tampereen parhaat kahvilat, kahvila, tampere

Nämä ovat Tampereen ihanimmat kahvilat! Kuinka monessa olet jo vieraillut?

Tampere on täynnä uniikkeja ja hurmaavia kahviloita! Listasimme kymmenen kiinnostavinta, joissa jokaisen pitäisi vierailla maistelemassa ihania herkkuja.

Tampereen parhaat kahvilat houkuttelevat kävijöitä kauempaakin ihastumaan hurmaaviin herkkuihin ja kiinnostaviin teemoihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kahvitteluhetki kissakahvilassa, 3D-tulostuskahvilassa tai aidossa ja alkuperäisessä Vohvelikahvilassa?

Lue myös: 30 asiaa, jotka voi tehdä Tampereella ilmaiseksi – Poimi talteen parhaat ideat!

Kotiliesi listasi Tampereen parhaat kahvilat. Ota lista talteen seuraavaa kaupunkireissuasi varten, että varmasti löydät kiinnostavimmat ja ainutlaatuisimmat kahvikulttuurin helmet!

Kahvila Runo

Ihanan boheemi ja keskieurooppalaisen rosoisella tavalla romanttinen Kahvila Runo houkuttelee rentoutumaan herkullisten luomuleivonnaisten äärelle. Kahvilassa ei ole wifiä, ja toisinaan siellä vietetään tietokoneetonta viikonloppua. Asiakkaita siis kannustetaan tarttumaan kirjaan tai kynään ja keskustelemaan keskenään.

Runossa järjestetään myös runoiltoja ja taidenäyttelyitä, ja ikkunalaudat ovat täynnä kiinnostavia kirjoja, joista löytyy seuralainen jokaiseen kahvitteluhetkeen.

Osoite: Ojakatu 3, Tampere

Pyynikin munkkikahvila

Maankuulu Pyynikin munkkikahvila tarjoilee ainutlaatuisella reseptillä valmistettuja munkkeja ja Tampereen Paahtimon kahvia. Munkkikahvilan kuuluisia munkkeja pääsee maistelemaan myös Keskustorilla, minne Pyynikin munkkikahvila on avannut toisen kahvion vuonna 2013.

Osoite: Näkötornintie 20, Tampere & Keskustori 1, Tampere

Tampereen parhaat kahvilat, Pyynikin munkkikahvila

Tallipihan kahvila

Viihtyisä Tallipihan kahvila tarjoilee toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia erilaiset ruokavaliot monipuolisesti huomioiden. Kahvila kilpailikin vuonna 2015 Suomen parhaan leipomon tittelistä Jimillä ja Nelosella näytetyssä televisio-ohjelmassa.

Tallipihan miljöön kauniit puurakennukset on kunnostettu 1800-luvun lopun tyyliin, ja pihalta löytyy kahvilan lisäksi suloisia puoteja, muun muassa herkuttelijan taivas Suklaapuoti, josta voi ostaa paikallisten suklaavalmistajien käsintehtyjä suklaita.

Osoite: Kuninkaankatu 4, Tampere

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Tampereen Vohvelikahvila (@tampereenvohvelikahvila) jakama julkaisu

Vohvelikahvila

Klassikon asemaan noussut Vohvelikahvila sijaitsee vuonna 1926 rakennetussa, Tampereen pienimmässä kivitalossa. Vohvelit valmistetaan salaisella reseptillä ja saatavana on niin makeita kuin suolaisiakin vohveleita. Myös vegaaniset, gluteenittomat ja laktoosittomat vohvelit löytyvät menusta.

Osoite: Ojakatu 2, Tampere

Lue myös: 30 asiaa, jotka voi tehdä Tampereella: Parhaat ravintolat, nähtävyydet ja aktiviteetit

Cafe Pispala

Huimaan suosioon noussut Cafe Pispala sijaitsee upeissa maisemissa Pispalan harjulla ja tarjoilee kiinnostavia uusia makuja joka viikko, sillä lounas- ja illallismenulla on viikottain vaihtuva teema.

Viikonloppuisin tarjottava runsas brunssi vetää tuvan täyteen ruoanystäviä, ja pöytävaraus kannattaakin tehdä ehdottomasti hyvissä ajoin. Brunssin pannukakut ja muut herkut houkuttelevat kävijöitä kauempaakin.

Osoite: Pispankatu 30, Tampere

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pella’s cafe (@pellascafe) jakama julkaisu

Pella’s Cafe

Aivan Tampereen keskustassa sijaitsevan tunnelmallisen Pella’s Cafen suurista ikkunoista on hyvä seurata Hämeenkadun hyörintää. Suurin osa kahvilan tuotteista on gluteenittomia ja laktoosittomia, ja kahvila onkin saanut ensimmäisten kahviloiden joukossa Suomessa Keliakialiiton myöntämän Gluteenittoman palvelun merkin.

Kahvilasta saa herkullisten leivonnaisten lisäksi mitä maittavimpia uuniperunoita ja salaatteja, ja lisäksi arkisin tarjoillaan keittolounas. Viikonloppuisin nautitaan suosittua brunssia, jolle kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.

