Kulttuuri

Tekemistä Helsingissä? Kokosimme yli 50 vinkkiä – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

Pohditko, miten Helsingistä voisi nauttia vapaa-ajalla? Kotiliesi listasi Helsingin parhaat nähtävyydet, kahvilat ja aktiviteetit!

Etsitkö tekemistä Helsingissä? Helsinki on lomailijan paratiisi, josta tekeminen ei ihan helpolla lopu! Listasimme yli 50 ideaa, mitä kesäisessä Helsingissä voi puuhata Linnanmäkeen ja Korkeasaareen tutustumisen lisäksi.

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

Seikkaile Suomenlinnassa

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä, ja se sijaitsee vain 15–20 minuutin laivamatkan päässä Helsingistä. Suomenlinnan mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella. Saaressa on myös kuusi mielenkiintoista museota, gallerioita, kahviloita, ravintoloita sekä vuokrattavia saunoja.

Lue myös: Nämä ovat Suomen 10 suosituinta matkakohdetta Instagramissa – Suomenlinna ylivoimainen ykkönen

Vietä päivä museossa

Museoiden kiertely on mitä mainiointa sadepäivän tekemistä Helsinkiin! Tutustu kotimaisen taiteen klassikoihin Ateneumissa, nykytaiteen helmiin Kiasmassa tai kotimaiseen valokuvakulttuuriin Suomen valokuvataiteen museossa.

Taidekoti Kirpilä tarjoaa paitsi käynnin taidemuseossa myös kurkistuksen yläluokkaiseen elämään 1900-luvun lopulla. Lauri Reitzin entisessä kodissa on esillä muun muassa lukuisten kuuluisien taidemaalareiden teoksia, antiikkihuonekaluja ja hopeaesineitä.

Historian ystävälle Suomen kansallismuseo on ehdoton kohde, luonnontieteestä kiinnostuneille puolestaan Luonnontieteellinen museo. Pienempiä, kiehtovia erikoismuseoita puolestaan edustavat Ratikkamuseo, Päivälehden museo, Suomenlinnan lelumuseo ja Designmuseo.

tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

Sauno kaupungin sydämessä

Keskellä kaupunkiakin on mahdollista päästä nauttimaan makoisista löylyistä! Helsingin urbaanista saunatarjonnasta löytyy niin yleisiä kuin varattaviakin saunavuoroja.

Kotiharjun sauna on Helsingin viimeinen perinteinen puulämmitteinen korttelisauna. Designsauna Löyly puolestaan on rakennettu ekologisuus edellä Hernesaareen meren rannalle. Hakaniemen kulttuurisaunassa pääsee rentoutumaan pienellä porukalla, sillä tervetulleita ovat vain alle kolmen hengen seurueet. Saaristosaunomisesta pääsee puolestaan nauttimaan pienen Lonnan saaren saunassa.

Yksityiskäyttöön vuokrattavia saunoja löytyy myös monista Helsingin saaristokohteista.

Nauti puistoissa ja puutarhoissa

Helsingissä ei ole vaikea löytää paikkaa, jossa sydän pääsee lepäämään luonnon lähelle. Lähde vaikka leppoisalle piknikille Sinebrychoffin puistoon tai nauttimaan moninaisista kesätapahtumista Esplanadin puistoon. Kukkaloistoa puolestaan voi ihastella esimrekiksi Haagan alppiruusupuistossa tai Meilahden arboretumissa.

Kasvien runsautta pääsee ihmettelmään myös historiallisestikin merkittävässä Tähtitorninvuoren puistossa. Kaivopuistossa puolestaan kannattaa käydä maistelemassa vaikka Helsingin jäätelötehtaan ihanuuksia.

Myös Helsingin upeat kasvihuoneet ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Talvipuutarhan kolmessa huoneessa on yli 200 kasvia mukaan lukien erilaisia palmuja, kaktuksia ja kameliapuita. Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa puolestaan on 1300 kasvikannan kokoelma.

tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

Tutustu Helsinkiin opastetulla kävelykierroksella

Kuten moni muukin kaupunki, Helsinki on tarinoita tulvillaan! Niihin pääsee hauskasti käsiksi, kun osallistuu opastetulle teemakävelylle. Muun muassa Helsingin kaupunginmuseo ja Happy Guide Helsinki järjestävät erilaisia kävelyitä. Tarjolla on esimerkiksi kummituskävely, jonka aikana tutustutaan Helsingin mysteereihin, tai Design-kävely, jonka aikana perehdytään Helsinkiin suomalaisen muotoilun merkkikaupunkina.

Lue myös: Päätön Aleksi ajelee hissillä Kruununhaassa – tutustu Helsingin kummitustaloihin

Tee löytöjä kirpputoreilla ja vintage-liikkeissä

Myös kirpputorien suhteen Helsingissä riittää valinnanvaraa. Hietalahden kirpputori on kaupungin suurin ulkoilmakirpputori. Relove-ketjulla puolestaan on useita tyylikkäitä ja siistejä itsepalvelukirpputoreja, joiden yhteydessä toimii myös kahvila. Aleksis Kiven kadun kirppiksellä saa kesäsunnuntaisin myydä tavaroitaan kuka tahansa ilman pöytävarausta.

