Maaret Kallio
Ihmiset

Maaret Kallio paljastaa Annassa, miksi suostui viimein mukaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan: ”Olen aina ollut tietoinen ajan rajallisuudesta”

Maaret Kalliolla on takanaan rankka vuosi. Hän kertoo Annassa, miten vietti lomansa Hangossa ja miksi osallistuu syksyllä alkavaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan. 

Puutalo keskellä metsää meren rannalla Hangossa. Siellä, perheensä vapaa-ajankodissa, Maaret Kallio, 45, on viettänyt kesälomansa. Lomallaan Maaret on muun muassa uinut, saunonut ja kulkenut metsässä.

Loma tuli todella tarpeeseen, sillä vuosi 2022 on ollut rankka vuosi, Maaret kertoo Annassa.

”Huomasin loman alkaessa, että olin yllättävän väsyksissä. Meillä kaikilla on takanamme kovat koronavuodet, ja me ammattilaisetkin olemme olleet kovilla. Itse sairastin aika rajun taudin heti alkuvuodesta”, Maaret sanoo Annassa.

Alkuvuonna Maaret myös menetti rakkaan läheisensä, isoäitinsä.

”Onneksi mummin ei tarvinnut enää elämänsä loppuvaiheessa nähdä sodan alkamista. Hän lähti lapsena isomummini kanssa pakoon Karjalasta ja muisti hyvin Helsingin pommitukset. Elämänsä loppuun asti hän puhui usein siitä, miten hienoa on, että meillä on rauha.”

Somessa roikkuminen on ”varma riski” parisuhteelle

Maaretille loma on ollut rentouttava, mutta hän tietää, että lomalla voi olla monelle kohtalokkaita seurauksia. Pariterapiatyötä pitkään tehnyt Maaret kertoo, että avioerot yleistyvät lomien jälkeen.

”Loma tuskin on suhteelle riski. Silloin vain on aikaa nähdä ongelmat, jotka muulloin jäävät arjen alle. Lomalla ehditään myös tehdä päätöksiä”, Maaret sanoo Annassa.

Maaret puhuu paljon tunneyhteydestä, jota hän käsittelee myös kirjassaan Tunne hyvä suhde (WSOY, 2022). Usein parit hakevat apua seksin puutteeseen, riitelemiseen tai siihen, ettei heillä ole puhuttavaa. Mutta todellinen syy ongelmaan piilee usein heikossa tai tulehtuneessa tunneyhteydessä. Jos tunneyhteys puuttuu ”toinen ei enää tiedä mitä toisen mielessä tapahtuu”, eikä osaa tulkita kumppaniaan.

Yksi seikka, joka voi saada parisuhteen kriisin partaalle, ovat digitaaliset laitteet. Niihin koukuttumuninen on Maaretin mukaan ”varma riski” parisuhteelle.

Maaret on ollut jo vuosia pois somesta melkein kokonaan.

”Myös lomilla pidän pitkiä taukoja. En myöskään koko ajan kuuntele jotakin. Annan mieluummin omien ajatusteni virrata vapaasti.”

Lue myös: Maaret Kallio kertoo, miksi tunneyhteys on parisuhteen hengissä säilymisen elinehto – ja miten sitä voi parantaa

Tanssii tähtien kanssa -kisa on hyppy tuntemattomaan

Maaret ei ole koskaan esiintynyt julkisuudessa muussa kuin työyhteyksissä. Mutta nyt asiaan on tulossa muutos. Maaret osallistuu MTV3:lla elokuun lopussa alkavaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.

”Olen perusolemukseltani vähän melankolinen”, Maaret perustelee Annassa poissaoloaan julkisuudesta.

”Tanssikilpailu ei ole työtäni.”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Maaretia pyydetään mukaan kisaan. Aikaisemmin Maaret on kieltäytynyt tiukasti, koska häntä on jännittänyt, eikä hän ole halunnut ohjelman tuomaa julkisuutta. Nyt Maaret kuitenkin päätti heittäytyä uuteen haasteeseen.

”Täytän pian 45. Se ei ole paljon, mutta jos hyvin käy, elämäni puoliväli alkaa olla tässä. Olen aina ollut tietoinen ajan rajallisuudesta. Tulee hetki, jolloin asioita ei kannata ajatella tekevänsä ’sitten kun’. Elämä on nyt”, Maaret perustelee.

Maaret ei ole koskaan harrastanut tanssia. Musiikki on kuitenkin ollut hänelle tärkeä työkalu omien tunteidensa käsittelyyn.

”Ammattini vuoksi olen myös istunut satoja tunteja psykoterapiassa tutkimassa sisintäni. Nyt on jännä nähdä, millaisia uusia puolia ja tunteita tanssiminen nostaa minusta pintaan.”

Ohjelmassa Maaret saa nauttia myös pukusuunnittelijoiden ja meikkaajien ammattitaidosta.

”Normaalisti olen aina itseni näköinen. Kiva katsoa, mitä kaikkea minusta löytyy, kun ammattilaiset ovat asialla”, Maaret sanoo Annassa.

Lue myös Anna.fi: Maaret Kallio pelkää saavansa kuraa niskaan, koska puhuu parisuhteiden puolesta: ”Ikävienkin kokemusten jälkeen toivomme uutta läheistä suhdetta”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maaret Kallio paljastaa Annassa, miksi suostui viimein mukaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan: ”Olen aina ollut tietoinen ajan rajallisuudesta”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.