Ihmiset

Anna: Laulaja Erin Anttila ja hänen miehensä elivät pitkään lapsettomina: ”Kyseenalaistin sen, että kaikkien pitäisi automaattisesti perustaa perhe”

Laulaja-lauluntekijä Erin Anttila kertoo Annassa, ettei pitänyt lasten saamisena elinehtona. Nyt hänellä on kuitenkin kaksi lasta ja hän pitää isoa lähipiiriä rikkautena.

Kun Nylon Beat lopetti, laulaja-lauluntekijä Erin Anttila, 45, joutui miettimään, mitä hän oikeasti haluaa elämältään ja mikä hänet tekee onnelliseksi. Erin kertoo Annassa ilon löytyneen yllättävästi aivan tavallisista asioista. Uusista verhoista, perunoiden kuorimisesta ilman kiirettä, sunnuntaiaamuna kotona heräämisestä.

Parasta Erinin mielestä on kuitenkin, kun koko hänen nelihenkinen perheensä kokoontuu yhdessä ruokapöydän ääreen.

Nylon Beat sulki Eriniltä ja Jonnalta monia ovia. Bändin lopetettua he halusivat tehdä asioita, jotka eivät aikaisemmin olleet mahdollisia. Erin lähti opiskelemaan musiikin teoriaa. Opinnot veivät hänet myöhemmin Irlantiin.

Kun Erin palasi Suomeen, hän aloitti työt vaateliikeketjussa. Kun hän työskenteli kassalla, asiakkaat saattoivat sanoa hänelle:  ’Muistan sinut, kun olit urasi huipulla.’ Omasta mielestään Erin oli huipulla yhä ja hänen mielestään oli mahtavaa olla oikeissa töissä.

”En ole ikinä arvottanut ammatteja siten, että laulaminen olisi jotenkin hienompaa kuin vaikkapa siivoaminen”, Erin sanoo Annassa.

Erinin puoliso löytyi omasta bändistä

Erinin ja hänen miehensä Vesan avioliitto on kestänyt kohta 18 vuotta. Vesa liittyi Nylon Beat -bändiin vuonna 1999. Erin ja Vesa alkoivat pian tämän jälkeen seurustella.

”Vaikka olimme tiiviisti yhdessä niin työssä kuin vapaa-ajalla, pidin oman kämppäni tosi pitkään. Kukaan ei pääsisi määräämään kotini seinien väriä tai siisteystasoa”, Erin kertoo Annassa.

Parisuhde piti erottaa työsuhteesta. Erin teki alusta asti selväksi, että Vesalla oli oikeus puhua bändin asioista vain silloin, kun Jonna oli myös paikalla. Pariskunnan yhteistyö jatkui myös Erinin soolouralla. Vesa tuotti Erinin kaksi ensimmäistä levyä. 

”Elimme pitkään lapsettoman parin elämää. Kyseenalaistin sen, että kaikkien pitäisi automaattisesti perustaa perhe. Tuumin, että olisi kiva saada lapsia, mutta ei se mikään elinehto ole. Maailmassa on tosi paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä kuin olla äiti”, Erin sanoo Annassa.

Lasten saaminen tuntui Erinistä mahdottomalta yhdistää itseään etsivään artistinalkuun. Hän sai kuitenkin ensimmäisen lapsensa samaan aikaan, kun hänen toinen levynsä valmistui.

Nyt Erinillä on kaksi poikaa, jotka ovat 9- ja 7-vuotiaat. Erin kertoo Annassa, että lapset vievät paljon aikaa, mikä on suuri muutos entiseen. Hän on kuitenkin saanut mennä vapaasti niin kauan, että nykyään hän viettää mielellään aikaa kotona.

Erin on läheinen myös lapsuudenperheensä kanssa. Joka perjantai Erin ja hänen sisaruksensa perheineen kokoontuvat äidin luokse syömään yhdessä pitsaa. Koolla saattaa olla parikymmentäkin henkeä yhteisen pöydän ääressä. 

Erinin mielestä iso perhe, jossa on paljon eri ikäisiä ihmisiä, on rikkaus. Ison perheen keskellä on turvallista keskustella kaikenlaisista mielipiteistä.

”Omista poikkeavat näkökulmat laajentavat maailmankuvaani”, Erin pohtii Annassa

Lue myös Annan juttu: Kun Erin Anttila alkoi Nylon Beatin jälkeen elää ”taviksena”, kokemus avasi silmät: ”Jouduin näkemään vaivaa, että joku jaksoi jutella kanssani”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Laulaja Erin Anttila ja hänen miehensä elivät pitkään lapsettomina: ”Kyseenalaistin sen, että kaikkien pitäisi automaattisesti perustaa perhe”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.