Luonto

Kuinka hyvin tunnet luonnonkukat? Tee testi ja selvitä!

Luonnonkukkia on ihana katsella, mutta miten sujuu kukkien tunnistus? Tee testi ja selvitä, kuinka hyvin tunnistat luonnonkukat.

Luonnonkukkia on valtavasti, ja niin kukkien koossa, väreissä kuin muodoissakin on laajaakin laajempi kirjo. Osa on voinut oppia tuntemaan luonnonkukat hyvin tai jopa erinomaisesti esimerkiksi kerätessään kasviota koulua varten. Osa on tyytynyt vain ihastelemaan luonnonvaraisena kasvavia kukkasia ulkonäöltä, nimeä tietämättä.

Lue myös: Tee upea kimppu luonnonkukista! 5 vinkkiä, joiden avulla kukkaloisto kestää

Kevät tuo aina mukanaan luonnollisen kukkaloiston, mutta luonnonkukkia voi kerrata ja opiskella ympäri vuoden. Kuinka hyvin sinä tunnet Suomessa luonnossa kasvavat kukat? Tee Kotilieden testi, ja saat vastauksen.

Laadimme kymmenen kysymyksen kuvallisen testin, jonka avulla voit kokeilla, millainen luonnonkukkien tunnistaja olet. Onnea testiin!

Tee luonnonkukkatesti, ja selvitä, kuinka hyvin tunnistat eri luonnonkukat

Tunnistitko luonnonkukat? Minkä tuloksen sait testistä? Kerro kommenteissa!

Kerää kimpuksi, kranssiin tai kasvata omalla pihalla

Moni kerää juhannuksena luonnossa kasvavista kukista seitsemää sorttia sisältävän kukkakimpun, mutta miksi jättää kukkakimpun teko vain yhteen tilaisuuteen? Erilaisista metsässä ja tieden varsilla kasvavista kukista saa helposti aikaiseksi näyttävän kimpun ajankohtaan katsomatta. Voit kerätä kimppuun yhtä tai niin monta lajia kuin löydät.

Kukat sopivat hyvin myös kranssiin tai niitä voi jopa istuttaa kasvamaan omalle pihalle.

Muistathan, että jokamiehenoikeudella saat poimia rauhoittamattomia kasveja. Luonnonsuojelualueilla kasvien ja kasvinosien kerääminen on pääsääntöisesti luvanvaraista toimintaa ja sallittu vain tieteellistä tutkimusta varten.

Juttua muokattu 18.9.2020: Juttua täydennetty. Juttua muokattu 3.5.2021: Vaihdettu kuva kysymykseen 3.

Lähteet: LuontoPortti, Otavan värikasvio ja Luontoon.fi

.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuinka hyvin tunnet luonnonkukat? Tee testi ja selvitä!

miisu

Ennen oli sinisillä kukilla hiirenherne ja keltaisilla hiirenvirne

Liisukka

Kuvassa ei ollut kultapiisku

Mummi

Kukkien kuvat olivat aika huonoja, kun ei näkynyt kasvien lehtiä, joista monet kasvit voi paremmin tunnistaa. Esim eri kellot, kuten kissankello.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.