suomi, kotimaanmatka, mitä tehdä suomessa, suomi

Suomi on maailman paras matkakohde – Mitä tehdä Suomessa x 16

Kun lentomatkailu alkaa ilmastosyistä ahdistaa, katseet kääntyvät kotimaahan. Mutta mitä tehdä Suomessa? Kotiliesi listasi parhaat ideat!

Maailman paras matkakohde on lähempänä kuin luuletkaan. Business Insider nimittäin julistaa tekemällään videolla, että Suomi on maailman paras matkakohde vuodelle 2019. Mutta mitä tehdä Suomessa?

Perusteluissaan Business Insider mainitsee, että Suomessa matkailijan hurmaavat herkullinen ruoka, ainutlaatuiset hotellit, uniikit saunat, Jäänmurtaja Sampo -risteily, Helsingin kiinnostavat kirkot, upea luonto sekä ystävälliset ihmiset. Videolla mainitaan myös suomalaiset jokamiehenoikeudet ja hehkutetaan, että niiden ansiosta Suomen kauniiseen luontoon pääsee tutustumaan vapaasti.

Lue myös: 50 vinkkiä Helsinkiin – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

Mitä tehdä Suomessa? 16 parasta ideaa kotimaanmatkailuun

Sen lisäksi, että Suomi kiinnostaa ulkomailla, kotimaanmatkailu on nyt myös suomalaisten huulilla. Ilmastonmuutoskeskustelun jyllätessä pohditaan jatkuvasti kiinnostavia lomakohteita, joihin on mahdollista reissata ilman lentokonetta.

Suomi onkin täynnä toinen toistaan upeampia kohteita, joissa riittää tutkimista. Poimi talteen parhaat ideat kotimaanmatkailuun ja valmistaudu elämäsi ihanimpaan matkaan maailman parhaassa matkakohteessa!

Suomen kansallispuistot kutsuvat seikkailemaan

Mitä tehdä Suomessa, Suomen suosituimmat kansallispuistot, kansallispuistot, Suomi, kotimaanmatkailu, Koli

Kolin kansallispuisto. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Suomen toinen toistaan upeammat kansallispuistot ovat lisänneet tasaisesti suosiotaan viime vuosina. Vuonna 2017 puistojen henkeäsalpaavat maisemat, lukuisat luontopolut ja vaellusmahdollisuudet houkuttelivat puoleensa ennätysmäärän kävijöitä, ja puistoissa vierailtiinkin yhteensä 3,1 miljoonaa kertaa. Kolin kansallispuisto, Pallas-Yllästunturi sekä Nuuksion kansallispuisto tarjoilevat elämyksiä, jotka jokaisen suomalaisen pitäisi kokea vähintään kerran elämässään.

Lue myös: Suomen kansallispuistot top 10 – Näissä upeissa kohteissa jokaisen pitäisi vierailla

Kauniit vanhatkaupungit hurmaavat

porvoo, porvoon vanhakaupunki, mitä tehdä suomessa?

Porvoo. Kuva: Hanna Maunuksela/Otavamedia

Upeita puutaloja, kapeita kujia, pieniä puoteja, mukulakivikatuja ja menneiden vuosisatojen tuulahduksia. Suomen idylliset vanhatkaupungit houkuttelevat tutustumaan! Mitä jos ensi kesänä lomalla ihastuttaisiin esimerkiksi Rauman, Porvoon tai Turun vanhaan kaupunkiin?

Unescon maailmanperintökohteet ovat ainutlaatuisia

suomenlinna, Helsingin saaristo, mitä tehdä suomessa

Suomenlinna houkuttelee tutustumaan Helsingin saaristoon.

Unescon maailmanperintökohteet edustavat arvokasta kulttuuri- tai luontoperintöä. Joko olet vieraillut Suomessa sijaitsevissa Unescon maailmanperitökohteissa? Niitä on Suomessa seitsemän: kuusi kulttuurikohdetta ja yksi luontokohde. Muun muassa Suomenlinna ja Petäjäveden kirkko löytyvät kohteiden listalta.

Lue myös: Unescon maailmanperintökohteet Suomessa – oletko jo vieraillut näissä?

Oletko jo tutustunut näihin kiehtoviin ulkoilmataideteoksiin?

parikkalan patsaspuisto, parikkala, mitä tehdä suomessa

Parikkalan patsaspuisto. Kuva: Norman Ojanen/Otavamedia

Enää ei tarvitse pähkäillä, mitä tehdä Suomessa! Ulkoilmataideteokset ovat nimittäin Suomen salattuja helmiä. Parikkalan patsaspuisto on Veijo Rönkkösen luoma mystinen ja mielikuvitusta kutkuttava kokoelma betonipatsaita. Puistosta löytyy noin 560 patsasta, joiden monet ilmeet ja asennot kiehtovat ja hämmentävät kävijöitä.

Suomussalmella sijaitseva Hiljainen kansa puolestaan on tilataideteos, joka koostuu yli 1000:sta heinäseipäistä ja turpeesta väsätystä ihmishahmosta. Pellolle pystytetyt hahmot katselevat hiljaisina Valtatie 5:llä autoilevia, joista useimmat tosin pysähtyvät ihmettelemään värikkäisiin vaatteisiin puettuja hahmoja.

Myös Kemin Lumilinna ja Lappeenrannan hiekkalinna ovat henkeäsalpaavia nähtävyyksiä, jotka eivät jätä vierailijaa kylmäksi!

Upeat hotellit kutsuvat viihtymään

Kakslauttanen Arctic Resort, kotimaanmatkailu, parhaat kohteet kotimaanmatkalle, parhaat matkakohteet Suomessa, lasi-iglu, igluhotelli

Kakslauttasen lasi-iglut ovat houkutelleet Suomeen jopa maailmanluokan tähtiä.

Suomen ainutlaatuiset hotellit ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta ympäri maailman. Kakslauttasen lasi-iglut ja Game of Thrones -teemainen jäähotelli Lainiossa houkuttelevat kävijöitä pohjoiseen. Ikimuistoinen kokemus on myös esimerkiksi Kylmäsaaren majakassa tai Bengtskärin majakassa vietetty hotelliyö!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suomi on maailman paras matkakohde – Mitä tehdä Suomessa x 16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X