Hajuvesi lahjaksi – näillä vinkeillä onnistut

Hajuvesi lahjaksi – näin onnistut valinnassa

Tuoksulahjan ostaminen on vaativa tehtävä, mutta näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Hajuvesi lahjaksi rakkaallesi, tyttärellesi tai vaikka anopillesi?

Tilanne on vaativa: haluat onnistua, mutta miten valita tavaratalon tuoksuosaston hyllymetreiltä juuri se oikea tuoksu?

Helsinkiin on juuri avattu uudenlainen hajuvesikauppa. Siellä on esillä ranskalaisia tuoksuja, jotka tunnetaan maailmalla, mutta joita ei tätä ennen ole juurikaan myyty Suomessa. Voit nuuhkia esimerkiksi, miltä tuoksuu vuoden 1969 seksuaalinen vallankumous tai ”ensimmäiseksi moderniksi naiseksi” nimitetyn George Sandin syntymävuosi 1804.

Lue Kotilieden kauneustuottajan Eeva-Helena Laurinsalon englanninkielistä Fragrant Finland -tuoksukolumnia!

Näin löytyy oikea hajuvesi

Tuoksukaupan omistajalla on hyvä idea juuri oikean lahjatuoksun löytämiseen:

”Tule haistelemaan uusia tuoksujamme. Jos ostat tuoksua itsellesi, suihkuta suosikkia ihollesi ja lähde kävelylle. Jos tuoksu viehättää sinua vielä seuraavanakin päivänä, valinta on helppoa. Lahjaksi aikomasi tuoksun pakkaamme upeaan lahjapakettiin, johon sujautamme samasta tuoksusta myös näytteen. Näin vastaanottaja voi tutustua tuoksunäytteeseen, ja jos se miellyttää, lahja-asia on hoidettu. Jos saaja taas mielii jotain muuta tuoksua, hän voi palauttaa lahjapaketin ja valita itse uuden suosikkituoksunsa. Ja onhan meillä tietysti myös lahjakortteja”, kaupan omistaja Irina Gates kertoo.

Lue myös: Etsitkö sopivaa parfyymiä itsellesi tai läheisellesi? Näillä tuoksuammattilaisen vinkeillä löydät sopivan hajuveden

Yksilöllinen hajuvesi on viesti

Niin sanotut niche-hajuvedet vetoavat heihin, joille yksilöllisyys on tärkeätä, kukapa haluaisi tuoksua samalta kuin muut! Yksilöllisyys on megatrendi monessa muussakin asiassa ruoasta matkusteluun, miksi ei sitten hajuvesissäkin.

Uuden liikkeen niche-tuoksumerkkejä ovat By Kilian, Editions de Parfum Frederic Malle, Escentric Molecules, Parle moi de Parfum, Baobab Collection, ja Histoires de Parfums, jonka tuoksuja alussa mainitut vuosilukutuoksut ovat.

Lue myös: Millainen tuoksu sopii juhlaan? Parfymööri kertoo

Vuosiluvut tuoksuvat

1969

Ja miltä tuoksuu 1969? Ei suinkaan seksikkään savuiselta Woodstockilta vaan kukkaiselta ja herkulliselta, siinä mehukas persikka väistyy kahvin ja suklaan tieltä hienostuneen houkuttelevasti.

Itse ihastuin ja ostinkin tilipäivän kunniaksi by Kilianin Forbidden Games –tuoksun, joka on pakattu hurmaavaan koteloon, jota voi käyttää pienenä iltalaukkuna. Kuvauksen mukaan tuoksu avautuu hunajaa tihkuvalla persikalla, jota maustaa kaneliripsaus. Tuoksu syvenee ruusun, jasmiinin ja vaniljan sävyillä.

Forbidden Games by Kilian

Vetiverin ystävänä ilahduin myös Frederic Mallen Vetiver Extraordinaire -tuoksuun. Unisex-tuoksussa on kuulemma ennätysmäärä haitilaista vetiveriä. Raikkautta lisäävät rosepippuri, bergamotti ja kashmir.

Frederic Malle

Mikäpäs se hauskempaa ajanvietettä kiireettömänä iltapäivänä kuin nuuhkia erilaisia tuoksuja.

Harmonia Perfume Gallery, Kluuvikatu 1, Helsinki, P. 044 975 7711

Lue myös: Minne suihkautat hajuvettä? Parfymööri Max Perttula paljastaa parhaan paikan

Tuoksuvinkit Amerikasta!

”Tänä kesänä kuuluisat cocktailit inspiroivat tuoksuntekijöitä”, tohtori Marlen Harrison, Fragrantica-tuoksusivuston toimituspäällikkö kertoo. Avonin uutuustuoksu Attitude henkii Pia Colada –drinkin trooppista mehukkuutta. Toinen hedelmäisen makea ”gourmand-tuoksu” on muotitalo Ferragamon Amo, joka tuoksuu Camparilta, raparperilta ja mustaherukalta.

”Britney Spears –julkkistuoksujen ystävät tykkäävät varmasti näistä uutuuksista”, Marlen Harrison veikkaa.

Avon Attitude

Shalimarin ja Opiumin kaltaisten itämaisten tuoksujen ystäviä kiehtovat puun, mausteiden ja vaniljan aromit. Heille Marlen vinkkaa Elizabeth Taylor uutuudesta White Diamonds Night, joka huokuu aprikoosin ja jasmiinin korostamaa makeaa vaniljaa, pohjatuoksunaan patsulia, santelipuuta ja myskiä.

Ja Chanel on esitellyt rohkeamman version suositusta Coco Mademoiselle –tuoksusta. Uusi intensiivinen versio palaa tuoksun juurille korostamalla patsulia ja tonkapapua.

YSL Opium

Kukkaistuoksujen ystäville Marlen Harrison suosittelee Bvlgarin uutuutta Splendida-kokoelmassaan: Magnolia Sensuel on kevyen kermainen sitrustuoksu lämpimiin kesäkuukausiin.

Muglerin klassikkotuoksu Alien saapuu nyt Alien Flora Futura –versiona, joka keskittyy tällä kertaan harvinaiseen yöllä kukkivan pylväskaktuksen kukkaan.

Pidätpä sitten makeista, itämaisista tai kukkaistuoksuista, tänä kesänäkin löydät uuden suosikkituoksun.

Lue lisää Anna.fi:stä: Suihkutatko sinäkin hajuvettä kaulalle? Ei kannattaisi – näin tuoksutat oikein

Avainsanat

Keskustelu

Toivottavasti en koskaan saa lahjaksi hajuvettä tai vastaavaa. Olen hajuyliherkkä ja useimmat tuoksut aiheuttavat hengenahdistusta samoin tuoksuvat kukat. Jos vieraamme käyttävät hajusteita, joudun heitä siitä huomauttamaan, koska en voi hengittää. Tavarataloissa joudun joskus kulkemaan kemikaalituotteiden ohitse. Se on pelkkää kärsimystä. Hajuvesi on turhake.

Kommentoi juttua: Hajuvesi lahjaksi – näin onnistut valinnassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X