Luonto

Kotiliesi kysyy: Milloin matkustaa Keniaan?

Afrikan itäsarven kuivuus koskee myös Keniaa. Vielä ei tiedetä, parantaako yleensä loka-marraskuussa tuleva sadekausi tilannetta.

Ihmisten lisäksi Kenian ainutlaatuinen luonto ja eläimistö kärsii. Matkailun osuus maan bruttokansantuotteesta on noin 12 prosenttia. Lisäksi suuri osa maan työttömistä pyrkii ansaitsemaan kaupustelemalla. Turismi on yksi keino luoda maahan vaurautta.

Ilmastonmuutos tekee kuivuusjaksoista yhä tiheämpiä ja ankarampia. Lentomatkailua on kohtuullistettava, mutta jos joka tapauksessa aiot lentää kauas, matka Kenian luonnon äärelle on samalla panostus maan kehittymiseen, ja taatusti ainutlaatuinen elämys.

Suuri Dadaabin pakolaisleiri sijaitsee maan pohjoisosassa, turistikohteet etelässä. Matkatoimistot myyvät tällä hetkellä ensi talvikauden Kenian-matkoja normaalisti.

Katso lisää:
Ulkoministeriön tiedotteet: www.formin.fi -> Maat ja alueet -> Matkustustiedotteet maittain
Kuivuustilanne YK:n sivuilla: www.unocha.org
Auta itäafrikkalaisia:
Kirkon ulkomaanapu: 157230-500504, viite 1025 ohjautuu Itä-Afrikan kuivuudelle.
Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston tili: 221918-68000, tekstikenttään ”Afrikan kuivuus”

Mitä mieltä olet, voisitko matkustaa maahan, jonka joillain alueilla vallitsee nälänhätä, mutta joka kuitenkin hyötyy paljon turismista ja pyrkii sitä edistämään? Milloin?

Lue juttu Kenian-safarista Kotiliedestä 17/2011.

Kuva: Jarmo Wright

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiliesi kysyy: Milloin matkustaa Keniaan?

nicci

Olen asunutkin Keniassa ja matkustaisin sinne koska tahansa. Luonto on sanoinkuvaamaton ja ihmiset ystävällisiä. Matkailu on positiivinen juttu, koska kenialaiset saavat siitä tuloja.

Safarifani

Kummallinen kysymys… eikö juuri kannatakin matkustaa sellaiseen maahan, joka on köyhä mutta joka saa varoja turismista? Vai minkälaiseen maahan sitten tulisi matkata? Mahdollisimman rikkaaseen, jottei tartte nähdä köyhiä? Ja miten niin milloin Keniaan kanattaa matkustaa? Silloin kun sinne tehdään matkoja!

Norsuitsekin

Ehdottomasti voi ja pitää. Outo kysymys. On hyvä saada ihmisille omankäden tietoa tilanteesta mitä voi kertoa tuttaville. Lisäksi maa tarvitsee kipeästi rahaa ja turisteja. Katsokaa nyt kuinka ihania safareita ja kaikkea muuta voi Keniassa kokea http://www.matkaopas.info/kenia/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.