Osoite: Hämeenkatu 14, Tampere

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Mama Bear Wellness (@mama_bear_wellness) jakama julkaisu

Mama Bear

Puurobistro & Café Mama Bear on ihanan raikas tuulahdus kotimaisessa kahvilakentässä. Puurobistro tarjoilee puuroja sekä suolaisen- että makeannälkään, ja tuorepuuron lisäksi tarjolla on  gluteeniton puurovaihtoehto. Puuropohjaksi voi valita myös kaurasuurimopuuron, jota on haudutettu vähintään kuusi tuntia.

Laukontorilla sijaitsevasta kahvilasta löytyy puurojen lisäksi raakakakkuja ja muita herkkuja, jotka eivät sisällä gluteenia, lehmänmaitoa tai valkoista sokeria.

Mama Bearissa järjestetään myös ohjattuja mindfulness-tunteja, ja liiketilassa on pieniin, luoviin tapaamisiin soveltuva kokoustila.

Osoite: Laukontori 6 B, Tampere

Kissakahvila Purnauskis

Kissakahvila Purnauskiksessa asustaa kuusi suloista kissaa, jotka saattavat hypähtää vieraan syliin kehräämään ja kerjäämään rapsutuksia kahvihetken lomassa. Kahvilassa tarjoillaan sekä makeaa että suolaista herkkua, ja juomalistan hitti on kissacappuccino. Tarjolla on myös Purnauskiksen omaa, Purnauskis’ blend -kahvia.

Purnauskiksen seiniä koristavat kissa-aiheiset taidenäyttelyt, ja toisinaan seiniltä saattaa löytyä myös kissojen tekemää taidetta.

Pääsymaksu: 5 €/asiakas

Osoite: Aaltosenkatu 31–33, Tampere

Lue myös Annan juttu: Kissakahvila Purnauskis Tampereella – Hurrrmaavaa päiväkahviseuraa

Tampereen parhaat kahvilat, kissakahvila purnauskis

3D Crush Café

3D Crush Café on Suomen ensimmäinen 3D-tulostuskahvila. Kahvilasta löytyy kolme 3D-tulostinta, joilla voi tulostaa haluamiaan esineitä eri väreissä ja materiaaleissa. Kahvilassa on myös pupuhuone, jossa kahvilan asiakas pääsee tarkkailemaan pupujen touhuja. Pupuille voi ostaa myös herkkuja kahviosta, ja pupuja saa paijata, mikäli ne tulevat syliin.

Kahvilassa on tarjolla muun muassa laaja valikoima kaakaoita ja pirtelöitä, kahvilan oma vegaaninen Creamy Crush -jäätelö ja paljon muuta hyvää.

Osoite: Itsenäisyydenkatu 10, Tampere

Lautapelikahvila Taverna

Suomen ensimmäisen lautapelikahvilan monipuolisesta pelivalikoimasta löytyy yli 500 erilaista lauta- ja korttipeliä. Pelikirjaston käyttäminen maksaa 3 euro per asiakas, ja alle 12-vuotiaat saavat pelailla puoleen hintaan.

Taverna tarjoilee asiakkaille pelihetken oheen sekä pientä makeaa että suolaista syömistä ja monenlaisia juomia, muun muassa pienpanimoiden oluita. Valikoimasta löytyy purtavaa niin vegaaneille kuin muitakin erikoisruokavalioita noudattaville.

Osoite: Puutarhakatu 13, Tampere

Ovatko nämä todella Tampereen parhaat kahvilat? Paljasta oma suosikkisi kommenteissa!

Mikä on mielestäsi Tampereen paras kahvila?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Kahvila Runo
8%
Pyynikin munkkikahvila
18%
Tallipihan kahvila
9%
Vohvelikahvila
8%
Cafe Pispala
6%
Pella's Cafe
14%
Mama Bear
11%
Kissakahvila Purnauskis
7%
3D Crush Café
2%
Lautapelikahvila Taverna
4%
Jokin muu, mikä? Kerro kommenteissa!
14%

Siirry takaisin kyselyyn

Avainsanat

Keskustelu

Olisi kannattanut tutustua myös kahvila Puustiin, joka on Tampere-taloa vastapäätä.

Cafe Ansari Lapinniemessä (joka vuodenaika tunnelmallinen lasikattoinen kahvi- ja teehuone, kaikkea kivaa hypisteltävää kaupan puolella ja kaunis ympäristö) ja Zeytuun keskustassa Kuninkaankadulla (ihanat itsetehdyt vegaanikakut ja leivonnaiset)

Tavallisuus toiveissa, hintalaatusuhdetta unohtamatta. Gluteenittomat kauratuotteet, ei pitäisi olla vaikea toteuttaa. Paljon lehtiä, lukemista ja hyvinvoivia kukkasia.

Kommentoi juttua: Nämä ovat Tampereen ihanimmat kahvilat! Kuinka monessa olet jo vieraillut?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X