Ihmiset

Marja Hintikka Seurassa: ”Ihmettelen perheitä, joissa ei koskaan riidellä”

Juontaja Marja Hintikka elää ruuhkavuosia kolmen pienen lapsen äitinä. Siitä huolimatta hän teki viime syksynä hän teki urallaan rohkean ratkaisun, kertoo Seura.

Samalla kun Marja Hintikka, 40, on luonut viime vuodet tiiviisti uraansa, hänestä on tullut myös kolmen lapsen äiti. Vauvavuodet ovat jo takana, ja nyt 6- ja 4-vuotiaat pojat ovat jo hieman itsenäisempiä. Enää 2-vuotiasta tytärtäkään ei tarvitse vahtia samalla tavalla silmä kovana kuin ennen.

Lue myös: Lapsiperheen helppo ja nopea arkiruoka x 8

Marja ja hänen puolisonsa Ile Uusivuori kohtasivat toisensa vuonna 2006 työskennellessään YleX- radiokanavalla. Työpaikkaromanssi roihahti hyvin pian. Nykyisin Marjan ja Ilen arki ei ole helppoa. Yöunet ovat katkonaisia, koska joku kolmesta lapsesta valvottaa miltei aina.

”Välillä olemme niin väsyneitä, että riitoja syntyy turhanpäiväisistä asioista. Olemme sopineet, että niitä ei lasketa – tämän ajanjakso on poikkeustila, jonka tunnekuohuissa sanotut asiat eivät vastaa todellisuutta. Väsyneenä riidellessäni voin sanoa karmeita asioita, mutta todellisuudessa molemmat tiedämme, etten tarkoita sitä”, Marja kertoo uudessa Seurassa.

Kahdenkeskistä aikaa vaikka väkisin

Koska kahdenkeskistä aikaa ei arjessa ole tarjolla, pari raivaa sitä vaikka väkisin.

”Enää en tunne huonoa omaatuntoa, jos otan omaa aikaa Ilen kanssa. Silloin lataan itseeni rakkautta, jotta voin antaa sitä lapsilleni”, Marja sanoo jutussa.

Marja tiedostaa, että he elävät juuri nyt niin sanottuja ”parisuhteen vaaranvuosia”. Työpaineet ovat kovat ja pienet lapset vaativat paljon.

”Haluan olla Ilen kanssa 65-vuootiaana ja todeta yhdessä, että vitsi minkä setin me vedimme ja selvisimme yhdessä”, Marja sanoo Seuran jutussa.

Marja kuvaile olevansa intohimoinen ihminen, joka elää kaikessa täysillä

”Olen myös intohimoinen vaimo ja se on mielestäni elämän paloa parhaimmillaan. Iän myötä olen oppinut, ettei missään asioissa tarvitse himmailla vaan voin mennä kaikessa täydellä lieskalla eteenpäin”, Marja sanoo Seuran jutussa.

Intohimoiseen luonteeseen linkittyy vahvasti myös voimakas temperamenttisuus.

”Työelämässä pystyn olemaan hyvinkin sovittelevainen, mutta arjessa kiehahdan aika helposti ja ärähdän joskus lapsillekin”, Marja sanoo jutussa.

Hänen mielestään perhe-elämässä on hyvä näyttää negatiivisia tunteita ja keinoja niiden käsittelyyn.  Tunteiden patoaminen ei tunnu hyvältä.

”Ihmettelen perheitä, joissa ei koskaan riidellä. Minusta riidat ovat osa intohimoa ja intohimo näkyy kaikenlaisten tunteiden osoittamisessa, myös avoimessa rakkauden näyttämisessä”, Marja sanoo jutussa.

Ennen omaa vanhemmuuttaan Marja piti itseään kärsivällisenä tyyppinä, joka sai työyhteisössä kiitosta hyvistä hermoistaan. Äitiys muutti minäkuvaa tämän asian osalta.

”Lapset näyttävät kuin peilinä tummimmat ja synkimmät piirteet itsessäsi. Kun ne kohtaa ja selvittää, voi oppia paljon ja kasvaa. Olen oppinut armollisemmaksi itseäni kohtaan”, Marja sanoo Seuran jutussa.

Viime syksynä Marja Hintikka irtisanoutui Yleltä vakituisesta työsuhteesta ja ryhtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi

”Nyt on vapaus tehdä mitä vaan, mutta toisaalta myös epävarmuutta töiden jatkuvuudesta. Silti ajatus epätasaisista tuloista kuumottaa minua yllättävän vähän”, Marja kertoo Seurassa.

”Aika moni on sanonut ratkaisuani erikoiseksi ja hulluksi tällaisena aikana, kun minulla on kolme pientä lasta. Joku pitää vetoani tyhmänä, mutta olen todella onnellinen nyt. Yrittäjyyden myötä olen tajunnut, kuinka suuri arvo vapaus on minulle”, Marja sanoo jutussa.

Tulevaisuudessa hän haaveilee myös yhteiskunnallisemmista tehtävistä. Ajatus poliittisesta vaikuttamisesta heräsi sen jälkeen, kun Marjaa pyydettiin mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön Lapsistrategiatyöryhmään suunnittelemaan lapsi- ja perhemyönteisempää Suomea.

”Opin ja oivalsin, että voisin tulevaisuudessa haluta uraani yhteiskunnallisempaa kulmaa. Voisin kuvitella joskus lähteväni mukaan politiikkaan, mutta sen aika ei ole ihan vielä”, Marja kertoo Seurassa.

Lue Seuran koko juttu: Perheenäiti ja uranainen – Yrittäjä Marja Hintikka on käynyt jaksamisen äärirajoilla: ”Työelämässä olen hyvinkin sovittelevainen, mutta arjessa kiehahdan helposti ja ärähdän lapsillekin”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marja Hintikka Seurassa: ”Ihmettelen perheitä, joissa ei koskaan riidellä”

Ihmisten julmuuden ja sadismin kokenut

Kyllä. On ok riidellä oman partnerin kanssa ja tervettä ärähtää lapsilleen.

Eräs pariskunta, joka ei riitele keskenään tai suutu lapsilleen tai huuda, pitää parisuhteensa kipinää yllä maalittamalla ja manipuloimalla ihmisiä. Rekrytöimällä ja värväämällä ihmisiä hoviinsa jonkun kimppuun hoitan tekoon tai ilkivaltaan, kiusaamaan.

Erittäin rauhallisena tämä perhe nauttii, kun iso lauma toimii kuten he haluavat, eli ovat pitäneet melukampanjaa vuodesta 2009/2007 alkaen.

Eri perheet toimivat täysin identtisesti juteltuaan tämän perheen ja myöhemmin myös joidenkin tämön perheen alussa värväämien ihmisten kanssa.

tarkoitus on tappaa, tuhota elämä.

Nämä ovat tuhonneet lasteni elämää porukassa, iso joukko aikuisia.
Hidden evil, noise campaign
Flying monkeys
Mobbing
Krlich, ohio gang stalking
Organised stalking
Community stalking

Sinun täytyy kommentoidaksesi.