Ihmiset Tilaajille

Maalla-kolumni: Valmis on tylsää

Vanhan talon remontoija saa päättää kaikesta asumiseensa liittyvästä. Toisin on kerrostalossa, pohtii Maalla-lehden kolumnisti Riitta Lehtimäki.

Sukulaiset ovat kauhistelleet, miten jaksamme puurtaa vuodesta toiseen. Monien mielestä vanhan talon pitkään kestävä remontti on liian raskasta, erityisesti lapsi­perheelle. Mörskät kun tuppaavat viemään kaiken vapaa-­ajan ja liikenevän rahan. Onneksi Meirän mies ei ­halua ­pelata golfia eikä Kiljuska lomailla kaukomailla. Harva pystyy teettämään kaiken ja tulemaan ruskettu­neena valmiiseen huusholliin.

Thaimaa vai ulko-ovet? Kännykkä vai toinen suihku kylpy­huoneeseen? Auto vai katto? Ainakin tähän asti valin­nat ovat olleet itsestään selviä. Remontoivien asukkaiden on tärkeää olla samaa mieltä ­siitä, miten sekä aika että raha käytetään hyödyksi.

Kumpaakaan ei ole hukatta­vaksi.

Miksi ei voi hankkia pelkkää raakatilaa?

Vanhan talon yllättävät edut tulevat esiin, kun vertaa asumista uuteen kerrostaloon. Vanhan talon remontoija saa päättää kaikesta asumiseensa liittymisestä. Krominen vai messinkinen vessapaperiteline? Teräksinen tiskiallas vai keraaminen maalaistunnelma? Perinnemaalit vai lateksi? Maalämpö vai kaukolämpö?

On hämmästyttävää, miten uuden asunnon jo alun perin suppeat pintamateriaalien vaihtoehdot ovat lukkoon lyötyjä jo vuotta ennen talon valmistumista.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maalla-kolumni: Valmis on tylsää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.