tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

50 vinkkiä Helsinkiin – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

Pohditko, miten Helsingistä voisi nauttia vapaa-ajalla? Kotiliesi listasi Helsingin parhaat nähtävyydet, kahvilat ja aktiviteetit!

Etsitkö tekemistä Helsinkiin? Helsinki on lomailijan paratiisi, josta tekeminen ei ihan helpolla lopu! Listasimme yli 50 ideaa, mitä kesäisessä Helsingissä voi puuhata Linnanmäkeen ja Korkeasaareen tutustumisen lisäksi.

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

Lue myös: Shoppailijan opas Helsinkiin

1. Seikkaile Suomenlinnassa

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä, ja se sijaitsee vain 15–20 minuutin laivamatkan päässä Helsingistä. Suomenlinnan mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella. Saaressa on myös kuusi mielenkiintoista museota, gallerioita, kahviloita, ravintoloita sekä vuokrattavia saunoja.

Lue myös: Nämä ovat Suomen 10 suosituinta matkakohdetta Instagramissa – Suomenlinna ylivoimainen ykkönen

2. Vietä päivä museossa

Museoiden kiertely on mitä mainiointa sadepäivän tekemistä Helsinkiin! Tutustu kotimaisen taiteen klassikoihin Ateneumissa, nykytaiteen helmiin Kiasmassa tai kotimaiseen valokuvakulttuuriin Suomen valokuvataiteen museossa.

Historian ystävälle Suomen kansallismuseo on ehdoton kohde, luonnontieteestä kiinnostuneille puolestaan Luonnontieteellinen museo. Pienempiä, kiehtovia erikoismuseoita puolestaan edustavat Ratikkamuseo, Päivälehden museo, Suomenlinnan lelumuseo ja Designmuseo.

tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

3. Seilaa päiväksi saaristoon

Helsingin edusta on täynnä saaria, joille voi reissata joko omalla veneellä tai julkisilla liikennöintivälineillä. Lähde retkelle vaikka Pihlajasaaren hiekka- ja kalliorantojen ja monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien äärelle. Tai tutustu vuonna 2016 yleisölle avautuneeseen karun villiin Vallisaareen, jossa pääsee tutustumaan paitsi ainutlaatuiseen luontoon myös historiallisesti mielenkiintoisiin kohteisiin.

Lue myös: Rakastu Helsingin saaristoon – 4 ihaninta saaristokohdetta

4. Sauno kaupungin sydämessä

Keskellä kaupunkiakin on mahdollista päästä nauttimaan makoisista löylyistä! Helsingin urbaanista saunatarjonnasta löytyy niin yleisiä kuin varattaviakin saunavuoroja.

Kotiharjun sauna on Helsingin viimeinen perinteinen puulämmitteinen korttelisauna. Designsauna Löyly puolestaan on rakennettu ekologisuus edellä Hernesaareen meren rannalle. Hakaniemen kulttuurisaunassa pääsee rentoutumaan pienellä porukalla, sillä tervetulleita ovat vain alle kolmen hengen seurueet. Saaristosaunomisesta pääsee puolestaan nauttimaan pienen Lonnan saaren saunassa.

Yksityiskäyttöön vuokrattavia saunoja löytyy myös monista Helsingin saaristokohteista.

5. Nauti puistoissa ja puutarhoissa

Helsingissä ei ole vaikea löytää paikkaa, jossa sydän pääsee lepäämään luonnon lähelle. Lähde vaikka leppoisalle piknikille Sinebrychoffin puistoon tai nauttimaan moninaisista kesätapahtumista Esplanadin puistoon. Kukkaloistoa puolestaan voi ihastella esimrekiksi Haagan alppiruusupuistossa tai Meilahden arboretumissa.

Kasvien runsautta pääsee ihmettelmään myös historiallisestikin merkittävässä Tähtitorninvuoren puistossa. Kaivopuistossa puolestaan kannattaa käydä maistelemassa vaikka Helsingin jäätelötehtaan ihanuuksia.