Helsinki on myös täynnä toinen toistaan ihanampia vintage-liikkeitä. Kalliossa sijaitsevassa Ansa Second Handissa myydään huolella valikoituja vanhoja mutta nykyhetken muotivirtausten mukaisia vaatteita. 1940–1980-lukujen vintage-vaatteisiin, -asusteisiin ja -sisustusesineisiin ihastunut hurmaantuu Frida Marinan aarteista.

Lisää ihania vintage-puoteja löydät tästä jutusta: Helsingin parhaat vintage-liikkeet – 10 puotia, joissa on pakko käydä!

Tutustu Helsingin salaisiin helmiin

Helsinki on täynnä ihania pieniä elokuvateattereita. Orion on yksi Helsingin vanhimmista elokuvateattereista. Korjaamo Kino puolestaan on entisiin raitiovaunuhalleihin vuonna 2018 avattu elokuvateatteri Helsingin Töölössä. Riviera Kallio toimii paitsi myös elokuvateatterina myös baarina. Rivieran teatterisalissa voi nauttia ravintolan ruoista ja naposteltavista ja baarin antimista.

Kaupunkikierroksella voi myös pulahtaa veteen Suomen vanhimmassa, ja luultavasti myös kauneimmassa uimahallissa, Yrjönkadun uimahallissa.

Herttoniemenrannan ja Roihuvuoren välissä sijaitsevan Herttonimen kartanon historia ulottuu 1500-luvulle asti. Kesällä kannattaa poiketa kävelylle kartanon suureen barokkipuutarhaan tai käydä talonpoikais- ja säätyläiskulttuuria esittelevässä museossa.

Pysähdy kahvittelemaan

Helsingissä on loputon määrä mitä hurmaavimpia kahviloita! Pienpaahtimokahveja ja laatuviinejä kannattaa pysähtyä maistelemaan El Fant Coffee & Wineen. Pikkuruinen kahvila-kukkakauppa Andante houkuttelee vegaanisilla raakakakuillaan.

Teenystävä voi vierailla esimerkiksi Suomen ensimmäisessä teehuoneessa, Théhuoneessa. Maalaisromantiikasta ja merenrantamiljööstä pääsee nauttimaan Cafe Regattan herkkujen äärellä.

tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

Tutustu Helsingin luontokohteisiin

Irrottaudu kaupungin hulinasta ja suuntaa luontoon! Kivinokka ja Seurasaari ovat pääkaupungin suosituimpia virkistysalueita monipuolisine ulkoilu- ja rentoutumismahdollisuuksineen. Malminkartanonhuippu puolestaan on Helsingin korkein kohta, jolta on hienot maisemat kaupungin yli.

Mustavuorella pääsee ihastelemaan reheviä lehtoja ja seikkailemaan ensimmäisen maailmansodan aikaisiin juoksuhautoihin ja isoihin, louhittuihin luoliin. Vanhankaupunginlahdessa taas voi bongailla lintuja ja samota ulkoilupoluilla.

Helsingin edusta on myös täynnä saaria, joille voi reissata joko omalla veneellä tai julkisilla liikennöintivälineillä. Lähde retkelle vaikka Pihlajasaaren hiekka- ja kalliorantojen ja monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien äärelle. Tai tutustu vuonna 2016 yleisölle avautuneeseen karun villiin Vallisaareen, jossa pääsee tutustumaan paitsi ainutlaatuiseen luontoon myös historiallisesti mielenkiintoisiin kohteisiin.

Pulahda uimaan

Kuumana kesäpäivänä ihaninta on pulahtaa virkistäytymään mereen. Hietarannan uimaranta on Helsingin suosituimpia uimarantoja. Aurinkolahden uimaranta hellii kävijöitään puolen kilometrin mittaisella rantahitetikolla. Lisäksi uimaan pääsee lukuisilla pienemmillä rannoilla, esimerkiksi Mustikkamaan uimarannalla ja Pikkukosken uimarannalla.

Mereen pääsee polskimaan myös Helsingin saaristokohteista, sillä monilla saarilla on niin hiekka- kuin kalliorantojakin. Suuntaa esimerkiksi Pihlajasaaren hiekkarannoille tai pulahda mereen Suomenlinnan rannalta.

Ainutlaatuisen uintikokemuksen saa myös Helsingin uimastadionin maauimalassa, jossa pääsee uimisen lisäksi kokemaan vuoden 1952 olympialaisten tunnelmaan.

Juttua päivitetty 13.7.2022: Poistettu vanhentuneet tiedot, lisätty uusia kohteita, tarkastettu linkit. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tekemistä Helsingissä? Kokosimme yli 50 vinkkiä – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.