Ihmiset

Anna: Koronarokote paljasti taiteilija Marika Krookin, 51, rintasyövän: ”Rokotus pelasti elämäni”

Marika Krook kertoo Anna-lehden haastattelussa rintasyöpädiagnoosin muistuttaneen häntä elämän rajallisuudesta. Lapset ovat hänen elämässään ykkössijalla.

Taiteilija ja äänivalmentaja Marika Krook kertoo Anna-lehden haastattelussa sairastumisestaan rintasyöpään. Sairastuminen tuli julki yllättävällä tavalla.

Marikan puoliso Petri Viglionen varasi hänelle ajan koronarokotukseen vuoden 2021 alussa. Marika kertoo, ettei itse pitänyt rokotteen ottamista kovinkaan tärkeänä, mutta kävi miehensä mieliksi ottamassa sen.

Muutama viikko rokottamisen jälkeen, Marikan dekolteelle ilmestyi iso patti. Hän sai lähetteen lääkäriltä mammografiaan. Röntgenkuvien ottamisen jälkeen huoneessa vallitsi hiljaisuus.

”Ihmettelin, mitä on meneillään. Minulle sanottiin, että otetaan piikkitesti saman tien. Ajattelin, että varmaankin he ottavat sen vain varmuuden vuoksi”, Marika kertoo Annassa.

Tutkimustuloksista kävi ilmi, että Marika oli sairastunut kolmoisnegatiiviseen rintasyöpään, jota pidetään nuorten naisten syöpänä. Pahimmallaan se voi edetä aggressiivisesti ja sillä on myös tapana uusiutua. Levinneenä sen ennuste on huono.

Marikan mukaan lääkäri oli arvellut, että koronarokotus oli aktivoinut syövän. Jos rokote olisi jäänyt ottamatta, ei syöpää olisi välttämättä löydetty ajoissa.

”Koronarokotus pelasti elämäni.”

Syöpädiagnoosi selvisi julkisen puolen terveydenhuollossa. Marika kävi kysymässä myös yksityisellä klinikalla toisen mielipiteen, koska täsmähoitoa hänen sairastamaansa rintasyöpätyyppiin ei ole.

”Minulle sanottiin, että toki voin tulla sinne, mutta yhtä hirveitä ne hoidot ovat, vaikka siihen päälle ottaisi lasin sampanjaa.”

Se sai Marikan tajuamaan, kuinka hyvällä mallilla rintasyövän hoito Suomessa on. Samanlainen hoito toteutuu sekä julkisella että yksityisellä.

Lue myös: Heidi, 47, irtisanoutui työstään ja muutti yksin maalle – innostui hankkimaan pihalle alpakoita

Sairastuminen muistutti elämän rajallisuudesta

Marikan syöpäkasvain poistettiin leikkaamalla ja lisäksi hän sai sytostaatteja suonensisäisesti. Raskaiden hoitojen aikana hän pystyi pahimpina hetkinään olemaan vain sängyssä.

”Turvapaikkani oli oman pääni sisällä. Luojan kiitos, olin opetellut meditoimaan ja tehnyt hengitysharjoituksia”, Marika kertoo Annassa.

Hengitysharjoitusten lisäksi toipumisessa auttoivat hänen puolisonsa ja lapset. Marika kertoo Annassa, ettei hänen puoliksi italialainen ja viiniyrittäjänä työskentelevä miehensä ole tavallisesti arjessa maailman helpoin tyyppi, koska hänellä on tapana tehdä asiat omalla tavallaan. Syöpähoidot saivat miehen muuttumaan täysin.

Petri otti vastuun kaikesta: lapsista ja kodista. Marikasta parasta kuitenkin oli, että mies otti hänet lähelleen.

”Suorastaan sulin hänen syliinsä. Sain vain olla siinä.”

Syöpä muistutti elämän rajallisuudesta. Marika kertoo lasten olevan hänen tärkeyslistallaan ensimmäisenä.

”Lapset ovat kanssani vain vähän aikaa ennen kuin lähtevät omilleen. Yritän olla heille läsnä, jotta hetket eivät menisi ohi.”

Lue myös Annan juttu: Sairastumisesta Marika Krook muistaa hiljaisen röntgenhuoneen ja murtumisen tyttärensä edessä – pahimpina aikoina hän raahautui vessaan polvillaan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Koronarokote paljasti taiteilija Marika Krookin, 51, rintasyövän: ”Rokotus pelasti elämäni”

Lukija517050

Hip hei! Äkkiä kaikki nyt ottamaan rokote! Sillä on uusi ominaisuus. Se paljastaa kaikki syövät ja saatte nopeasti hoitoa! Ihan oikeasti. Ihmisiä pidetään niin tyhmänä.

Lukija517135

On se hyvä että sattui olemaan terävä puukko millä löytyi käteen tullut haava…
Siis pidättekö te oikeasti ihmisiä noin tyhmänä ettei muka kukaan osaa yhdistää minkä jälkeen syövät lähti räjähdysmäisesti kasvuun?

Lukija517219

miksi vieläkin haittoja salaillaan..?
muualla päin maailmassa puhutaan asioista jo niiden oikeilla nimillä..
esim. japanin hallitus pyysi jo anteeksi kansalaisiltaan..
”anteeksi että myrkytimme teidät”
suomessa on turha odottaa vastaavaa…bääääää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.