testissä itseruskettavat liinat

Itseruskettava liina lupaa helpon rusketuksen ilman läträämistä, mutta toimiiko liina? Testasimme kolme uutuustuotetta

Itserusketusliina sisältää samaa ainetta kuin muutkin itserusketustuotteet, mutta sen käyttö on siistiä ja helppoa. Liina lupaa viikon kestävän rusketuksen. Testasimme itseruskettavat liinat: lue, mikä oli toimituksen suosikki!

Itseruskettava liina muistuttaa raikastavaa kosteuspyyhettä. Itserusketusliina sisältää samaa ainetta kuin muutkin itserusketustuotteet, mutta sen käyttö on siistiä ja helppoa.  Itseruskettava liina lupaa noin viikon kestävän rusketuksen.

Lue myös: Mikä on paras itsertuskettava kasvoille?

Iho kannattaa aina kuoria, valitsetpa millaisen itserusketusversion tahansa, sillä kuorittu iho on sileämpi, ja ”rusketus” näyttää paremmalta. Itseruskettava pyyhe avataan, liina otetaan esiin ja sitten vain pyyhkimään kasvoja tai vartaloa.

Itseruskettavasta liinasta ei tipu nestettä eikä se sottaa muutenkaan. Kädet kannattaa kuitenkin pestä kunnolla operaation jälkeen.

Lue myös: Joko tunnet rusketusveden?

1. Kicks Overnight Self Tan Wipe: miellyttävä käyttää mutta lopputulos jätti toivomisen varaa

Testaaja: 40-vuotias hyvin vaaleaihoinen nainen

”Testasin Kicksin itseruskettavaa liinaa säärille. Minua arvelutti jo etukäteen, sillä kokemukseni itseruskettavista tuotteista ovat pääasiassa huonoja. Lopputulos on yleensä joko liian oranssi tai kirjava, mutta myönnän, että en olekaan kovin kokenut käyttäjä.

Kicks Overnight Self Tan Wipe

Kicks Overnight Self Tan Wipe, 2,20 e kappale.

Ihon värini on hyvin vaalea, ja etenkin sääreni eivät rusketu kesäisin lähes ollenkaan. Suoruumis-look ei kuitenkaan houkuta, joten tälle uudelle innovaatiolle oli annettava mahdollisuus.

Itseruskettavat liinat testissä: Kicks overnight self tan wipe, kuva ennen liinan käyttöä.

Näin valkoisilta testaajan sääret näyttivät ennen Kicksin itseruskettavan liinan käyttöä.

Itseruskettavassa liinassa houkutti tuotteen helppokäyttöisyys. Ja toden totta: yksittäispakattu liina olikin kätevä käyttää. Se ei tahrannut käsiä ja sillä oli helppo pyyhkiä ihoa. Myös tuotteen tuoksu oli miellyttävä: raikas eikä kovin voimakas.

Levitys sujui ongelmitta, mutta koska tuote oli väritöntä, jo tässä vaiheessa mieleeni hiipi epäilys: miten varmistan, että tuote levittyy tasaisesti? Myös yhden liinan riittoisuus kummallekin jalalle mietitytti. Tuliko ensiksi pyyhitty jalka tummemmaksi?

Tuote imeytyi nopeasti ja jätti sääret mukavan sileän tuntuisiksi. Tuotteen annetaan vaikuttaa yön yli, joten kävin jännityksellä nukkumaan ja odottamaan seuraavaa päivää ruskeasäärisenä.

Aamulla minua kuitenkin odotti pienimuotoinen järkytys. Sääreni olivat todellakin ruskettuneet yön aikana, mutta sävy oli liian oranssi ja mikä pahinta: tuote oli kuitenkin levittynyt hyvin epätasaisesti. Lopputulos oli surkuhupaisa, etenkin toisen jalkapöydän päältä.

Itseruskettavat liinat testissä. Kicks overnight self tan serum, kuva jaloista liinan käytön jälkeen.

Näin paljon – mutta epätasaisesti – testaajan jalat ruskettuivat Kicksin itseruskettavalla pyyhkeellä.

Myönnän kuitenkin, että vika oli varmasti osin testaajan levitystaidoissa, liian kuivassa ihossa (rasvaus unohtui!) ja tuotteen vähän liian tummassa sävyssä.

Annan plussaa tuotteelle kuitenkin siitä, että se todellakin pysyy. Epätoivoisena yritin hinkata rusketusta suihkussa saippua ja karhean sienen avulla, mutta oranssit laikut sen kuin pysyivät!

Koska itseruskettavat liinat vaikuttavat kaikesta huolimatta käteviltä tuotteilta, aion antaa niille vielä toisen mahdollisuuden – mutta ensi kerralla valmistaudun levitykseen huolellisemmin.”

2. Vita Liberata Phenomenal Organic Tan Infused Cloth For Face and Body: kaunis ja luonnollinen sävy

Testaaja: 42-vuotias vaaleaihoinen nainen

”Vita Liberatan itseruskettavat liinat ovat saaneet ylistystä blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Suurin toivein otin siis neljä liinaa sisältävän pakkauksen käyttöön. Olen testannut aiemmin itseruskettavia voiteita, joiden levittämisen olen kuitenkin kokenut liian vaivalloiseksi. Lisäksi lopputulos on aina ollut laikukas ja epätasainen.

Vita Liberata Phenomenal Organic Tan Infused Cloth For Face and Body

Vita Liberata Phenomenal Tan Infused Cloth, 4 kpl 11,90 e.

Kostealla liinalla pyyhkiminen kuulostaa mukavan nopealta ja helpolta.

