Kevätmuoti 2019 on kuin 1980: olkatoppaukset, pyöräilyshortsit ja pastellivärit palaavat

Kevätmuoti 2019 lainaa 1980-luvulta. Yllättävän paluun tekevät olkatoppaukset, kivipesty farkku ja pyöräilyhousut. Kuoseissa ja väreissä on valinnanvaraa.

Kevätmuoti 2019 muistuttaa monin tavoin 1980-lukua. Olkatoppaukset ja pyöräilyshortsit tekevät paluun. Värejä käytetään rohkeasti, ja kuoseissa on valinnanvaraa kivipestystä farkusta valtaviin kukkakuvioihin. Hippivaikutteiset batiikkikuvot palaavat myös.

Kevätmuoti 2019

Kevätmuoti 2019: Olkatoppaukset ja korostetut hartiat

Jakkujen ja puseroiden olkapäihin muotoillaan nyt ryhtiä ja särmikkyyttä olkatoppauksin, aivan kuin 1980-luvulla. Hartioita voidaan korostaa myös tuomalla niihin volyymiä laajoilla hihoilla. Ylläolevissa kuvissa Marc Jacobs, Celine, Balenciaga, Chanel ja Balmain.

Lue myös: Permanentti palaa muotiin: katso julkkisten hauskat permanenttikuvat menneiltä vuosikymmeniltä

Pyöräilyshortsit palaavat

Parjatut pyöräilyshortsit tekevät paluun. Siihen mallia näyttävät Prada ja Chanel. Napakoista lykrashortseista tehdään kaupunkikelpoiset pukemalla ne räätälöidyn jakun pariksi. Vielä astetta siistimpi versio ovat suoria housuja muistuttavat polvihousut. Kuvissa Roberto Cavalli, Chanel, Prada ja Fendi.

Kevätmuoti 2019

Haalarin mallina nyt työhaalari

Trendikäs keväthaalari lainaa muotonsa tavalliselta työhaalarilta. Sen malli on todella väljä ja rento. Värit ja kuosit voivat sen sijaan olla kaikkea muuta kuin perinteisiä.  Kuvissa Stella McCartney, Acne Studios, Hermes, Anna Sui ja Giambattista Valli.

Kevätmuoti 2019

Värejä kaikille

Kevään väripaletti on niin runsas, että jokainen löytää siitä varmasti mieleisensä. Jopa keväisissä pastelleissa on nyt valinnan varaa. Vahvimmin edustettuina ovat vaaleankeltainen ja -punainen sekä aprikoosi ja hento vihreä. Kevätmuoti 2019 sallii myös pukeutua neutraaliin beigeen ja harmaisiin päästä varpaisiin.

Rohkeammalle pukeutujalle on varattu vahvat värit, sähäkkä sininen, vihreä, oranssi ja keltainen. Asu voi olla kokonaan yksivärinen tai vahva väri on vain tehosteena. Mustaa ja tummanruskeaa on yllättävän monessa mallistossa näin kesää vasten. Metalli hohtaa nyt asuissa kullan ja hopean sävyissä, mutta myös pastellisena. Kuvissa Chanel, Dries Van Noten, Hermes, Gucci, Max Mara, Fendi, Christian Dior ja Burberry.

Kevätmuoti 2019 Kevätmuoti 2019

Kuoseissa tarjolla pilkkuja, kivipesua ja batiikkivärjäystä

Kuoseja yhdistellään todella rohkeasti toisiinsa. Niissä enempi on nyt parempi. Naiselliset polka dots -pilkut, kukkakuosit ja leopardikuvio jatkavat edelleen, mutta vahvimmin ovat esillä todella erilaiset ja villit kuosit, näyttävät suuret printit, maisemat ja logot. Niissä ei väriä ja runsautta säästellä, ja kaikkea voi sekoittaa samaan asuun.

Villi uutuus on verkko. Erilaisia verkkomuunnoksia, harvoja ja tiheitä, värikkäitä ja mustavalkoisia, nähdään keväällä runsaasti yksityiskohdissa, mutta myös kokonaisissa mekoissa, puseroissa ja asusteissa.

Farkusta muodikkaimmat ovat nyt vaalea tai kivipesty denim, jotka voivat olla myös kuvioidut käsinvärjätyn näköisiksi. Hippivaikutteisia batiikkivärjättyjä kuvioita ja liukuvia sävyjä käytetään myös muissa materiaaleissa ja kaikenlaisissa asuissa jakuista mekkoihin.

Kuvissa Issey Miyake, Dries Van Noten, Louis Vuitton, Cristian Dior, Marni, Carolina Herrera, Dolce & Gabbana, Isabel Marant, Sonja Rykiel ja Antonio Marras.

Kevätmuoti 2019

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kevätmuoti 2019 on kuin 1980: olkatoppaukset, pyöräilyshortsit ja pastellivärit palaavat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X