Ihmiset

Lapsen hedelmäravinto

Tämä lukijakysymys on vuodelta 1934.

Kysymys: Kuinka nuorelle lapselle voi antaa hedelmistä puserrettua mehua ja esim. raaputettua omenaa? Mitkä hedelmät ovat sopivimpia? Lapseni on kolmen kuukauden ikäinen terve poika. Vitamiineja.

Vastaus: Viimeistään kolmen kuukauden vanhoille lapsille on hyvä ruveta antamaan hedelmiä ja marjoja mehuna tai muussa sellaisessa muodossa, jota lapsi voi syödä. Voitte antaa mitä tahansa hedelmää tai marjaa. Kansantaloudellisesti suositeltavampia kuin ulkomaiset hedelmät ovat kotimaiset keittämättömät marjavalmisteet, joita esim. Lastenlinnassa yksinomaan käytetään tähän tarkoitukseen.

Jos Teillä on esim. vesipuolukoita varastoissa, voitte hyvin käyttää niistä puristettua mehua. Sitä annetaan joko vedellä laimennettuna, jollaista voi antaa muutaman lusikallisen päivässä, tai laimentamattomana muutaman tipan päivässä ruokaan sekoitettuna.

Teille olisi paljon hyötyä lapsenne hoidossa jostakin lääkärin kirjoittamasta kirjasta. Kotilieden tilaajat saavat tri Armas Ruotsalaisen Nuoren äidin kirjan puolella hinnalla, Smk:lla 65:-. Halvempihintaisiakin oppaita on saatavissa, vaikk’eivät ne ole tietysti yhtä perinpohjaisia ja yhtä kauniissa asussa. – n.

Kotiliesi 5/1934

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapsen hedelmäravinto

ammukka

ja nykyään lapsille ei kunnon ruokaa ennen 6kk saatikka vettä……itselläni pieni tyttö ja olen kuunnellut järjen ääntä ja antanut velliä.En ole kuunnellut neuvolan ohjeita kun vauvatkin kasvatetaan eu stantardien mukaan….Saunassa meidän likka kävi 2vk vanhana.nyt syö samoja ruokia kun me muut ja ikää hänellä on 9,5kk.Terve kiltti likka joka viihtyy saunassa!!!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.