Matka

Porvoon parhaat ravintolat: Nämä paikat hurmaavat herkuttelijan!

Porvoon parhaissa ravintoloissa maistellaan muun muassa satokauden ja lähituottajien raaka-aineista valmistettuja annoksia.

Porvoo lienee yksi Suomen kiinnostavimmista ruokakaupungeista! Sieltä nimittäin löytyy toinen toistaan hurmaavampia ravintoloita, joissa herkuttelijan makuelämykset nousevat aivan uusiin sfääreihin. Kotilieden ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki listasi Porvoon parhaat ravintolat. Poimi talteen vinkit makumatkalle!

Lue myös: Airi Kallion kaunis koti Porvoossa: ”Intohimoni on korjata vanhoja taloja”

Porvoon parhaat ravintolat tulevat tutuksi Smaku-kävelyllä

Mikäli haluaa piipahtaa maistelemassa useamman porvoolaisravintolan herkkuja, kannattaa varata aika Smaku-kävelylle.

”Smaku-kävely on parasta Porvoossa. Kävelyllä käydään oppaan kanssa neljässä eri ravintolassa maistamassa ravintolan valitsemaa nimikkoruokaa. Samalla opas kertoo ravintoloista ja Porvoon ruokakulttuurista ja historiasta”, Sanna sanoo.

Ravintolat, joissa kävelyn aikana vieraillaan vaihtelevat, sillä mukana on jopa kuusitoista Porvoon vanhan kaupungin tuntumassa sijaitsevaa ravintolaa. Kävelylle lähdetään 2–12 hengen ryhmissä ja hinta vaihtelee osallistujamäärän mukaan. Kierros kestää kahdesta kolmeen tuntia.

Myös Himahella-blogin Tiina Rantanen ihastui Smaku-kävelyyn viime keväänä.

Nämä ovat Porvoon parhaat ravintolat!

Meat District

Meat District on ravintoloiden kärkikaartia jopa koko Suomen tasolla. Se ylsi Suomen Gastronomisen seuran parhaiden ravintoloiden listalla sijalle 31 vuonna 2018. Ravintola keskittyy ekologisesti tuotettuihin liharuokiin, mutta myös kasvissyöjät saavat ravintolassa vatsansa täyteen.

”Meat District todellinen lihansyöjän taivas. Ja yllätykseksellisesti sieltä saa parasta vihersalaattia täydellisellä vinaigrettellä. Ihana terassi kesällä ja taitavasti tehdyt cocktailit”, Sanna Mansikkamäki summaa.

Osoite: Gabriel Hagertin kuja, 06100 Porvoo

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Meat District (@meat.district) jakama julkaisu

Zum Beispiel

Zum Beispiel on täydellinen lounasravintola. He tekevät itse pastaa ja käyttävät todella upeita ja parhaita raaka-aineita. Ei kannata pelästyä hurjia hintoja, raaka-aineet ovat parasta valioluokkaa. Lista yhdistelee makuja meksikolaisen, italialaisen ja Lähi-idän keittiön ruoka-lajeista.”

Ravintola on kunnostautunut myös jälkiruokarintamalla, ja ravintola onkin kehittänyt oman, upeiden makujen sävyttämän jäätelön, Eis Screamin.

Osoite: Rihmankatu 2, 06100 Porvoo

Salt

Ravintola Salt tarjoaa kumppanin tai ystävän kanssa jaettavia, kasvisruokapainotteisia annoksia. Annokset valmistetaan satokauden raaka-aineista, ja annoksissa pyritään hyödyntämään uusia proteiinilähteitä, muun muassa sirkkoja. Ekologisuus määrittää vahvasti ravintolan tekemistä.

”Salt on Porvoon uusin yllättäjä. Todella down to earth -tyypinen paikka. Käsityön leima näkyy hyvin voimakkaasti”, Sanna kertoo.

Osoite: Vuorikatu 17, 06100 Porvoo

Sinne

Tyylikäs bistro Sinne valmistaa herkullisia annoksia lähiruoasta. Ruokaa määrittävät pohjoismaiset ja modernit maut. Suomen Gastronominen seura valitsi ravintolan vuonna 2018 maamme 23. parhaaksi ravintolaksi.

”Takuuvarmaa laatua, aina upeat maut ja sesongin ruokaa lähituottajien tuotteista. Kala aina lähikalastajalta ja liha lähitilalta. Oluet myös lähipanimolta”, Sanna summaa.

Osoite: Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Bistro Sinne Porvoo (@sinne_porvoo) jakama julkaisu

SicaPelle

SicaPelle nousi vuonna 2019 ainoana porvoolaisravintolana Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon, kun Viisi Tähteä -verkkomedia ja Food Camp Finland listasivat parhaat kotimaiset ravintolat.

”Silloin kun haluat jotain erikoista ja ihanaa, SicaPelle on täydellinen valinta. Todellinen ja ainut fine dining paikka Porvoossa. Täällä on myös ehkä ihanin terassi koko kaupungissa. Sisilialainen kokki valmistaa kekseliäitä ja aina ajan hermolla olevia annoksia. Samassa rakennuksessa toimii myös hotelli, jos haluaa jäädä yöksi. Todellista hemmotelua!” Sanna Mansikkamäki suitsuttaa.

Osoite: Kirkkotori 3, 06100 Porvoo

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön SicaPelle (@sicapelle.restaurant) jakama julkaisu

Porvoon Vanha Glassikko

Kahvilarintamalla kannattaa katsastaa Porvoon Vanha Glassikko. Lounasta tarjoillaan maanantaista torstaihin, ja myös ihania kahvilakulttuurin helmiä on tarjolla.

”Perjantaisin Vanhassa Glassikossa on pizzaperjantai ja kotiin saa ostaa italialaista gelatoa mukaan. Viikonloppuisin täällä on huikeat brunssit!”

Osoite: Kirkkotori 7, 06100 Porvoo

Tee- ja kahvihuone Helmi

Upeita kahvilakokemuksia tarjoilee myös Tee- ja kahvihuone Helmi, jonka laajasta valikoimasta löytyy herkkuja varmasti jokaiseen makuun.

”Täällä järjestetään peribrittiläiseen tyyliin silloin tällöin upea Afternoon Tea, joka on todellinen elämys! Tarjolla tuoreita skonsseja ja muita ihania herkkuja. Täydellinen miljöö kahvi- ja teehetkille.”

Osoite: Välikatu 7, 06100 Porvoo

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porvoon parhaat ravintolat: Nämä paikat hurmaavat herkuttelijan!

Lyyli-täti Espoosta

Mihin ihmeeseen on jätetty maukas, ihana ja ystävällinen, konstailematon Bistro Gustaf? Outoa….

Sinun täytyy kommentoidaksesi.