mitä tehdä helsingissä talvella?

Yli 30 asiaa, jotka voi tehdä Helsingissä talvella: Poimi talteen parhaat ideat!

Talvinen Helsinki on höyryäviä kaupunkisaunoja, avantouintimahdollisuuksia, pulkkamäkiä ja ihania nähtävyyksiä. Poimi talteen parhaat ideat talviseen Helsinkiin!

Helsinki on mahtava kaupunkimatkakohde vuoden ympäri, sillä kaupungista ei helpolla tekeminen lopu! Kotiliesi listasi, mitä tehdä Helsingissä talvella!

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

1. Mitä tehdä Helsingissä talvella? Pulahda uimaan ja nauti löylyistä

Helsingissä on talvella toinen toistaan kiehtovampia kaupunkisauna- ja avantouintimahdollisuuksia. Poikkea esimerkiksi Hernesaaressa sijaitsevaan kaupunkisauna Löylyyn. Savusauna ja perinteinen puusauna ovat lämpiminä vuoden ympäri ja mereen pääsee pulahtamaan talvellakin. Molempien saunojen lauteille mahtuu noin 20 saunojaa, joten saunavuoro yleiseen saunaan kannattaa varata etukäteen.

Mikäli etukäteisvarailu ei kiinnosta ja kaipaa rauhallista tunnelmaa, kannattaa suunnata Merihaassa sijaitsevaan Kulttuurisaunaan. Puupellettilämmitteiset saunat lämpiävät keskiviikkoillasta sunnuntai-iltaan. Seesteinen tunnelma varmistetaan sillä, että saunaan ei pääse yli kolmen hengen porukoissa. Talvella pääsee uimaan meriavantoon.

Läheltä Kauppatoria löytyy merikylpylä Allas Sea Pool, jossa on talvella avoinna sekä iso lämminvesiallas että merivesiallas, jonka lämpötila on sama kuin meriveden. Kylpylässä pääsee myös saunaan lämmittelemään. Mikäli aikoo pulahtaa merivesialtaaseen, mukaan kannattaa ottaa pipo ja lämmin pyyhe, johon kietoutua altaasta noustessa.

Jos kylmässä merivedessä uiminen tuntuu liian hurjalta, suuntaa Yrjönkadun uimahalliin. Pitkään Suomen ainoana julkisena uimahallina palvellut halli vihittiin käyttöön 1928. Hallissa uidaan erikseen miesten ja naisten vuoroilla, ja uimaan saa pulahtaa joko uimapuvussa tai ilman.

Allas Sea Pool, Helsinki, Mitä tehdä Helsingissä talvella?

Kylpylä Allas Sea Pool houkuttelee kävijöitä pulahtamaan meriveteen ympäri vuoden.

2. Lähde luistelemaan

Rautatieaseman vieressä Rautatientorilla sijaitseva Jääpuisto kutsuu niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita viihtymään hetken aikaa luistellen. Puiston laidalta löytyvästä kahviosta voi ostaa kuumia juomia ja pientä syötävää luistelun lomassa, ja puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Luistelemaan pääsee myös Brahenkentällä, missä jäähdytysputket pitävät kentän jäässä säällä kuin säällä. Kentällä on alueet erikseen ilman mailaa luisteleville ja kiekkoilijoille. Tekojääkenttiä löytyy myös Oulunkylän, Käpylän ja Kontulan liikuntapuistoista. Tekojääkentille pääsee luistelemaan pientä pääsymaksua vastaan, ja retki- ja pikaluistimilla luisteleminen on kielletty.

Lassilan ja Pukinmäen liikuntapuistojen tekojääkaukaloissa sen sijaan pääsee luistelemaan ilmaiseksi. Kaukaloissa on erikseen luisteluvuorot mailan kanssa ja ilman mailaa luisteleville.

