Muoti ja kauneus

Apua hiusongelmiin – katso, mitkä shampoot ja hoitoaineet menestyivät testissä

Vaurioituneet ja katkeilevat hiukset, kuivat latvat, kutiseva päänahka... Etenkin talviaikaan hiukset tarvitsevat tehokasta apua. Löydätkö avun hiusongelmiisi näistä tuotteista?

Testasimme kuusi erilaisia shampoota yhdessä saman merkin hoitoaineen kanssa.

Ekologisen O’rightin tuotteet ihastuttivat

O'right tuotteet

TUOTE

O’right Green Tea shampoo, 29 e ja Recoffee hoitoaine, 28 e.

TESTAAJA

Vaaleaksi raidoitetut ja vähän kuivat hiukset. Kärsii psoriasiksen vuoksi ajoittain hilseilevästä ja kuivasta hiuspohjasta.

MITÄ TUOTTEET LUPAAVAT?

Normaaleille hiuksille tarkoitettu Green Tea shampoo estää kemiallisten hoitojen aiheuttaman hapettumisen, virkistää päänahkaa ja pitää sen terveenä.

Recoffee hoitoaine korjaa ja ravitsee vaurioituneita hiuksia syvältä luoden kiiltävät ja tuuheat hiukset.

MITEN TOIMII?

Shampoossa on riittoisa, kevyt ja juokseva koostumus ja sitä tarvitsee vain vähän. Shampoo vaahtoaa keskivahvasti ja peseytyy helposti pois. Ihana raikas ja puhdas tuoksu, joka muistuttaa vihreää teetä ja ruohoa.

Hoitoaineessa on melko juokseva koostumus. Se levittyy ja huuhtoutuu hyvin ja  jättää hiukset heti sileän tuntuiseksi. Hoitoaineessa on mieto ja raikas, hieman olkimainen, hienoinen kahvin tuoksu.

Kuivuttuaan hiukset ovat selkeästi paksumman tuntuiset, jopa käsin kosketeltavan tunnistettavasti. Hiukset harjautuvat hyvin selväksi, tuotteet eivät takkuunnuta. Hiukset jäävät sileiksi ja vahvan tuntuisiksi – ja hyvin kuohkeiksi. Ihana raikas ’bambumainen’ ylellinen tuoksu jää hiuksiin. Hiuspohja tuntuu kosteutetulta, tuotteet selvästi rauhoittavat hiuspohjaa. Plussaa ekologisuudesta.

PISTEET

5/5

Kuiva päänahka tykkäsi Moroccanoil Hydrating shampoosta ja hoitoaineesta

Moroccanoil Hydrating Shampoo ja COnditioner

TUOTE:

Moroccanoil Hydrating shampoo, 27 e, ja hoitoaine, 27 e.

TESTAAJA

Hiukseni ovat lyhyet, jäykät, värjätyt ja helposti rasvoittuvat, mutta päänahka on puolestaan kuiva. Tarvitsen tuotteita, jotka kosteuttavat ja joita voi käyttää päivittäin.

MITÄ TUOTTEET LUPAAVAT?

Moroccanoil shampoo ja hoitoaine lupaavat kosteuttaa, puhdistaa hellästi ja parantaa hiusten käsiteltävyyttä.

MITEN TOIMII?

Iloitsen jo ennen käyttöä selkeän värisistä purkeista, jotka on helppo erottaa toisistaan suihkussa. Sekä shampoo että hoitoaine ovat riittoisia. Pieni määrä shampoota vaahtoaa ja hoitoaine levittyy hiuksiin tehokkaasti. Tuoksu on miellyttävän mieto.

Shampoo puhdistaa mutta ei kuivata ahkerassakaan käytössä. Hoitoaine hoitaa mutta huuhtoutuu hyvin, eikä jätä hiuksia latkuiksi.

