oppilaita kokeessa

Miten äikkä sujui sinulta koulussa? Testaa, pääsisitkö läpi 7. luokan äidinkielen ja kirjallisuuden kokeesta!

Nyt katsotaan, kuinka hyviä äidinkielen ja kirjallisuuden taitajia sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy! Laadimme 15 kysymyksen testin, jolla voit selvittää, pärjäisitkö 7. luokan äidinkielen kokeessa.

Nomini, illatiivi, pluskvamperfekti, rinnastuskonjuktio, tekstilaji, tekijänoikeus… Vaikka nämä sanat saattavat kuulostaa munkkilatinalta, on kyse rakkaasta suomen kielestämme!

Äidinkieli ja kirjallisuus on monitieteinen oppiaine, jonka tavoitteena on kehittää kieli-, vuorovaikutus- ja tekstitaitoja. Sen tavoitteena on myös innostaa kiinnostumaan kirjallisuudesta, kielestä ja kulttuurista, jotta meistä kasvaa tiedostavia ja taitavia viestijiä ja kielen käyttäjiä.

7. luokalla äidinkielen ja kirjallisuuden tunneilla käydään läpi kirjoittamiseen, puhumiseen, kieleen, mediaan ja kirjallisuuteen liittyviä asioita. Teimme 15 kysymyksen leikkimielisen testin, joka mittaa, kuinka hyvin pärjäisit 7. luokan äidinkielen kokeessa.

Muistathan, että kokeessa lunttaaminen johtaa hylkäykseen, joten kaverilta ei kysytä apua sosiaalisessa mediassa ja näpit pidetään erossa Googlesta!

Lue myös: Suomen kielioppi ei ole helpoimmasta päästä – testaa taitosi 6 testillä!

Lähteet: Opetushallitus ja Särmä 7 Yläkoulun äidinkieli ja kirjallisuus (2020). Särmä-sarjan kustantaja Kustannusosakeyhtiö Otava ja Kotilieden kustantaja Otavamedia kuuluvat samaan Otava-konserniin.

Avainsanat

Keskustelu

Sain testistä oikein kaikki, paitsi tehtävän 10. Oletteko varmoja, että asia on näin? Kyseessähän on siis kiilalause, joka tarkoittaa päälauseen sisällä olevaa sivulausetta, joten kyseessä olisi kaksi lausetta: pää- ja sivulause.

Kommentoi juttua: Miten äikkä sujui sinulta koulussa? Testaa, pääsisitkö läpi 7. luokan äidinkielen ja kirjallisuuden kokeesta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X