Muoti ja kauneus

9 yllättävää konstia: Kokosimme parhaat edulliset kauneusvinkit

Kauneudenhoidon ei tarvitse olla kallista, vaan pääset pitkälle jo pelkästään hyödyntämällä maustekaapin sisällön. Poimi nämä edulliset kauneusvinkit, kun haluat säästää rahasi.

Kauneudenhoidon voi aloittaa keittiöstä. Kokeile näitä toimiviksi todettuja konsteja, kun edulliset kauneusvinkit ovat tarpeen:

1. Suola kuorii ja puhdistaa

Suola on antibakteerista, joten se sopii hyvin ärtyneen tai ongelmaihon puhdistamiseen. Suolahaude rauhoittaa ihoa. Esimerkiksi merisuola tai Meinebase-suola sopivat erinomaisesti ihonhoitoon.

Suola käy myös ihon kuorintaan. Mitä pienempirakeisen suolan valitset, sitä hellävaraisempi kuorinta iholle on. Suolaa voi myös pehmentää kosteiden käsien avulla.

2. Hunaja suojaa ja kosteuttaa

Hunaja on suolan tavoin antibakteerista, joten myös sitä voi käyttää ärtyneen ihon rauhoittamiseen. Levitä hunajaa sellaisenaan kasvoille kosteuttavaksi naamioksi tai sekoita hunajaan vähän suolaa. Anna seoksen vaikuttaa ja pyörittele sitä lopuksi iholla, jolloin pääset eroon kuolleesta ihosolukosta.

Hunaja suojaa herkkää ihoa saunan kuumuudelta. Levitä paksu kerros kasvoillesi ja nauti lämmöstä.

Hyödynnä nyt edulliset kauneusvinkit!

3. Jogurtti rauhoittaa

Luonnonjogurtti rauhoittaa palanutta ihoa. Levitä jogurtti iholle sellaisenaan tai käytä sitä naamion pohjana. Mukaan voi sekoittaa esimerkiksi kaurahiutaleita, mansikkaa, kurkkua tai kahvinporoja.

4. Väritön kynsilakka suojaa rihkamakoruja

Rihkama voi ärsyttää ihoa tai kulua rumannäköiseksi harmittavan nopeasti. Ongelmaan on yksinkertainen ratkaisu, johon tarvitset vain väritöntä kynsilakkaa. Suojaa korut levittämällä kynsilakkaa ja toista käsittely aina tarvittaessa.

5. Poista kiilto tupakka- tai vessapaperilla

Puuteri tai puuteripaperi ei ole ainoa vaihtoehto, kun nenä alkaa kiiltää päivän aikana. Taputtele sen sijaan kiilto kuriin tupakkapaperin avulla. Ohut paperi on imukykyinen ja hävittää kiillon hetkessä. Paremman puutteessa myös vessapaperi ja talouspaperi ajavat saman asian.

6. Ruokasooda kuorii ja poistaa hajut

Ruokasoodaa voi käyttää suolan tapaan ihon kuorimiseen. Käyttävätpä jotkut sitä jopa shampoon korvaajana tai hampaiden tummentumien valkaisijana.

Ruokasooda on oiva apu, kun jalat tuppaavat hikoilemaan. Sirottele sitä kenkiin tai sukkiin talkin tapaan, jolloin ruokasooda imee kosteutta ja eliminoi hajut. Helppoa!

7. Hedelmät kosteuttavat kuivaa ihoa

Kun ihosi kaipaa erityistä kosteutusta, muussaa banaania tai avokadoa soseeksi ja levitä iholle. Anna soseen vaikuttaa vartin ajan ja huuhtele sitten kasvot puhtaiksi. Viimeistele kosteusvoiteella tai hyppää seuraavaan kohtaan.

8. Kookosöljy kosteuttaa ja desinfioi

Kookosöljyä voi käyttää iholla kosteusvoiteen tapaan, kun iho tuntuu hyvin kuivalta. Kookosöljy toimii myös deodoranttina – ainakin niillä, joiden hiki ei haise kovin voimakkaasti. Levitä ohut kerros kookosöljyä kainaloihin ja nauti pehmeästä tunteesta.

9. Sitruuna poistaa hajut ja irrottaa tahrat

Tartu sitruunaan silloin, kun olet käsitellyt kalaa tai muuta voimakkaasti haisevaa elintarviketta. Sitruunan puolikas poistaa hajut ja jättää kädet puhtaiksi.

Sitruunamehu on oiva apu myös silloin, kun haluat päästä eroon kynsien tummentumista. Hankaa tummentumia sitruunamehulla tai tee sitruunasta ja lämpimästä vedestä seos. Upota sormet seokseen vartiksi ja pese kädet puhtaiksi.

Lähteet: AllYou, TotalBeauty

Kommentoi

Kommentoi juttua: 9 yllättävää konstia: Kokosimme parhaat edulliset kauneusvinkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.