Pariskunta pelasti vanhan asemakylän – nyt Pulsan asema hurmaa matkailijoita ja sisustajia

Petra ja Lasse Karjalainen kunnostivat Pulsan idyllisen asemakylän matkailukohteeksi. Täällä yhdistyvät karjalainen vieraanvaraisuus ja sveitsiläiset maut.

Pitsiunelmaisen Pulsan aseman pihapiiriin saapuessa tekee mieli potkaista sandaalit jalasta, hakea kuppi kahvia ja vetäytyä vanhojen lehmusten varjoon.

Lue myös: 8 vinkkiä kotimaan matkailuun – toimitus paljastaa käymisen arvoiset paikat!

Petra ja Lasse Karjalainen päättivät pelastaa uinuvan aseman neljä vuotta sitten. Rakennuksia kokonaisuuteen kuuluu parikymmentä. Pulsan asema on ainoa Suomessa säilynyt 1800-luvulla rakennettu asemakylä. Asemalla toimii myös sisustussuunnittelijana työskentelevän Petran suunnittelutoimisto.

Yli sata vuotta sitten asema kuhisi junamatkustajia, nyt hirsiseinien suojassa viihtyvät kiireettömästä menneen ajan tunnelmasta nauttivat kulkijat. Nykyään päästäkseen Pulsaan on poikettava päätieltä ja ajettava tovi mutkaista maantietä.

Uniikin paikan houkutusta lisää se, että aamiaismajoitusta on tarjolla vain kahdessa rautatieläisten mökissä.

Entisessä aseman odotustilassa kahdessa kerroksessa on sisustusputiikki, jonka tuotteet Petra valitsee itse. Myyntiin päätyy vain tavaroita, jotka hän kelpuuttaisi kotiinsa. Kalliita designtuotteita tai luksusbrändejä ei löydy, sillä ne eivät sopisi rakennuksen henkeen.

 

Petralla on juuret Sveitsissä. Ne näkyvät ja maistuvat Aseman keittiössä. Yksi kahvilan suosikkiherkuista on perinteinen sveitsiläinen kolmen juuston piiras, jonka reseptin Petra on muokannut äitinsä ohjeesta.

Pulsan Asema

• Bed & Breakfast, Café ja Boutique sijaitsevat Pulsan kylän vanhalla rautatieasemalla Lappeenrannassa.

• Majoitustilat kunnostetuissa rautatieläismökeissä Junanlähettäjän talossa ja Veturinkuljettajan talossa, alk. 80 e/yö.

• Lappeenrantaan on 24 km, P. E. Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemi on 10 kilometrin päässä.

Sisustuksessa yhdistyy perinteinen moderniin

Kaksi huoneistoa ja kaksi studiota on sisustettu rennolla otteella, jossa perinnehuonekalut, keinutuolit, sivustavedettävät ja pönttöuunit kohtaavat modernit mukavuudet. Muhkeassa rautasängyssä pitsilakanoiden syleilyssä uni tulee nopeasti, eivätkä edes ohi pyyhältävät junat häiritse. Täällä ne kuuluvat asiaan.

Talonpoikaistyylin ja modernin designin yhdistelmä toimii niin hyvin, että asemalla kannattaa vierailla jo pelkästään sisustusinspiraatiota ammentamassa.

Pulsan asema perustettiin vuonna 1869 Riihimäki-Pietari-radan varrelle palvelemaan Lappeenrannan ja Saimaan alueen liikennettä. Nykyään asemalla ei ole matkustajaliikennettä, ellei jokakesäisiä höyryveturi Ukko-Pekan vierailuja lasketa.

Pulsan Aseman viehättävyys piilee oivaltavuudessa ja pienissä yksityiskohdissa. Väsynyttä matkalaista odottavat eteisessä vaaleanpunaiset Aino-tohvelit.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pariskunta pelasti vanhan asemakylän – nyt Pulsan asema hurmaa matkailijoita ja sisustajia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X