Kasvohoito kotona, avokadonaamio.
Muoti ja kauneus

Kasvohoito kotona: 2 x ohje helppoon itsetehtyyn kasvonaamioon

Kaipaako ihosi virkeyttä, kosteutta tai rentoutusta? Kurkkaa kodin kaappeihin, sieltä saattaa hyvinkin löytyä tarpeet ihoa hellivän kasvonaamion loihtimiseen.

Kasvohoito virkistää, puhdistaa ja rentouttaa. Eikä sitä varten välttämättä tarvitse lähteä edes kotoa. Kokeile tehdä kasvohoito kotona SKY-kosmetologi, Kauneuspuoti Villi Vadelman hoitolayrittäjä Hanna Kukkosen vinkeillä.

Lue myös: Korealainen ihonhoito – kokeilitko jo kaksoispuhdistusta?

Kasvohoito kotona: selvitä ensin ihon kunto

Kasvohoito on helppo tehdä itse kotona. Ennen kasvohoidon tekemistä kannattaa kuitenkin käydä kosmetologilla selvittämässä, missä kunnossa iho on ja minkälaisilla tuotteilla sitä kannattaa hoitaa. Sopiva hoitomuoto riippuu hoitotottumuksista, ihon kunnosta ja siitä, onko hoidettavalla allergioita. Ihon kunto vaikuttaa paljon siihen, millaisia hoitoja kotona kannattaa tehdä. Esimerkiksi, jos iho on talven jäljiltä rutikuiva, hoitavat aineet saattavat ensin kirveltää ihoa.

Kun ihoa hoidetaan kotona, kannattaa suosia kevyempiä hoitoja. Vahvat happokuorinnat, mikroneulaus ja erilaiset laitehoidot kannattaa uskoa kosmetologin käsiin. Sen sijaan peruskasvohoito, johon kuuluu ihon pintapuhdistus, kuorinta, kasvohieronta ja kasvonaamio, sopii mainiosti kotona tehtäväksi.

Prebiootit lisäävät ihon vastustuskykyä

Kun tehdään kasvohoito kotona, kannattaa suosia mahdollisimman vitamiini- ja rasvahappopitoisia ihonhoitotuotteita. Etenkin ihon vastustuskykyä lisääviä prebiootteja sisältävät ihonhoitotuotteet antavat iholle lisäsuojaa. Kosmetiikkatuotteissa käytettävät prebiootit tasapainottavat ihon mikrobiflooraa. Prebiootit estävät haitallisten bakteerien kasvua ja stimuloivat hyödyllisten bakteerien kasvua.

Kuorinta kannattaa tehdä mahdollisimman hellävaraisesti. Sokeri-suolakuorinnat voivat pahimmillaan jopa vahingoittaa ihoa, jos ihoa hangataan liian voimakkaasti. Jos sokeri ja suola eivät ole liuenneet kunnolla esimerkiksi öljyyn, ne voivat sisältää teräviä kiteitä ja rakeita, jotka aiheuttavat ihon pintaverisuonten katkeilua ja jopa naarmuja ihon pintaan.

kasvohoito korona

Kosteutta ja kuorintaa talvi-iholle

Monen iho kärsii talven jälkeen kuivuudesta, kun kylmä ilma ja paahtavat patterit ovat kuivattaneet sitä. Kuivalle iholle kannattaa ensin tehdä hellävarainen kuorinta, jolla vähennetään myös ihon hilseilyä. Sen jälkeen ihoa olisi hyvä hoitaa mahdollisimman kosteuttavalla kasvovedellä ja -voiteella. Rasvainenkaan iho ei voi saada liikaa kosteutusta. Kosteuttavat tuotteet heleyttävät ihoa ja saavat sen pysymään nuorekkaana ja kimmoisana. Riittävä kosteus ehkäisee ihon epäpuhtauksia, sillä pinnalta kuiva iho saattaa alkaa erittää talia.

Aurinko on ihon pahin vanhentaja. Iho kannattaa suojata auringolta hyvällä aurinkosuojalla ja vaatetuksella, sillä auringon säteily on keväisin yhtä voimakasta kuin kesällä.

Kurkkaa keittiön kaappeihin

Kasvohoidon tekemisessä voi hyödyntää myös kodin kaappien antimia. Avokado on paitsi terveellinen herkku, myös oivallinen ainesosa kasvohoitoon. Ihoa pehmentävä avokadonaamio sisältää runsaasti hyvää tekeviä rasvahappoja ja vitamiineja, jotka suojaavat ihoa.

Ananaksen ihoa hoitavat entsyymit kannattaa myös hyödyntää kotona tehtävässä kasvohoidossa. Ananaksesta on helppo valmistaa ihoa kirkastava ja puhdistava ananaskuorinta. Myös ananaksesta puristetulla mehulla voi hoitaa ihoa helposti.

Saksanpähkinäkuorinnalla voi hoitaa koko vartaloa. Kuorinta syntyy helposti rouhimalla saksanpähkinöitä ja lorauttamalla sekaan pellavansiemenöljyä. Kuorinnalla voi hoitaa jalkapohjat ja vartalon, mutta kasvoille sitä ei suositella, koska seassa saattaa olla isoja saksanpähkinärakeita, jotka voivat vaurioittaa kasvojen herkkää ihoa. Helposti allergisoiva pähkinäkuorinta ei kuitenkaan kaikille sovi. Allergiasta kärsivät saattavat saada siitä voimakkaita oireita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvohoito kotona: 2 x ohje helppoon itsetehtyyn kasvonaamioon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.