Myös Helsingin upeat kasvihuoneet ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Talvipuutarhan kolmessa huoneessa on yli 200 kasvia mukaan lukien erilaisia palmuja, kaktuksia ja kameliapuita. Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa puolestaan on 1300 kasvikannan kokoelma.

tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

6. Tutustu Helsinkiin opastetulla kävelykierroksella

Kuten moni muukin kaupunki, Helsinki on tarinoita tulvillaan! Niihin pääsee hauskasti käsiksi, kun osallistuu opastetulle teemakävelylle. Muun muassa Helsingin kaupunginmuseo ja Happy Guide Helsinki järjestävät erilaisia kävelyitä. Tarjolla on esimerkiksi kummituskävely, jonka aikana tutustutaan Helsingin mysteereihin, tai Design-kävely, jonka aikana perehdytään Helsinkiin suomalaisen muotoilun merkkikaupunkina.

Lue myös: Päätön Aleksi ajelee hissillä Kruununhaassa – tutustu Helsingin kummitustaloihin

Vuoden 2018 ajan on mahdollista osallistua myös Sisällissota Helsingissä 1918 -kierrokselle, joka tutustuttaa kävelijät Helsinkiin punaisten pääkaupunkina.

7. Tee löytöjä kirpputoreilla

Myös kirpputorien suhteen Helsingissä riittää valinnanvaraa. Hietalahden kirpputori on kaupungin suurin ulkoilmakirpputori. Vallilan stoori ja Revolve puolestaan ovat tyylikkäitä ja siistejä itsepalvelukirpputoreja, joiden yhteydessä toimii myös kahvila.

Aleksis Kiven kadun kirppiksellä saa kesäsunnuntaisin myydä tavaroitaan kuka tahansa ilman pöytävarausta. Konepaja Brunon kirpputorilta löytää mielenkiintoisia esineitä halvalla.

Lue myös: Näin teet parhaat kirpputorilöydöt – opi erottamaan aarteet

8. Pysähdy kahvittelemaan

Helsingissä on loputon määrä mitä hurmaavimpia kahviloita! Goodio Café tarjoilee kookosmaitopohjaisia jäätelöitä, raakasuklaata ja smoothie bowleja. Kuumasta saa kiiteltyä aamiaista koko päivän. Pienpaahtimokahveja ja laatuviinejä kannattaa pysähtyä maistelemaan El Fant Coffee & Wineen. Pikkuruinen Andante houkuttelee vegaanisilla raakakakuillaan.

Teenystävä voi puolestaan vierailla esimerkiksi Suomen ensimmäisessä teehuoneessa, Théhuoneessa. Maalaisromantiikasta ja merenrantamiljööstä pääsee nauttimaan Cafe Regattan herkkujen äärellä. Roots puolestaan houkuttelee vegaanisten ja gluteenittomen raakakakkujen ohella joogatunneillaan.

tekemistä Helsinkiin, mitä tehdä helsingissä, tekeminen helsinki, tekeminen helsingissä, parhaat vinkit helsinkiin, helsinki, tekeminen, ideat, vinkit

9. Tutustu Helsingin luontokohteisiin

Irrottaudu kaupungin hulinasta ja suuntaa luontoon! Kivinokka ja Seurasaari ovat pääkaupungin suosituimpia virkistysalueita monipuolisine ulkoilu- ja rentoutumismahdollisuuksineen. Malminkartanonhuippu puolestaan on Helsingin korkein kohta, jolta on hienot maisemat kaupungin yli.

Mustavuorella pääsee ihastelemaan reheviä lehtoja ja seikkailemaan ensimmäisen maailmansodan aikaisiin juoksuhautoihin ja isoihin, louhittuihin luoliin. Vanhankaupunginlahdessa taas voi bongailla lintuja ja samota ulkoilupoluilla.

10. Pulahda uimaan

Kuumana kesäpäivänä ihaninta on pulahtaa virkistäytymään mereen. Hietaniemen uimaranta on Helsingin suosituimpia uimarantoja. Aurinkolahden uimaranta hellii kävijöitään puolen kilometrin mittaisella rantahitetikolla. Lisäksi uimaan pääsee lukuisilla pienemmillä rannoilla, esimerkiksi Mustikkamaan uimarannalla ja Pikkukosken uimarannalla.

Mereen pääsee polskimaan myös Helsingin saaristokohteista, sillä monilla saarilla on niin hiekka- kuin kalliorantojakin. Suuntaa esimerkiksi Pihlajasaaren hiekkarannoille tai pulahda mereen Suomenlinnan rannalta.

Ainutlaatuisen uintikokemuksen saa myös Helsingin uimastadionin maauimalassa, jossa pääsee uimisen lisäksi kokemaan vuoden 1952 olympialaisten tunnelmaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: 50 vinkkiä Helsinkiin – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X