Nämä ovat Turun parhaat kahvilat! Löytyykö suosikkisi listalta?

Laadukasta kahvia ja ihania leivonnaisia. Näiden kahden peruspilarin päälle rakentuu Turun kahvilatarjonta. Herkkusuita hemmotellaan myös toinen toistaan kiehtovammilla kahvilamiljöillä!

Turun parhaat kahvilat kutsuvat herkuttelemaan ihanasti sisustettuihin tiloihin ja mitä maittavimpien herkkujen äärelle. Kotiliesi listasi kahdeksan ihanaa kahvilaa, joita et halua jättää väliin, kun seuraavan kerran vierailet Turussa!

Löytyvätkö sinun mielestäsi Turun parhaat kahvilat tältä listalta?

Lue myös: Mitä voi tehdä ilmaiseksi Turussa? 20 huippuvinkkiä kaupunkilomaan

Café Qwensel

Apteekkimuseon rauhallisella sisäpihalla sijaitseva Café Qwensel tarjoilee ihania arkilounaita ja hurmaavia herkkuja vanhanajanhengessä. Torstaisin kahvilassa vietetään vegaanista päivää, ja lounas tarjoillaa vegaanisena. Kahvila toimii uniikissa 1700-luvun suurporvaristalossa, joka säästyi Turun palosta vuonna 1827.

Osoite: Läntinen Rantakatu 13B, 20100 Turku

Bean Bar

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Bean Bar (@beanbar) jakama julkaisu

Tarjoillaanko Hansa korttelissa sijaitsevassa Bean Barissa Turun parasta kahvia? Näin ainakin kokee Turussa asuva meikkaaja-kampaaja Tintti Leppänen.

”Olemme testanneet useita kahviloita Turussa, mutta täällä kahvi on aina yhtä hyvää ja tasalaatuista, ja se tehdään rakkaudella. Valikoima on kiinnostava, Bean Barissa voi valita esimerkiksi pähkinäisen erikoiskahvin. Pieni paikka ja pieniä suolapaloja ja makeaa”, Tintti kertoo.

Osoite: Eerikinkatu 15, Turku

Lue myös: Nämä ovat Turun parhaat ravintolat – Löytyykö suosikkiravintolasi listalta?

Piece of Cake

Nelosella ja Jimillä pari vuotta sitten pyörineen Suomen paras leipomo -ohjelman voittanut MBakery pyörittää ihania herkkuja tarjoilevaa kahvilaa Turun Kauppahallissa. Piece of Cafe hurmaa ihanilla kakuilla ja maittavalla lounaalla. Kannattaa piipahtaa erityisesti perjantaisin, jolloin kakkubuffasta saa valita huokeaan hintaan kolme kakkupalaa herkkuhetkeensä.

Osoite: Eerikinkatu 16 H, 20100 Turku

turun parhaat kahvilat, cafe art

Café Art

Aurajoen rannassa sijaitseva taidekahvila Café Art on valittu kaupunkilehti Turkulaisen äänestyksessä useita kertoja Turun parhaaksi kahvilaksi. Erityisesti kahvi on ensiluokkaista, ja kahvilan työntekijöille onkin myönnetty vuosien varrella myönnetty Vuoden Barista -palkinto jopa seitsemän kertaa.

Ihanien itse tehtyjen leipomusten ohella kannattaa hurmaantua vaihtuvista näyttelyistä. Kesäaikaan terassin tunnelmallinen joenrantanäkymä on vailla vertaa.

Osoite: Läntinen Rantakatu 5, 20100 Turku

Gaggui Kaffela

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Gaggui Kaffela 🍰❤☕ (@gagguikaffela) jakama julkaisu

Gaggui Kaffela perustettiin helmikuussa 2014 ja se ponnisti nopeasti huimaan suosioon. Kahvilan takana on Turun yliopistolla syöpätutkimusta tehnyt solubiologi Jonna Sinkkonen, jonka rakkaus kakkuja kohtaan kuitenkin vei mennessään.

Suloisen ja kauniisti sisustetun kahvilan kaikki herkut valmistetaan kahvilassa itse alusta asti, ja kahvikin jauhetaan pavuista paikan päällä.

