<span class="typography__copyright">Kuva: IStockphoto</span>
Muoti ja kauneus

Jos syö suklaata, tuleeko naamaan heti finnejä? Asiantuntija vastaa

Monella on kokemusta siitä, että illalla syöty suklaa näkyy aamulla finneinä kasvoissa. Onko kyse vain sattumasta, vai onko suklaa syypää? Asiantuntijalääkäri Peter Csonka iho-, allergia- ja astmaliitosta vastaa.

Tieteellistä tutkimusta aiheesta ei ole tehty. On kuitenkin hyvin epä­todennäköistä, että suklaan syönnillä ja finneillä olisi merkittävä ­syy-yhteys.

Tutkittu tieto tarkoittaa sitä, että sadalle ihmiselle olisi syötetty suklaata tai lumeainetta, eivätkä he tietäisi, kumpaa ovat saaneet. Sitten katsottaisiin, kenelle tulee näppylöitä ja tuleeko niitä joka kerta, kun ­tämä henkilö syö suklaata.

Lue myös: Led-valohoito lupaa apua niin akneen kuin ryppyihin

Kaikki syöty vaikuttaa elimistöön

Toisaalta on niinkin, että mitä syöt, sitä olet – eli kaikki syöty vaikuttaa elimistöömme. Toki myös eri ihotyypeillä ja finneillä on tekemistä keskenään.

Satunnaisia näppylöitä, iho-oireita ja punoitusta on ihmisillä paljon, eikä niissä välttämättä ole selkeää ulkoista, esimerkiksi ruoan kautta tulevaa ärsyttävää tekijää.

Ilmankosteudella, kasvojen pesulla ja hormonaalisilla tekijöillä on enemmän vaikutusta finneihin kun suklaalla.

Lue myös Anna.fi: Finnit eri puolilla kasvoja – tämän se kertoo terveydestäsi kiinalaisen lääketieteen mukaan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jos syö suklaata, tuleeko naamaan heti finnejä? Asiantuntija vastaa

Aavistus

Minulla suklaa aiheutti AINA finnejä nuorena ja joskus vielä nytkin, teinipojillamme on sama ilmiö. Ei ole sattumaa, vaan kaikilla sama juttu aina. Onneksi pojat osaavat jo varoa suklaata, ainakin jos on jotain menoa seuraavana päivänä!😃

Tarja

Juurikin näin!
Mulla sama juttu, suklaan syönnin näkee naamasta =)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.