3. Helsingin parhaat pulkkamäet kutsuvat laskijoita

Helsingistä löytyy pulkkamäki jokaiseen makuun, sillä mäkiä on niin hurjien mäkien metsästäjille kuin perheen pienimmille ja kaikille siltä väliltä. Yksi suosituimmista pulkkamäistä löytyy Kaivopustosta, missä Ullanlinnanmäen rinne kokoaa yhteen pulkkailua rakastavat kaupunkilaiset. Hurjapäiden kannattaa suunnata Paloheinän pulkkamäkeen, joka sijaitsee Paloheinän jäähallin takana. Nuorimmille laskijoille taas löytyy sopiva mäki Topeliuksen puistosta, missä mäen rinne ei ole aivan niin jyrkkä.

Kannattaa käydä katsastamassa myös Tähtitorninmäen pulkkamäki, Kaisaniemen puiston pulkkamäet sekä Sinebrychoffin puiston mäki.

Lue myös: Helsingin erikoiset kahvilat – Nämä kahvilat hurmaavat ainutlaatuisuudellaan!

4. Lähde hiihtämään Helsingin parhaille laduille

Paloheinän ulkoilualueelta löytyy Helsingin suosituimmat ladut. Laaja latuverkosto kattaa kaikenmittaisia hiihtoreittejä ja alueen suosion takia ladut ovat todennäköisimmin huollettuja. Suomen Latu Paloheinä vuokraa tarvittaessa sukset, monot ja sauvat tarvitsevalle. Vuokrattavissa on myös fatbikeja ja lumikenkiä.

Herttoniemen ja Pirkkolan liikuntapuistoista löytyy erimittaisia latuja hiihtäjille. Pidempien hiihtolenkkien ystävän kannattaa suunnata esimerkiksi Malmin lentokentän 5,7 kilometrin mittaiselle ladulle tai Talin ladulle, jossa hiihtämään pääsee 6,5 kilometrin mittaisen lenkin. Helsinkin pisin latu löytyy kuitenkin Paloheinästä, missä yksi reiteistä on 7,5 kilometriä.

Ajankohtaiset latutiedot kannattaa tarkistaa ulkoliikunta.fi-palvelusta.

Suomenlinna, Helsinki, Mitä tehdä Helsingissä talvella?

Suomenlinna on kiehtova retkikohde myös talvella!

5. Tutustu kiinnostaviin nähtävyyksiin

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnaan pääsee tutustumaan myös talvella! Suomenlinnan mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella. Saaressa on myös kuusi mielenkiintoista museota, gallerioita, kahviloita sekä ravintoloita.

Myös Helsingin upeat kasvihuoneet ovat auki ympäri vuoden. Talvipuutarhan kolmessa huoneessa on yli 200 kasvia mukaan lukien erilaisia palmuja, kaktuksia ja kameliapuita. Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa puolestaan on 1300 kasvikannan kokoelma.

Lue myös: Helsingin parhaat kirpputorit – Tee mahtavia löytöjä näillä 10 kirpparilla

6. Nauti laajasta kulttuuritarjonnasta

Helsinki on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia museoita, teatteriesityksiä, konsertteja ja festivaaleja. Vieraile esimerkiksi hurjan suosion saavuttaneessa keskustakirjasto Oodissa tai käy katsastamassa Amos REXin uusimmat näyttelyt. Entä miltä kuulostaisi vierailu Teatterimuseossa, Valokuvataiteen museossa, Tietokonemuseossa tai Designmuseossa?

Alkutalvesta kannattaa ehdottomasti tutustua kiinnostavien elokuvafestivaalien ohjelmistoihin! Helmi–maaliskuussa järjestetään venäläisiä elokuvia esiin nostava Kino Lokakuu, aasialaisiin nykyelokuviin keskittyvä festivaali Helsinki Cine Aasia ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin sisartapahtuma Season Film Festival.

Kun mietit, mitä tehdä Helsingissä talvella, kannattaa myös muistaa, että Helsingin kulttuurikeskukset tarjoavat monipuolisesti ilmaista ohjelmaa.

Lue myös: 50 vinkkiä Helsinkiin – parhaat aktiviteetit, museot ja nähtävyydet

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yli 30 asiaa, jotka voi tehdä Helsingissä talvella: Poimi talteen parhaat ideat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X