Ihmiset Tilaajille

Maalla-kolumni: Ei ole olemassa kerrostalojen eldoradoa

Maalla-lehden kolumnisti Riitta Lehtimäki pohtii, ettei muutto Käpylän puutalosta kerrostaloon vapauttanutkaan talven vitsauksista. Mielessä pyörii jo kevään projektit Kiljuskärjen kesähuvilalla.

Kiljuskärjen herrasväki on käynyt katsomassa ­uuden Kiljusen herrasväki -elokuvan. Kiljusten Pulla-koiran vaihtuminen rouva presidentin koiraan sai aikaan tutun­kuuloisen, mekkalaa aiheuttavan kaaoksen. Olipa somaa katsella toista hyväsydämistä mutta äänekästä perhettä, ­joka saa käden käänteessä aikaan yleishälytyksen.

Meirän miehen kanssa olemme nauttineet kulttuurin ohella myös vahingonilosta. Kun kerrostaloasuntomme parvekkeen ovesta veti ja kolmiosaisten alumiini-ikkunoiden väliin tuprutti lunta, iloitsimme tästä kierolla tavalla: Ei olekaan olemassa kerrostalojen eldoradoa, jossa olisi aina tasaisen lämmintä.

Maalla lumi ei aiheuta minkäänmoista kaaosta

Kerrostalossa pitää talvisin kulkea villasukissa ja villapaidassa kuten vanhassa talossa, mutta ­ilman tulisijojen suomaa hehkuvaa lämpöä. Myös lumitöitä ­pitää ajatella koko ajan, sillä kerrostalojen pihoja ja niiden ulkopuolisia katuja ei kukaan kolaa eikä auraa.

Ennestäänkin vähäiset pysäköintipaikat hupenevat lumivuorten vuoksi puoleen, raitiotievaunut hojaantuvat kiskoiltaan, junavuoroja peruutetaan ja bussit kulkevat miten sattuu. Kun Meirän mies tekee lumityöt autollemme, me emme enää pääse parkkiruutuun takaisin. Sen valtaa pikkukenkiin pukeutunut bisnesoletettu.

Maalla lumi ei aiheuta minkäänmoista kaaosta, vaan ­lisää viihtyvyyttä ja kauneutta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maalla-kolumni: Ei ole olemassa kerrostalojen eldoradoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.