Ihmiset

Seura: Maria Ohisalo ei ehdi joka päivä nähdä puolisoaan ja Ada-tytärtään – ”Katselen töissä usein Adan kuvia”

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalosta tuntui haikealta, kun äitiysloma loppui. Maria kertoo Seurassa, millaista on yhdistää poliitikon työ ja lapsiperhearki.

Kun Venäjä helmikuussa hyökkäsi Ukrainaan, Maria Ohisalon, 37, oli vaikea pidätellä itseään. Maailma oli muuttunut yhdessä yössä, mutta Maria oli äitiyslomalla kaksi kuukautta vanhan Ada-tyttärensä kanssa. Marian tärkein tehtävä oli hoivata pienokaistaan.

Äitiysloman alkuvaiheessa Marialla oli vaikeuksia rauhoittua. Kun lapsi oli saatu nukkumaan, hän saattoi desinfioida tutteja ja pestä pyykkejä vielä myöhään illalla. Hän ei malttanut mennä nukkumaan myöskään silloin, kun lapsi nukkui päiväuniaan.

”Nyt ihmettelen, miten en silloin muka malttanut. Tajusin jossain vaiheessa, että minusta on paljon enemmän iloa levänneenä”, Maria sanoo Seurassa.

Lue myös: Sanna Marin kertoo Annassa lomahaaveistaan: ”Toivon, että voisin käydä lapseni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät”

Poliitikon tiukka aikataulu rajoittaa aikaa perheen kanssa

Kesäkuussa Maria palasi puolen vuoden äitiysloman jälkeen töihin mutta eri pestiin. Sisäministerin sijaan hän työskentelee nyt ympäristö- ja ilmastoministerinä.

Ada on nyt kymmenen kuukautta vanha. Maria kutsuu häntä ”Ada aurinkoiseksi”, koska lapsella on myönteinen asenne. Mutta on hänellä kova tahtokin.

”Hän osaa kyllä näyttää, jos on nälkä tai väsymys”, Maria kertoo Seurassa.

Ensin vanhempainvapaan loppuminen tuntui Mariasta haikealta. Työkiireet imaisivat kuitenkin pian mukaansa.

”Katselen töissä usein Adan kuvia. Minulla on silti hyvä olo siitä, että Miika sai saman kokemuksen, kun hän jäi lapsen kanssa kotiin. Heidän suhteensa vahvistui ja kehittyi”, Maria sanoo Seurassa

Työkiiret rajoittavat aikaa, jona Maria voi nähdä perhettään. Joskus hän näkee Adaa aamulla ennen kuin lähtee töihin ja illalla ennen kuin tytär on mennyt nukkumaan. Illalla Maria vielä valmistautuu seuraavaan työpäivään pari tai kolme tuntia.

”Aina emme ehdi puolison ja lapsen kanssa nähdä lainkaan. Haluan silti sanoa joka päivä miehelleni, että rakastan häntä. Joskus tieto vain kulkee puhelimitse.”

Lue myös Seuran juttu: Lapsen saaminen on tuonut Maria Ohisalon politiikkaan uusia tasoja: ”Mietin, miltä maailma näyttää, kun Ada on 30- tai 50-vuotias”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Maria Ohisalo ei ehdi joka päivä nähdä puolisoaan ja Ada-tytärtään – ”Katselen töissä usein Adan kuvia”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.