Osoite: Humalistonkatu 15 A, 20100 Turku

Lue myös: Gaggui-kahvila hurmaa Turussa

Turun kirjakahvila

Lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin pyörivä Turun kirjakahvila on kiinnostava pilkahdus Turun kulttuuri- ja kahvilakentässä. Kahvilan kaikki herkulliset tarjottavat ovat vegaanisia ja kahvilassa järjestetään laajasti erilaisia elokuvanäytöksiä, keskustelutilaisuuksia ja muita tapahtumia.

Nettisivuillaan kahvila mainitsee poliittisiksi kulmakivikseen antirasistisuuden, queer-feminismin ja antikapitalismin, ja tapahtumat järjestetään näiden arvojen hengessä.

Osoite: Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

Kahvila Omena ja Kaneli

Kuralan kylämäen Kahvila Omena ja Kaneli sijaitsee aidosa 1950-luvun maatilamiljöössä. Museoalueen siimeksessä vanhanajan herkut maistuvat taivaallisilta! Herkkuja löytyy niin makean kuin suolaisenkin nälkään.

Kannattaa myös ihastua kahvilan yhteydessä toimivassa puodissa, josta voi ostaa muun muassa menneistä vuosikymmenistä muistuttavia nekkuja, pelejä ja käsityötuotteita.

Osoite: Jaanintie 45, 20540 Turku

Teepolku

Teenystävän ehdoton suosikkipaikka on Teepolku, jota joskus myös kutsuttu Suomen parhaaksi teekaupaksi. Kaupan yhteydessä on teehuone, jossa pääsee maistelemaan toinen toistaan upeampia teelaatuja. Monet teistä ovat sellaisia, ettei niitä saa mistään muualta länsimaissa.

Osoite: Humalistonkatu 13, 20100 Turku

Mitkä ovat sinun mielestäsi Turun parhaat kahvilat? Kerro kommenteissa!

Mikä on mielestäsi Turun paras kahvila?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Café Qwensel
11%
Bean Bar
3%
Fabbes Cafe
5%
Piece of Cake
13%
Cafe Art
17%
Gaggui Kaffela
12%
Turun kirjakahvila
7%
Kahvila Omena ja Kaneli
20%
Teepolku
3%
Jokin muu, mikä? Kerro kommenteissa!
10%

Siirry takaisin kyselyyn

Keskustelu

Kahvila Fika on oma suosikkini. Piispankadulla vanha miljöö, hyvä palvelu ja loistavat kakkupalat.

Fika on tosihyvä: Listoilta löytyy myös gluteenitonta. – Fikan taustalta löytyy myös isompi ruokapaikka Sibelius-museon vierestä. Ruoka laadukasta. Talo upeasti kunnostettu.
Alavirtaan jokea WAM´in kahvila on mukava levähdyspaikka. Tasokin pysynee tasaisen hyvänä, koska läheisen Virastotalon väki näkyy kävelevän sinne kahveille.

Paras on Kembuz Cafe Hämeenkadulla. Hienot raakakakut, mahtavat salaatit ja leivät.

Kirjakahvila on niin ihana! <3

Sen lisäksi että kaikki on vegaanista niin tarjolla on aina myös gluteenittomia vaihtoehtoja! Ja kaikki tapahtumat ilmaisia leffanäytöksistä isoihin ulkoilmafestareihin! Ja kahvikin solidaarista suoratuontia Meksikon Chiapasista!

Ehdoton ykkönen kaiken tämän johdosta!

Fabbes Café on jäänyt listalta pois! Sympaattinen kahvila Piispankadulla josta saa maailman parhaita kanelipullia/korvapuusteja. Kahvilassa voi syödä lounasta, myös vegaaninen vaihtoehto löytyy. Fabbes pyörittää tällä hetkellä lisäksi Pukkilan kartanon kahvilaa. Kartanomiljöössä on myös sisustusliike Adalmiinan Helmi ja Putiikki Roosa.

Vähätorilla sijaitseva Carre on myös erittäin hyvä ja sijainti keskellä kauneinta Turkua! Paljon gluteenittomia vaihtoehtoja tarjolla.

Tiirikkala kaunein ja viihtyisin, hyvät tarjoilut myös. Powaussa ja Kembuz cafessa parhaat (raaka)kakkuvalikoimat.