Hiukset tykkäävät, mutta vielä enemmän tykkää päänahka. Kutina vähenee jo muutaman päivän käytön jälkeen. Tämä tuote jää minulle vakituiseen käyttöön. Ainoa kriitikinaihe, jonka keksin, on kallis hinta.

PISTEET 5/5

Vichy Dercos Densi-Solutions taikoi tuuheammat ja terveemmän näköiset hiukset

TUOTE

Vichy Dercos Densi-Solutions tuuheuttava shampoo, 17 e, ja hoitoaine, 19 e.

TESTAAJA

Ohuet, veltot ja iän myötä harvenevat puolipitkät hiukset, jotka kuivuvat ja katkeilevat vuosien värjäämisen ja käsittelyn seurauksena. Varsinkin talvella myös hiuspohja kuivuu ja kutisee helposti. Käytän yleensä kiiltoa antavia ja hoitavia kampaamotuotteita, jaksoittain myös Priorin-kuureja.

MITÄ TUOTTEET LUPAAVAT?

Tuuheuttava shampoo lupaa puhdistaa hiuspohjan epäpuhtauksia ja hiusten tuntuvan pehmeämmiltä, antavan tuuheutta ja kiiltoa yhdessä hoitoaineen kanssa.

Tuuheuttava hoitoaine lupaa kosteuttaa hiuspohjaa ja antaa hiuksiin vahvemman ja tuuheamman tunnun, tehdä hiuksista helposti selvitettävät latistamatta niitä.

MITEN TOIMII?

Shampoo on kätevässä pumppupullossa, hoitoaine tuubissa. Ilman silmälasejakin purkit erottaa helposti toisistaan. Hoitoaineessa on kierrekorkki, mikä on hieman hankala käytössä. Molemmissa on mieto, miellyttävä tuoksu ja helposti levitettävä koostumus.

Shampoo jättää hiukset normaalin takkuisen oloisiksi mutta hiuspohjaan ja latvoihin levitetty hoitoaine tekee niistä ihanan helposti harjattavat. Todellakin, hiukset tuntuvat tuuheammilta, paksummilta ja kuohkeammilta pesun jälkeen. Ne jopa näyttävät terveemmiltä. Hiuspohja ei oireile, vaikka jouduin testin aikana pesemään hiuksiani tavallista tiheämpään tahtiin. Voisin hyvin kuvitella ottavani tuotteet jatkuvaan käyttöön.

PISTEET

4½/5

L’Anzan Healing moisture kostutti kuivat latvat

L'Anza Healing Moisture shampoo ja hoitoaine

TUOTE

L’ANZA Healing Moisture Tamanu Cream shampoo, 29,50 e, ja Kukui Nut hoitoaine, 29,50 e.

TESTAAJA

Puolipitkät vaalennetut hiukset, jotka kuivuvat latvoista. Hiukset pörröttävät helposti. Päänahka kärsii kuivuudesta etenkin talvisin.

MITÄ TUOTTEET LUPAAVAT?

Shampoo on hellävarainen, sulfaatiton ja natriumkloriditon, väriä suojaava ja kosteuttava. Luonnollinen Tamanu-pähkinän uute tarjoaa intensiivistä kosteutta. Sisältää luonnollista Gugo-puun kuorta, joka antaa upean, ylellisen vaahdon.

Tehokosteuttava ja silottava hoitoaineella on väriä suojaava koostumus. Luonnollinen Kukui-pähkinän uute antaa intensiivisen kosteuden ja upean kiillon. Kevytrakenteinen koostumus sitoo kosteuden hiuksia latistamatta.

MITEN TOIMII?

Shampoo ja hoitoaine ovat eripituiset, joten ne erottaa helposti toisistaan. Kapeat purkit vievät myös vähän tilaa hyllystä, mistä plussaa.

Shampoo ja hoitoaine on helppo levittää hiuksiin, shampoo vaahtoutuu hyvin ja tuotteet on helppo huuhtoa pois. Kummassakin on miellyttävä mieto tuoksu, joka ei jää hiuksiin pesun jälkeen.

