Pari, joka matkustaa yhdessä, pysyy yhdessä – 5 syytä lähteä matkalle kahdestaan

Parit, jotka matkustavat yhdessä, pysyvät yhdessä, kertoo matkailumedia Lonely Planet. Nämä kokemukset todistavat, miksi puolison kanssa matkustaminen tekee hyvää suhteelle.

Lonely Planet listaa syitä, miksi yhdessä tehty matka voi lujittaa parisuhdetta. Muun muassa tiimityöskentely, uusien asioiden kokeminen ja muistojen luominen sekä irtiotto arjesta ja yhdessä vietetty laatuaika ovat kumppanin kanssa tehdyn matkan parhaita puolia.

Listauksesta inspiroituneena keräsimme Kotilieden toimituksen ja lähipiirin kokemukset parisuhdematkailusta, jotka todistavat väitteet paikkansapitäviksi ja saavat varamaan lentokoneesta paikat kahdelle yhden sijaan.

Lue myös: Älä tuhlaa lomaa riitelyyn – vältä lomalla nämä parisuhteen sudenkuopat

1. Työskentelette tiiminä

Kyky ratkoa ongelmia ja tehdä kompromisseja ovat yksi onnistuneen parisuhteen salaisuuksista. Missä muualla edellä mainitut taidot joutuisivat parempaan testiin kuin matkalla. Matkalla tunnetusti voi tapahtua kaikennäköistä. Esteistä selviäminen yhdessä tuo teitä lähemmäs toisianne ja rakentaa luottamusta.

”Meillä oli kova hinku matkustaa, mutta työt painoivat päälle. Löysimme vaivalla etsimällä 1,5 viikon raon ja säntäsimme matkalle Portugaliin suoraan töistä. Olimme buukanneet loman niin täyteen ohjelmaa, ettemme ehtineet paljonkaan levähtää. Kiipeilimme sateessa Sintran kukkuloille, matkustimme yöjunalla Lissabonista Portoon ja tutkimme molemmat kaupungit läpikotaisin. Iltaisin läsähdimme sänkyyn rättikuitteina. Matkan lopussa tajusimme, että me selvisimme! Emme riidelleet tai syytelleet toisiamme, vaan noudatimme yhdessä järjetöntä matkasuunnitelmaamme. Matka todisti, että me olemme hyvä tiimi, vaikkei kaikki menisi aina ihan putkeen.”

Nainen, 24 vuotta, seurustellut 2 ½ vuotta

Lue myös: Vaali arjen onnea, iloa ja hyvää seksielämää pitkässä suhteessa – 9 vinkkiä parempaan parisuhteeseen

2. Koette uusia asioita ja luotte muistoja yhdessä

Puolison kanssa tehty matka tuo uusia muistoja.

Matkustaminen yhdessä ei ole ainoa tapa luoda muistoja pariskuntana, mutta se on parhaimpien tapojen joukossa. Muistatko sen kerran Espanjassa, kun… -tyyppiset tarinat hitsaavat teitä entistä tiukemmin yhteen ja tuovat hymyn huulille.

”Yhdessä koetut elämykset rikastuttavat suhdetta pitkäksi aikaa. Niistä tulee yhteisiä tarinoita ja ihania muistoja. Tärkeää on myös se, että matkalla on vapaa arjen askareista. Tällöin aikaa ja energiaa riittää uuden ihmettelyyn ja toisista nauttimiseen. Parasta on matkoilla huomata, että meitä kiinnostavat samanlaiset asiat. Se vahvistaa suhteen liimaa entisestään.”

Nainen, 52 vuotta, naimisissa 26 vuotta

Lue myös: Riitele rakentavasti ja vältä väärinkäsitykset – älä sorru näihin virheisiin parisuhteessa

3. Rikotte rutiineja

Matkalla pystyy ottamaan etäisyyttä arkeen. Parisuhdematka rikkoo tehokkaasti jokapäiväisiä rutiineja, ja voi tuoda piristysruiskeen arkipäiväistyneeseen suhteeseen. Puolison kanssa tehty matka voi innostaa varaamaan tulevaisuudessa kalenterista enemmänkin kahdenkeskistä aikaa.

”Maisemanvaihdos virkistää ja yhdessä vietetty aika tekee hyvää. Toisen seurasta pystyy nauttimaan ihan eri tavalla, kun arjen pölyt ja askareet eivät kulje mukana. Välillä arki voi olla kovin epäromanttista jatkuvine neuvotteluineen siitä, kumpi tiskaa ja kumpi pesee vessan. Jo pieni rentouttava yhteinen viikonloppureissu kotimaassa palauttaa mieleen sen, mikä omassa kullassa on niin ihanaa.”

Nainen, 24 vuotta, naimisissa 1 ½ vuotta

Lue myös: Miksi naimisiin kannattaa mennä? Lue aviopuolison edut avopuolisoon verrattuna

4. Teillä on aikaa toisillenne

Matka puolison kanssa tekee hyvää parisuhteelle.

Matkalla ajankäsite muuttuu. Yhtäkkiä teillä onkin tunteja, päiviä tai jopa viikko, jos toinenkin aikaa keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä ja keskittyä vain toisiinne. Mikä parasta, ilman keskeytyksiä.

”Yhdessä matkustaminen on irtiotto lapsiperhearjesta, on aikaa olla muutakin kuin isä ja äiti, ja tunnustella ja kuulostella, mitä omalle parisuhteelle kuuluu. Ihan parhautta on keskeytyksetön toiseen keskittymisen mahdollisuus. Ympäristönvaihdos ja rytminmuutos virkistävät, vaikka reissuun olisi lähdetty vain nukkumaan. Ei ole aikatauluja, eikä toisten (lasten) tarpeita täytettävänä, vain hyvää ruokaa ja kiireetöntä rentoa meininkiä.”

Nainen, 49 vuotta, naimisissa 10 vuotta

Lue myös: Pukeudu hyvin, ota siivooja, jaa rahat… Näin hoidat parisuhdettasi kuin ranskalaiset

5. Näette toistenne parhaimmat puolet

Matkoilla yleensä saa kokea puolisonsa parhaimmillaan: levänneenä, rentona, iloisena ja innokkaana uusiin elämyksiin. Kun kumpikin vielä on elementissään, mikä voisi olla sen parempaa.

”Parasta aviomieheni kanssa matkustamisessa on tiimityö. Kun saavumme uuteen kaupunkiin, hän lähtee kiipeämään vuorelle ja minä menen päikkäreille opaskirjan kanssa. Palatessaan miehelläni on viinipullo mukana, ja sitä korkatessamme kerron, minne ehdottomasti kannattaa mennä illalla syömään.”

Nainen, 62 vuotta, naimisissa 21 vuotta

Lähde: Lonely Planet, ””-merkityt tarinat kerätty Kotilieden toimituksesta ja toimituksen lähipiiristä

Matkustatko kumppanisi kanssa? Mikä yhdessä matkustamisessa on parasta? Kerro kommenteissa!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pari, joka matkustaa yhdessä, pysyy yhdessä – 5 syytä lähteä matkalle kahdestaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X