Ihmiset Tilaajille

Ex-kansanedustaja Minna Karhunen on yksi Vastaamo-uhreista: ”En varmaan olisi enää edes elossa ilman terapiaa”

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen on yksi Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhreista. Hänellä ei ole tarvetta peitellä terapiassa käymistään: se pelasti hänet.

Missä olisit nyt, jos et oli­si aikoinaan mennyt tera­piaan? Kysy­mys pysäyttää Kun­­taliiton toimitusjohtajan Minna Karhusen. Kädet lennähtävät poskille.

”Ai kamalaa.”

Hän ei ole oikeastaan miettinyt asiaa. Mutta jos elämä olisi jatkunut sellaisenaan, kaikki olisi luultavasti muuttunut yhä hullummaksi ja hullummaksi. Ties mitä olisi tapahtunut. Työkykyinen hän tuskin olisi nyt, 53-vuotiaana. Todennäköisesti hän olisi sairastunut vakavasti paitsi psyykkisesti myös fyysisesti. Olisi ehkä sairauseläkkeellä. Tai pahempaa.

”En varmaan olisi enää edes elossa ilman terapiaa.”

Mutta kävi toisin. Minna haki apua, sai sitä ja alkoi soveltaa oppimaansa. Nyt vuosia myöhemmin hän on unelmatyössään ja umpirakastunut.

Siksi Minna otti rauhallisesti, kun hän lokakuussa tuhansien muiden suomalaisten tavoin sai sähköpostiviestin, jossa kerrottiin hänen kuuluvan Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhreihin. Hän teki suositellut, identiteettivarkaudelta suojaavat tietoturvatoimenpiteet ja pohti asiaa hetken. Sitten hän meni nukkumaan.

Lue myös: Masennuksesta toipunut Minna Karhunen: ”Minun piti taistella itseni kanssa, etten ajaisi rekan alle”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.