Tuotteet kosteuttavat kuivan päänahan ja kuivat latvat erinomaisesti. Miinusta tulee siitä, että hiukset jäävät hieman latteiksi ja hiusten pesuväliä täytyy hieman tihentää tavallisesta.

PISTEET

4/5

IdHAIR elements Gold Colorkeeper nosti latistuneita hiuksia

IdHair Colorkeeper shampoo ja hoitoaine

TUOTE

IdHAIR elements Gold Colourkeeper -shampoo, 14, 90 e ja -hoitoaine, 14,90 e.

TESTAAJA

Vaaleat, pitkät hiukset, jotka ovat latvoista kuivat ja valuvat juuresta päätä myöten.

MITÄ TUOTTEET LUPAAVAT?

Shampoo ja hoitoaine pitävät yllä väriä, antavat hiuksille upeaa kiiltoa ja ehkäisevät värin haalistumista. Tuotteet sisältävät PreStylingComplex-yhdisteen, joka antaa hiuksille lämpö- ja UV-suojan.

MITEN TOIMII?

Shampoo on todella riittoisa. Pienestä teelusikallisesta saa paljon vaahtoa. Shampoo huuhtoutuu hyvin. Tuoksu on raikkaan kukkainen ja ylellinen.

Hoitoaine ei levity niin hyvin, sitä tarvitsee runsaasti, jotta sen saa kaikkialle hiuksiin. Tuoksu on hyvin hienoinen ja samantyylinen kuin shampoossa.

Hiukset jäävät hieman kuivan oloisiksi ja takkuisiksi. Harjaaminen kestää, mutta lopputulos on hyvä. Hiuksista tulee superkiiltävät ja terveemmän näköiset, tuuhentuneen oloiset. Vaalea tukka näyttää paksummalta eikä valu juurestaan päätä myöden.

PISTEET

4/5

Urtekramin shampoo ja hoitoaine poistivat sähköisyyttä

Urtekram shampoo ja hoitoaine

TUOTE

Urtekram Nordic Berries shampoo, 6 e, ja hoitoaine, 6 e.

TESTAAJA

Minulla on värjäämättömät, melko hyväkuntoiset hiukset, jotka rasvoittuvat nopeasti ja sähköistyvät todella pahasti etenkin talvisin. Yleensä käytän tuuheuttavaa shampoota, mutta hoitoaineelta kaipaan enemmän kosteutusta.

MITÄ TUOTTEET LUPAAVAT?

Tyrnin, mustikan, karpalon ja ruusunmarjan vitamiinit ja antioksidantit yhdessä hyaluronihapon kanssa ravitsevat ja kosteuttavat hiuksia. Pajunkuoriuute tasapainottaa hiuspohjaa ja vahvistaa muiden kasviperäisten aineosien vaikutusta.

MITEN TOIMII?

Purkit ovat helppokäyttöiset, mutta shampoon annostelu on hieman haastavaa, sillä sen koostumus on hyvin juokseva. Tuotteissa hieman epämiellyttävä, tunkkainen haju, joka ei onneksi jää hiuksiin.

Shampoo ei tee yhdellä pesulla puhdasta jälkeä, vaan joudun vaahdottamaan hiukset kahdesti. Se ehkä toimisi paremmin, jos päänahkani ei olisi niin herkästi rasvoittuva.

Hoitoaine jättää hiukset pehmeiksi ja taltuttaa sähköisyyttä, joten se jäänee käyttöön. En kuitenkaan ostaisi kumpaakaan tuotetta uudestaan.

PISTEET 2/5

Kommentoi

Kommentoi juttua: Apua hiusongelmiin – katso, mitkä shampoot ja hoitoaineet menestyivät testissä

Kaija

Pesen hiukset joko vesi-ruisjauho seoksella tai kananmunan keltuaisilla.
Ei kutia päänahka. Ei hilsettä ja hiukset voi hyvin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.