koonsin, Roy Lichtensteinin ja Kusaman työt ovat esillä museossa. Lisäksi esillä on juuri nyt kovin ajankohtaista tekoälytaidetta.

Rotermanni 2, Tallinna

PoCo
PoCo

REaD-kirjakauppa

Põhjala tehas, joka tunnetaan vanhana kumisaapastehtaana, on nykyään Tallinnan kiinnostavin kulttuurikohde.

Siellä sijaitsee myös REaD, joka on kirjakaupan, kahvilan ja tapahtumatilan yhdistelmä. Myynnissä on sekä käytettyjä että uusia kirjoja ja myös suomalaisia kirjoja löytyy hyllystä jonkin verran. Tilaa koristava upea taideteos on rakennettu käytetyistä kirjoista.

Ankru 10, Tallinna, raamaturead.ee/et/

Lue myös Anna.fissä: Visbyn risteilyt ja parhaat ravintolat – lue matkavinkit kesälle 2024

REaD
REaD

Estonian Design House Showroom

Virolaisen designin ystävän Tallinnan must-kohde on Solaris-keskuksessa sijaitseva Estonian Design House Showroom. Se on Viron muotoilijoiden liiton oma myymälä, jonka valikoimissa on yli sadan virolaismuotoilijan tuotteita vaatteista ja koruista sisustustavaroihin. Lisäksi Solaris-keskuksessa on muitakin kiinnostavia designpuoteja.

Estonia Puiestee 9, Tallinna (Solaris-keskus)

Estonian Design House Showroom
Estonian Design House Showroom

Eklektik Sisustus

Vintage-esineiden aarreaitta on Paldiski maanteen varressa sijaitseva Eklektik Sisustus, jonka tuotevalikoima on myymälän nimen mukaisesti sekoitus eri tyylejä ja aikakausia.

Tuotevalikoima koostuu kuratoiduista vintage-esineistä, jotka omistaja käy itse valitsemassa Ruotsista, Tanskasta, Hollannista, Belgiasta ja Ranskasta. Tarjolla on niin huonekaluja, astioita kuin erilaisia sisustusesineitäkin.

Paldiski maantee 25/3, Tallinna

Eklektik Sisustus
Eklektik Sisustus

Hektor-konttihotelli

Hiukan erilaisen yöpymiskokemuksen Tallinnan Telliskivessä tarjoaa vanhoihin merikontteihin rakennettu Hektor-konttihotelli. Hotellin 84 huonetta on rakennettu 20 jalan mittaisiin merikontteihin. Niiden lisäksi hotellissa on viihtyisä yhteiskeittiö ja työskentelyyn mainiosti soveltuvat yleiset tilat sekä hotellivieraiden käytössä oleva avotoimisto.

Telliskivi 62, Tallinna

Hektor
Hektor

Perenne-sisutusmyymälä

Tallinnan merenrantaan nousseen uuden Kalarannan asuinalueen yksi kiinnostavista kohteista on Perenne-sisutusmyymälä, joka myy huonekaluja sekä monenlaisia sisustustuotteita ja tarjoaa sisustuspalveluita.

Myymälän valikoimiin kuuluvia kiinnostavia brändejä ovat mm. Mlle Jo, Squarely, Dareels ja Pulo. Tuotevalikoimassa on myös latvialaista muotoilua, jota harvemmin näkee Virossa.

Kalaranna 15/17, Tallinna

Perenne
Perenne

UMA eli Unorthodox Modern Asian

UMA eli Unorthodox Modern Asian on Tallinnan uusin aasialainen illallisravintola. Se avasi ovensa huhtikuussa Noblessnerin trendikaupunginosassa. Ravintolan menu leikittelee Kaakkois-Aasiasta lähtöisin olevilla mauilla ja sen seinän takana on samojen omistajien viihtyisä cocktailbaari Lessner.

Peetri 12, Tallinna

Lue myös: Viron parhaat matkakohteet autolla tai julkisilla: Kokosimme 5+1 ajankohtaista tärppiä

UMA
UMA © Lauri Laan

Ravintola Päris

Jos etsit täydellistä croissantia tai kaipaat Pariisiin, niin suuntaa Tallinnassa askeleesi ravintola Pärisiin, joka on ranskalaisen bistron, delin ja leipomon yhdistelmä.

Menusta löytyvät kaikki ranskalaisen keittiön klassikot ja leipomon taitavat kondiittorit täyttävät ravintolan tiskin päivittäin erilaisilla herkuilla.

Maakri 30, Tallinna

Päris
Päris

Juttu on julkaistu Dekossa 6/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat Tallinnan matkavinkit 2024 – ihastu hurmaavan erikoisiin kohteisiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.