silmäpussit peittyvät valokynän avulla

Haluatko häivyttää tummat silmänaluset ja silmäpussit? Älä tee näitä virheitä meikatessasi!

Peitevoide ja valokynä ovat oiva apu tummien silmänalusten ja silmäpussien piilottamisessa. Niiden annostelussa täytyy kuitenkin olla tarkkana, sillä väärin käytettynä meikki vain korostaa silmäpusseja. Nappaa tästä helpot meikkivinkit!

Silmäpussit saattavat tuntua itsestä hyvinkin häiritseviltä, vaikka toiset eivät välttämättä kiinnitä vaivaan mitään huomiota. Jos tummana pussittavat silmänaluset ärsyttävät, paras keino niiden piilottamiseen on hyvin tehty meikki ja silmälasit, joiden alareuna osuu silmäpussin alareunan kanssa yksiin.

silmäpussit peittyvät valokynän avulla

Väärin! Ethän levitä valokynää suoraan silmäpussin päälle?

Moni sortuu meikatessaan tyypilliseen virheeseen: korostamaan silmäpusseja niiden peittämisen sijaan. Silmäpussit korostuvat, kun silmänalusille levittää liian vaaleaa peiteainetta. Tämä saa aikaan pandaefektin, jolloin silmänympärykset suorastaan hohtavat huomiota herättävinä.

Sama ongelma syntyy, jos silmäpussin päälle levitetään valovoidetta. Tummuus kyllä peittyy, mutta silmäpussi korostuu samalla. Valovoiteen oikea paikka onkin silmäpussin luoma varjo, jonka löydät, kun katsot alaspäin.

silmäpussit peittyvät valokynän avulla

Oikein! Valokynän oikea paikka on silmäpussin alla, missä se tasoittaa pussin rajaa. Vähempikin tosin riittää.

Näin peität silmänaluset oikein

  1. Puhdista ja kosteuta iho kevyellä silmänympärysvoiteella.
  2. Odota, että voide imeytyy kunnolla.
  3. Levitä silmänympärysalueelle pohjustusainetta, jos sinusta tuntuu, että meikki kasaantuu aina juonteisiin.
  4. Peitä siniseen taittavat silmänaluset kellertävällä peiteaineella. Jos silmäpussit ovat punoittavat, voit kokeilla vihreää peiteainetta. Ohut kerros riittää, sillä meikki kasaantuu juonteisiin, jos sitä on liikaa.
  5. Levitä meikkivoide tavalliseen tapaan – myös silmänympärysiholle.
  6. Levitä tarvittaessa toinen kerros peiteainetta sormin tai siveltimellä. Sivellin on herkälle silmänympärysiholle hellävaraisempi vaihtoehto.
  7. Viimeistele halutessasi valovoiteella. Oikea paikka voiteelle on silmän sisänurkassa ja silmäpussin alla. Näin valovoide häivyttää silmäpussin rajan ja saa pussin näyttämään todellista pienemmältä.
  8. Jos silmäpussit häiritsevät edelleen, levitä huulille kirkasta huulipunaa. Kukaan ei edes huomaa pusseja, kun huomio kiinnittyy huuliin.

Tiesitkö, että tummat silmänaluset voi peittää myös huulipunalla? Ota mallia tubettaja Mariieveronican videolta.

Mistä tummat silmänaluset ja silmäpussit johtuvat?

Tummat silmänaluset ja silmäpussit eivät yleensä ole merkki mistään vakavasta, vaan vaiva on pikemminkin kosmeettinen. Saat todennäköisesti syyttää silmäpusseistasi geenejä ja myös ikä tuo usein mukanaan tummahkot silmäpussit.

Jos tummat silmäpussit vaivaavat keväällä ja kesällä, voi olla aika hankkia hyvät allergiasilmätipat: silmien hierominen saa nimittäin luomen turpoamaan. Allergiavälittäjäaine histamiini puolestaan laajentaa verisuonia ja laajentuneet verisuonet voivat näyttää ohuella silmänympärysiholla tummilta.

Suola ja vatsallaan nukkuminen suurentavat silmäpusseja

Kotikonsteina taistelussa silmäpusseja vastaan vinkataan usein kylmien lusikoiden, kosteiden teepussien tai kurkkuviipaleiden asettamista silmänalusille. Todellisuudessa kikkojen hyöty on yleensä olematon – joskin viilennys saattaa tuntua mukavalta.

Silmäpussit kasvavat entisestään, jos herkuttelet liian suolaisilla ruoilla tai tankkaat vastaavasti paljon vettä juuri ennen nukkumaanmenoa. Myös vatsallaan nukkuminen suurentaa silmäpusseja.

Vaikka kirurgin veitsi ja laser ovat ainoat tehokkaat hoidot geneettisille silmäpusseille, kannattaa myös elintapojen vaikutus huomioida. Jos sinulla on taipumusta silmäpusseihin, kannattaakin vältellä suolaisia herkkuja ja vatsallaan nukkumista.

Lähteet: Good Housekeeping, Nude, Real Simple

Lue myös:

Haaveiletko heleästä ihosta? Lue ammattilaisen ohjeet kasvojen ja vartalon kuorintaan
Tiesitkö? Välttelet turhaan vettä ja saunaa kuivan ihon hoidossa
Hoida myös lievästi oireilevaa couperosa-ihoa – voit välttää hankalan ruusufinnin synnyn
Avuksi aikuisen naisen akneen

Avainsanat

Keskustelu

Olisi tosi kiva jos näissä jutuissa olevalla mallilla edes olisi ne silmäpussit, joita peittää.

Kommentoi juttua: Haluatko häivyttää tummat silmänaluset ja silmäpussit? Älä tee näitä virheitä meikatessasi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X