Kuorin ja kosteutin ihon edellisenä iltana. Seuraavana iltana otin Vita Liberatan itseruskettavan liinan käyttöön suihkun jälkeen. Aloitin kasvoista ja etenin alaspäin nilkkoihin ja jalkapöytiin asti. Puoliso pyyhki selkäni. Koko operaatioon kului viitisen minuuttia, eikä iho ollut lainkaan tahmainen käsittelyn jälkeen. Yksi pyyhe riitti koko vartalolle.

Ensivaikutelma väristä oli myös lupaava, kylppärin lempeässä valaistuksessa rusketus vaikutti varsin tasaiselta. Eikä väri taittanut lainkaan oranssiin.

Tuoksussa oli tyypillistä itseruskettavan makeutta mutta ei häiritsevästi.

Nukuin nakuna, koska yö oli lämmin. Valkoisissa lakanoissa ei näkynyt minkäänlaisia tahroja.

Aamulla seurasi totuuden hetki, sillä ohjeen mukaan rusketus tekeytyy lopulliseen sävyynsä jopa 8 tuntia. Ihon sävyn tarkastelu luonnonvalossa osoitti, että väri oli kaikkialla vartalossa kaunis ja luonnollinen, kuin auringon päivettämä. Sävy oli syventynyt huomattavasti illasta. Oranssisuutta ei ollut.

Käsivarteen ja vatsaan oli jäänyt muutama vaalea laikku, mutta syy siihen oli oma huolimattomuuteni pyyhkeen käytössä. Selkä oli oikein tasainen ja kaunis puolison huolellisen työskentelyn ansiosta!

Kannattaa siis pyyhkiä iho rauhallisesti, jotta yksikään kohta ei unohdu.

Vita Liberata itseruskettavat liinat.

Yläkuvassa testaajan poski ennen Vita Liberatan iseruskettavan liinan käyttöä. Alakuvassa sama kohta käsittelyn jälkeen, kahdeksan tuntia liinan käytön jälkeen.

Kasvojen ihon sävyn muutos aiempaan oli melko suuri. Talvenkalpea iho oli yllättäen saanut reilusti ruskeaa sävyä. Sävy ei ollut lainkaan huono tai oranssi, mutta muutos oli ehkä omaan makuuni liian näkyvä. Niinpä kuorin kasvot vielä kertaalleen, mikä tasoitti muutosta hillitymmäksi.”

3. Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer self tan wipe: heleä väri

Testaaja: 45-vuotias vaaleaihoinen nainen, iho herkkä ja punoittava

”En ole itseruskettavien ystävä. En käytä niitä koskaan. Syy löytyy yksinkertaisesti siitä, että ne haisevat. Ne jättävät iholle ilkeän, hieman makean löyhkän. En ole löytänyt tuotetta joka ei haisisi.

Tämä Ambre Solaire Natural Bronzer itseruskettava pyyhe ei ollut poikkeus. Haju oli erittäin voimakas tässäkin.

Kuorin kasvojen ihon pari päivää ennen testausta hyvin, että se levittyisi tasaisesti. Pakkaus oli vaikea saada auki, se oli erittäin liukas ja sopivaa otetta oli vaikea saada. Lopulta sain sen auki hampailla. Ohjeita oli hieman hankala lukea kultaisesta pakkauksesta, ne oli kirjoitettu valkoisella tekstillä, joka ei toimi kultapakkauksen kanssa.

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer self tan wipe

Garnies Ambre Solaire -itseruskettava liina, 2.,30 e kappale.

Liinalla levittäminen oli minulle uutta. Et varsinaisesti näe mitä levität, koska liina on valkoinen ja vaikuttava aina on läpinäkyvää. Voit vain toivoa, että levitit sitä tasaisesti.

Testastin tuottetta kasvoille. Se imeytyi noin viidessä minuutissa eikä jättänyt tahmeaa pintaa. Siitä jäi kostea tunne iholle, mutta punoitusta oli normaalia enemmän levityksen jälkeen. Tuote ei ole ehkä herkkäihoiselle sopiva.

Pelkäsin mennä nukkumaan, koska olin juuri vaihtanut valkoiset lakanat ja odotin kauhulla aamua ja sitä hetkeä, kun tajuan kuinka tyynyliina olisi aivan ruskea. Nukuin suhteellisen varovaisesti selälläni, enkä vatsallani kuten normaalisti. Tyynyliina säilyi puhtaana.

Mutta se tuoksu. Se sama vanha tuttu makean löyhkä valtasi koko makuuhuoneen. Tunsin sen nenässäni koko yön ja vielä seuraavan päivänkin. Olen erityisen herkkä tuoksuille ja en halua tuoksuvia kosmetiikkatuotteita. Tuoksu on syys siihen, että en käytä itseruskettavia myöskään jatkossa.

Aamulla väri kasvoillani oli muuttunut punakasta pehmeän vaalean heläksi. Pidin väristä, näytti siltä kuin olisin ollut pari päivää auringossa hyvillä suojakertoimilla eli käytännössä ruskettunut luonnollisesti. Heleys oli tasainen ja lämmin. Tämä itseruskettava liina toimii varmasti sellaisella ihmisellä, jota tuoksu ei haittaa.

Itse olen niin hajuherkkä, että haistan julkisissa kulkuvälineissä heti, jos vierustoverini bussissa on käyttänyt itseruskettavaa. En vain pidä siitä. Hajusta tulee mieleen 80-luku. Ei siis yhtään minun juttuni.”

Kasvot ennnen itseruskettavan liinan käyttöä.

 

Kasvot itseruskettavan liinan käytön jälkeen, noin 12 tuntia käytöstä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itseruskettava liina lupaa helpon rusketuksen ilman läträämistä, mutta toimiiko liina? Testasimme kolme uutuustuotetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X