Silmäpussit ovat yleensä kosmeettinen vaiva, joka ei haittaa terveyttä.

Hankkiudu eroon silmäpusseista – kokosimme turvotusta helpottavat keinot

Jotkut kärsivät silmäpusseista läpi elämänsä, kun taas toisilla silmäpussit ovat lähinnä ajoittainen muisto pitkäksi venyneestä illasta tai liiasta suolan syömisestä. Jälkimmäistä turvotusta on helpompi hoitaa.

Turvotus silmien alla on yleinen riesa, joka vaivaa osaa jatkuvasti ja toisia vain silloin tällöin. Silmäpussit pahenevat usein iän myötä, kun silmää ympäröivän ihon kudokset löystyvät.

Silmien ympärillä on rasvaa, joka tukee silmäluomia. Se voi valua alaluomille, ja luoda silmien alle pussit.

Silmäpussit eivät yleensä uhkaa terveyttä tai haittaa näkemistä, vaan ne ovat enemmänkin kosmeettinen haitta. Silmäpusseja voi yrittää hoitaa kotikonstein ja korjaamalla elintapojaan terveellisempään suuntaan. Jos muu ei auta, ja silmäpussit häiritsevät kovasti, niiden hoitamiseen on tarjolla plastiikkakirurgiaa.

Huonot elämäntavat voivat saada silmänaluset pussittamaan

Oletko jo karsinut suolan ja alkoholin minimiin? Entä sokerin? Suola ja alkoholi aiheuttavat turvotusta, ja sokeri voi veltostuttaa ihoa, jos sitä nautitaan paljon.

Silmäpussit ovat yleensä kosmeettinen vaiva, joka ei haittaa terveyttä.

Ei kannata myöskään tankata liikaa vettä juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä tällöin vesi voi suurentaa silmäpusseja. Päivän aikana kannattaa sen sijaan nauttia runsaasti vettä, joka auttaa turvotuksen poistamisessa. Kokeile myös ruokia kuten mansikat ja ananas, sillä ne poistavat nesteitä.

Jos nukut vatsallasi, kannattaa opetella nukkumaan selällään. Vatsalla nukkuessa kasvojen ihoon kohdistuu paljon painetta ja neste pääsee kerääntymään kasvojen alueelle.

Kokeile kotikonsteja silmäpussien kukistamiseen

Kotikonstit ovat yleensä tehottomia rasvaperäisen turvotuksen hoidossa, mutta satunnaiseen pussittamiseen niistä voi olla hyötyä. Konstien idea on turvotuksen vähentäminen viilennyksen avulla, sillä kylmä laskee turvotusta.

Hyviä kotikonsteja ovat esimerkiksi kylmien lusikoiden tai kurkkuviipaleiden asettaminen silmäpussien päälle. Anna niiden vaikuttaa, kunnes et enää tunne viileää tunnetta kasvoillasi. Voit kokeilla myös kostutettuja teepusseja samaan tapaan.

Silmänympärysiho on kasvojen muuta ihoa ohuempi ja herkempi, joten sille kannattaa hommata oma silmänympärysvoiteensa. Kokeile voidetta, jonka luvataan helpottavan turvotusta. Saat voiteesta parhaan hyödyn, kun säilytät sitä jääkaapissa. Voidetta tulisi levittää silmänympärysiholle nuppineulan pään kokoinen nokare. Levitä voide keyvesti taputellen käyttäen keskisormia tai nimettömiä, jottei herkkään ihoon kohdistu liikaa venytystä ja painetta.

Silmäpussit ovat yleensä kosmeettinen vaiva, joka ei haittaa terveyttä.

Jos muu ei auta, silmäpussit voi leikkauttaa

Jos silmäpussisi ovat geneettistä perua, leikkaus voi olla ainoa tehokas keino niiden hoitamiseen. Silmäpussit voidaan leikata perinteisesti kirurgin veitsen alla, mutta nykyään suositaan enemmän laserleikkausta, jonka riskit ovat pienemmät.

Koska silmäpussit eivät yleensä aiheuta terveydelle haittaa, niiden leikkaamiseen ei saa KELA-korvausta. Leikkausten hinnat lähtevät muutamasta sadasta eurosta ylöspäin.

Leikkaus ei koskaan ole riskitön. Leikkauksen sijaan voitkin tyytyä peittämään silmäpussit meikin avulla. Silmälasit, joiden alareuna osuu yksiin pussin alareunan kanssa, ovat myös hyvä hämäys.

Lähteet: Mayo Clinic, WebMD

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hankkiudu eroon silmäpusseista – kokosimme turvotusta helpottavat keinot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X