Café Qwensel muuten kiva mutta tarjolla vain suodatinkahvia jota en kyllä mielellään juo joten ei tule juuri käytyä

Uusi ihana Coffee House (coffari) Wikkessä. <3 auki pidempään kuin muut kahvilat, hyvä paikka tehdä töitä, nauttia AW:t tai drinksut ystävien kanssa yömyöhään!

Cafe Manuela Varvintorin vieressä on suosikkini. Loistavat valikoimat, ulkoterassi, tunnelmallinen paikka, ystävällinen palvelu, lehtiä luettavaksi. Ajaton ja tasokas kahvila!

Leipomo Manna on mielestäni kirkkaasti paras! ❤️

Leipomo Manna Uittamontiellä on ehdottomasti paras. Todella hyvät juureen leivotut leivät, pullat, herkulliset muut makeat leivonnaiset sekä Turun kahvipaahtimon kahvia. Ei voi parempaa olla!

Café Manuela ,Läntinen Rantakatu 65 ,miellyttävä kahvila seurustelu hetkiin ystävän kanssa.Joki- ja Varvintori näkymin.
Kahvila Aurinkoinen ,Humalistonkatu 16 ,Rautatieaseman lähellä hyvä levähdyspaikka ’pikaiselle’ kahvihetkelle ,hyvä palvelu ja hyvät tuotteet.

Cafe Victor Turun taidemuseolla on ihan kyllä paras! Yllätykselliset tuotteet, ihanat ASIAKASPALVELIJAT ja huikea miljöö, menkää ihmeessä muutkin nauttimaan! Taidetta koko mäki!

Bagel House yliopistonkadulla on aivan ihana uusi ja kaiken lisäksi koiraystävällinen kahvila!

Café Victor Turun Taidemuseolla on Turun parhaimpia! Parasta on hyvä puusti ja juuri sellainen on Victorin korvapuusti! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, kuten myös kahvilan viikonlopun aamiainen!

Café Victor on yllättänyt iloisesti herkullisilla, tuoreilla tuotteillaan. Asiakaspalvelu on ollut hyvin ystävällistä vaikka työntekijät ovat välillä saaneet hyöriä aikamoisessa kiireessä.

Parhaat museokahvilat puuttuvat listalta! Cafe Wäinö ja Cafe Victor ovat heittämällä Turun parhaita. Keskenään erilaisia sekä tunnelmaltaan että tarjonnaltaan mutta molemmissa aivan loistava miljöö ja ihana palvelu <3

Honkaportti on ainakin ollut hyvä, mutta äänestän silti Latte Café Kristiinankadulla, lähellä Linnankatua. Kahvilalla on omat nimikkokahvit, joita saa ostaa kotiinkin.

Café Victor Turun taidemuseossa on Turun paras kahvila tällä hetkellä – kahvien taso on korkea (https://ripaus.fi). Toinen kahvila, jossa saa laadukasta kahvia on jutussa mainittu Gaggui.

Kahvila Padolla Halistenkoskella – parhaat kahvit ja leivonnaiset mukavassa pihapiirissä.

Fabbes! Lähellä Tuomiokirkkoa. Sekä tietysti kesäkahvilat kuten padolla Halisten koskella jostansaat vuokrattua kajakit ja kanootit. Sitten on Kurslan kylämäen 50- luvun tunnelman omaava Omana Ja Kaneli onhan näitä..

Kahvila Kisälli puuttuu listalta. Ihana kahvila 1850-luvun puutalossa, Luostarinmäen Käsityöläismuseon vieressä. Auki silloin kuin museokin.

Cafe art on tosiaan saanut monta voittoa äänestyksissä, mutta oma ainoa kokemukseni oli huono. Laiha, kylmä kahvi, siis tavallinen suodatinkahvi ja ikkunalaudalla sisällä oli pienten kuolleitten kärpästen hautausmaa. Erikoiskahvit voivat olla hyviä, en ole niitä maistanut, mutta tämä normikupilliseni oli karsea.

Kommentoi juttua: Nämä ovat Turun parhaat kahvilat! Löytyykö suosikkisi listalta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X