Luonto

Kuinka hyvin tunnistat hedelmät? Tee 10 kysymyksen testi! 

Mikä on pinkki ulkokuoreltaan ja mustavalkoinen sisältä? Ei ainakaan banaani. Testaa, kuinka hyvin tunnistat erilaiset eksoottiset hedelmät!

Kaupan hedelmäosastolla voi törmätä banaanien, omenoiden ja päärynöiden lisäksi myös hieman tuntemattomampiin herkkuihin. Luuletko tunnistavasi suomalaisen hedelmähyllyn erikoisemmat tuttavuudet?

Tee testi, joka paljastaa todellisen hedelmätuntemuksesi – ja kerro tuloksesi kommenteissa!

Lue myös: Näin kypsytät raa’at hedelmät yhdessä yössä – Joko hallitset tämän yksinkertaisen niksin?

Suomen syödyin hedelmä on keltainen ja kaareva

Suomen myydyin hedelmä on banaani, ja se tuskin yllättää ketään. Keltaisia hedelmiä löytyy lähes joka kodista. Banaani on helppo mukaan otettava välipala, mutta sopii lisäksi myös aamiaispöytään tai iltapalaksi.

Kuten olemme aiemmin kirjoittaneet, keltainen superhedelmä tekee hyvää myös terveydelle. Se sisältää runsaasti kaliumia, kuitua, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia.

Banaaneita tuodaan Suomeen esimerkiksi Dominikaanisesta tasavallasta ja Kolumbiasta. Banaanien lisäksi monet muutkin hedelmät ovat reissanneet pitkän matkan suomalaisten kauppojen hedelmähyllyille.

Lue myös: Söivätkö faaraot samoja vesimeloneita kuin mekin nykyään? Hedelmän lehti 3 500 vuoden takaa paljastaa totuuden

Omena on ainoa hedelmämme, jota tuotetaan kaupallisesti merkittävä määrä myös kotimaisena. Vaikka Etelä-Suomessa viljellään omenoiden lisäksi myös päärynöitä, luumuja ja kirsikoita, niiden viljelyn kaupallinen merkitys on suhteellisen pieni.

Kotimaiset omenat ovat aromikkaita ja hurmaavat kirpeällä ja raikkaalla maullaan. Ne maistuvat ihanilta niin leivonnassa, ruoanlaitossa, mehuissa kuin hilloissa. Oletko kokeillut jo tätä superhelppoa tarte tatin -leivosta, joka valmistuu nopeasti vain neljästä raaka-aineesta? Vai surautatko omenat mieluummin hilloiksi, soseiksi ja marmeladeiksi, kuten näissä ohjeissa?

Maailman omenalajikkeista viljellyin on mehevän makea punakeltainen Royal Gala, joka sopii täydellisesti syötäväksi sellaisenaan. Kokeile makeaa omenaa myös kaura-omenapaistokseen – tätä jälkkäriherkkua voi muunnella vaikka loputtomiin!

Lue myös: Onko hedelmä vai smoothie terveellisempi vaihtoehto? Ravitsemusterapeutti vastaa

Lähteet: Ruokatieto, Reilu kauppa, Satotukku

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuinka hyvin tunnistat hedelmät? Tee 10 kysymyksen testi! 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.